Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 دستاورد رقابت تیم‌های ربوکاپ کشور در چهل سالگی دانشگاه آزاد اسلامی

دستاورد رقابت تیم‌های ربوکاپ کشور در چهل سالگی دانشگاه آزاد اسلامی

زمان مطالعه: 2 دقیقه

ربوکاپ به معنی مسابقه فوتبال روبات‌هاست؛ رویدادی که در ایران نیز برگزار می‌شود و اکنون در آستانه شانزدهمین دوره برگزاری آن قرار داریم. برگزاری این مسابقات در ایران در راستای تشکیل تیم‌های سازنده روبات و رقابت روبات‌ها با هم است.  دکتر مرتضی موسی خانی رئیس کمیته ملی ربوکاپ در زمینه این فعالیت و اثرات جانبی آن بر پیشرفت اقتصاد دانش بنیان توضیحاتی داد. وی تصریح کرد، تیم‌های حاضر در این رقابت علاوه بر فعالیت در این عرصه به عنوان پژوهشگران حوزه هوش مصنوعی و روباتیک موفق شده‌اند شرکت‌های دانش‌بنیان تأسیس کرده و بر درآمد و اشتغال‌زایی بیفزایند.

در آستانه شانزدهمین دوره برگزاری مسابقات ربوکاپ ایران، رئیس این کمیته در جمع خبرنگاران از دستاوردهای تیم‌های روباتیک سخن گفت؛ بر اساس فعالیت این تیم‌ها در قالب رقابت، محصولات بسیاری ساخته شده و با تجاری‌سازی به محصولات مورد نیاز کشور تبدیل شده است. همچنین تیم‌های شرکت‌کننده در این مسابقات از دانشی که در این فعالیت‌ها کسب می‌کنند در صنایع مختلف از جمله مکاترونیک، بازی‌سازی‌ها و شبیه‌سازی‌ها بهره می‌برند.

وی افزود این روند که اکنون ترندی جهانی شده حاکی از پیشرفت صنعت به سمت هوش مصنوعی و روباتیک است و ایران با برنامه‌ریزی که از هفده سال پیش صورت گرفته، گام‌های خوبی در این حوزه برداشته است.  بسیاری از نوجوانان که به عنوان دانش‌آموز در مسابقات ربوکاپ شرکت کرده بودند با ادامه این روند، امروز شرکت‌های دانش بنیان تأسیس کرده‌اند و شرکت‌های بزرگی را در حوزه فناوری اداره و مدیریت می‌کنند؛ همچنین آن‌ها در مراکز نوآوری و پارک‌های علم و فناوری شرکت‌های خوبی دایر کرده‌اند.

رئیس کمیته مسابقات ربوکاپ با بیان اینکه به دلیل پراکندگی تیم‌ها آمار دقیقی از شرکت‌های تأسیس شده توسط آن‌ها در دست نیست، افزود برخی از آن‌ها با ایجاد شرکت‌هایی با پرسنل فراوان، درحوزه درآمد و اشتغال‌زایی بسیار موفق عمل کردند. دکتر موسی خانی این موفقیت را به دلیل جایگاه هوش مصنوعی و روباتیک در صنعت دانست و در هیمن راستا افزود: به دلیل پیشگامی جهموری اسلامی در حوزه هوش مصنوعی نسل چهارم صنعت بر محور هوش مصنوعی شکل گرفته و فعالیت‌های مفیدی در این حوزه انجام شده است. موفقیت در حوزه هوش مصنوعی موجب اشتغال‌زایی و درآمدزایی برای کشور شده است. دانشگاه آزاد اسلامی نیز برنامه‌های بسیار خوبی برای ارائه محصولات دانش‌بنیان و هسته‌های دانش‌بنیایی در آینده دارد که هم‌زمان با چهلمین سالگرد تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی، در مصلی تهران این محصولات برای رفع نیازهای کشور ارائه خواهند شد.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]