از سند نقشه راه توسعه هوش مصنوعی کشور رونمایی شد
دیروز در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با برگزاری آیینی از پروژه مهم و اساسی «تدوین سند نقشه راه توسعه هوش مصنوعی در کشور» رونمایی شد.
محمدشهرام معین، رئیس مرکز هوش مصنوعی پژوهشگاه آی سی تی (ICT) ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: از اکنون که رونمایی از پروژه «تدوین سند نقشه راه توسعه هوش مصنوعی در کشور» به انجام رسیده تا ۱۰ سال آینده، رشد کشور در حوزه هوش مصنوعی به اندازهای خواهد بود که طبق این سند ایران بین ۱۰ کشور نخست جهان در سال ۱۴۱۰ قرار خواهد گرفت.
قابل ذکر است که علاوه بر سند مذکور، در جریان مراسم روز گذشته از پروژهای دیگر هم رونمایی شد. این پروژه «طرح زیرساخت آزمایشگاهی هوش مصنوعی (در حوزه خط و زبان فارسی)» است که در راستای حمایت و پاسداری از زبان فارسی و کوشش برای رونق دادن به آن و همسو کردن امکانات بومی با تحولات پرشتاب فناوری طرحی مهم محسوب میشود.
رئیس مرکز هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (ICT) درباره جزئیات سند نقشه راه توسعه هوش مصنوعی در کشور توضیح داد: این پروژه از ۲۸ بهمنماه سال ۱۳۹۹ کلید خورده و امروز خوشبختانه به ثمر رسیده است. این سند با نگاهی به برنامه راهبردی هوش مصنوعی در ۲۳ کشور جهان تدوین شده و چشمانداز ایران در این حوزه در سال ۱۴۱۰ را نمایش میدهد.
محمدشهرام معین، با تأکید بر چشمانداز دهسالهای که برای کشور در این زمینه در نظر گرفته شده است درباره اهداف پیشبرد این پروژه گفت: بر اساس این سند در سال ۱۴۱۰ جمهوری اسلامی ایران باید در میان ۱۰ کشور اول جهان در حوزه هوش مصنوعی قرار داشته باشد که در نتیجه این پیشرفت، رشد اقتصادی و رفاه اجتماعی برای مردم به ارمغان آورده شود. ما با تلاش بیشتر باید به سهم ۱۲ درصدی هوش مصنوعی در تولید ناخالص ملی برسیم و ۷ میلیارد دلار تا سال ۱۴۱۰ در این حوزه سرمایهگذاری کرده باشیم و همچنین باید به تربیت ۶۰۰ هزار نفر نیروی متخصص در حوزه هوش مصنوعی بپردازیم.
رئیس مرکز هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه افزود: در این سند ۹ راهبرد برای توسعه هوش مصنوعی در کشور دیده شده که شامل سیاستهای خرد، اقدامات و پروژههاست و در مجموع ۱۵۵ پروژه و فعالیت در ذیل آنها در نظر گرفته شده است.
او درباره اولویتهای مورد نظر در این سند چنین گفت: در این سند حوزههای اولویتدار برای توسعه هوش مصنوعی در کشور مشخص شده که حوزههای اقتصاد و حمل و نقل در اولویت هستند و البته نقشه راه برای همه این راهبردها به طور دقیق و شفاف طراحی شده و متولی این موضوع هم تعیین گردیده است.
معین در اشاره به ضرورت همکاری نهادهای مختلف کشور برای هرچه بهتر پیش بردن برنامه تدوینشده تصریح کرد: برای تحقق سند توسعه هوش مصنوعی در کشور نهادهایی از جمله مرکز فضای مجازی، مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه، سازمان استاندارد و چندین دستگاه دیگر دارای وظیفه هستند؛ اما هسته اجرایی هوش مصنوعی در کشور باید در اختیار وزارت ارتباطات قرار گیرد.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید