Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 ضرورت توجه خودروسازان داخلی به هوش مصنوعی

ضرورت توجه خودروسازان داخلی به هوش مصنوعی

زمان مطالعه: 2 دقیقه

دکتر علی پارسا، مؤسس و مدیر مرکز پژوهشی چیتا در دانشگاه تهران، در مصاحبه با برنامه «گفتگوی علمی» در رادیو گفتگو با ذکر کارکردهای هوش مصنوعی در خودروسازی، بر ضرورت توجه خودروسازان داخلی به هوش مصنوعی تأکید کرد.

پارسا که دارای مدرک دکتری مهندسی برق از دانشگاه صنعتی شریف و فوق دکتری در زمینه‌ خودروهای متصل و خودران از مودنای ایتالیاست و مرکز پژوهشی وسایل نقلیه هوشمند و خودران چیتا به همت وی در دانشگاه تهران تأسیس شده است گفت: تحقیقات وسایل نقلیه هوشمند و خودران در بیشتر کشورهای دنیا مورد توجه قرار گرفته و صنعت خودرو را دیگرگون کرده است.

طبق اظهارات پارسا هرچند در جهان خودروهای خودران، دارای پنج سطح هستند و در سطح پنجم هوش مصنوعی به طور کامل جایگزین راننده می‌شود، در ایران تنها تا سطح چهارم خودروهای خودران موجود است. با این‌همه از نظر وی برای بهره بردن از هوش مصنوعی در خودروسازی ایران، پای مشکل فناورانه در میان نیست. به گفته پارسا: بخشی از مشکلات خودروسازان ما جنبه فنی دارد و برای اطمینان پیدا کردن از کارکرد دقیق قطعات است. هزینه زیاد قطعات و بازار خودوری ایران نیز روی این روند اثرگذار است؛ ولی متاسفانه باید گفت گاهی برخی ویژگی‌های اصلی خودروها را نیز در ایران آپشن و امکانات ویژه تلقی می‌کنند.

از نظر پارسا با وجود فعالیت استارتاپ‌های گوناگونی که قطعاتی را در داخل کشور تولید می‌کنند لازم است مجموعه‌ای برای سامان بخشیدن به کوشش‌های فعالان این حوزه و بهره‌برداری از نتایج مساعی آنان ایجاد شود.

این متخصص حوزه خودروسازی مبتنی بر هوش مصنوعی با اشاره به پیشرفته‌تر شدن عیب‌یابی خودرو به کمک هوش مصنوعی، توضیح داد: امروزه راننده حتی قبل از بروز اشکال در خودروی خود نیز می‌تواند آن را به تعمیرگاه ببرد. این امر تأثیر بسزایی در سالم نگه داشتن خودرو و جلوگیری از ایجاد اشکال در سیستم خودرو دارد.

مدیر مرکز تحقیقات چیتا در دانشگاه تهران افزود: در کارخانه‌های خودورسازی، هوش مصنوعی در مراحل تولید و فروش ومدیریت مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد. در مرحله ساخت نیز مراکز پژوهشی برای افزودنِ ویژگی‌هایی به خودرو تلاش می‌کنند. کاربرد گسترده‌تر اپلیکیشن‌های مسیریاب در خودروها نیز می‌تواند کاهش‌دهنده حجم ترافیک باشد که این نیز از مواهب استفاده از هوش مصنوعی است.

دکتر پارسا بر ضرورت توجه خودروسازان داخلی به هوش مصنوعی و لزوم ایجاد همگرایی سازمان‌های مختلف برای بهره بردن از این فناوری کارآمد تأکید کرد و ابراز داشت: در نحوه اجرا، میان دانشگاه و صنعت خلأهایی دیده می‌شود. ما باید تمهیداتی بیندیشیم تا تحقیقایی که در مراکز آموزش عالی و دانشگاه‌های سطح کشور به انجام می‌رسد در عرصه صنعت نمود پیدا کند. اگر در نگاه کلان صنعت خودروسازی چنین دیدگاهی وجود داشته باشد و همکاری بین دانشگاه و بخش صنایع قوی‌تر شود موفقیت‌های بسیاری نصیب خودروسازان خواهد شد.

این متخصص خودروهای متصل و خودران به اهمیتِ توجه بیشتر دانشگاه‌ها به فناوری نوین و هوش مصنوعی نیز اشاره کرد و گفت: بسیاری از نخبگان داخلی در زمینه هوش مصنوعی فعالیت می‌کنند و باید ضمن گسترش دادن این دانش در سطح دانشگاه‌ها از دستاورد پژوهشگران و نخبگان دانشگاهی در صنعت استفاده کنیم تا خروجی مطلوبی از هوش مصنوعی به دست بیاید. هرچه سریع‌تر برای ورود به این حیطه اقدام کنیم، جبرانِ عقب‌ماندگی‌های صنعت خودروسازی کشور زودتر میسر می‌گردد.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]