
پهپادهای جدید ارتش بریتانیا از آزمایشات، سربلند بیرون میآیند
ارتش بریتانیا مرحله آزمایش پهپادهای تودهای خود را با موفقیت به اتمام رسانده است. برجستهترین نقطهقوت پهپادهای جدید ارتش بریتانیا، امکان کنترل همزمان از راه دور است.
آزمایش این وسایل هوایی بدون سرنشین یا UAVهای تجمعی در سلیسبری بریتانیا انجام شد و روابط عمومی ارتش کشور اطلاعات مربوطه را منتشر کرد. مزیت کلیدی پهپادهای تجمعی این است که یک اپراتور بهتنهایی میتواند به صورت همزمان همه آنها را کنترل کند. پهپادها به صورت گروهی عمل میکنند، اما هر یک مسئله خاص خود را در پیش میگیرند.
همانطور که در ویدئوی منتشرشده از این رویداد مشاهده میکنید، این پهپادهای جدید ارتش بریتانیا به سیستمهای خودکار راهاندازی، فرود و حملونقل تجهیز شدهاند. البته با وجود نیاز حداقلی به حضور انسانها، امکان ادغام عملیاتهای انسانی و پهپادی نیز به کمک یک نرمافزار تخصصی فراهم شده است.
طی آزمایشات، ارتش، دو سیستم تجمعی متفاوت را به آزمایش گذاشت. در سیستم اول که اطلس نام دارد، یک اپراتور با استفاده از تبلت چهار پهپاد را کنترل میکند. تکمیل هر یک از عملیاتها مستلزم استفاده از دستگاههای خاص است. سیستم دوم، به نام البیت، به سربازان اجازه میدهد، تا با برنامهنویسی، مأموریتهای خودکار حداکثر 6 پهپاد را کنترل کنند. بدین ترتیب، پهپادها میتوانند به عنوان یک گروه، بر یک هدف واحد متمرکز شوند و در عین حال، هریک نقشی منحصربهفرد بر عهده داشته باشند.
ارتش بریتانیا دو سناریوی اصلی در آزمایشات به کار برد. طی اولین سناریو، گروه پهپادها یک محیط مشخص را تحت حافظت بیستوچهارساعته قرار دادند و یک شیء خاص و محیط اطرافش را نظارت کردند. در سناریوی دوم، اتصال سیستم برنامهریزی مأموریت پهپادها به یک سیستم هوش مصنوعی به این UAVها اجازه داد، تا نظارت گسترده انجام داده و در صورت مشاهده هدف، به اپراتور اطلاعرسانی کند و در صورت نیاز، آنها را دنبال کند.
سرهنگ آرتور دوو، فرمانده آزمایش پیادهنظامان و واحد توسعه، گفته است: «این فناوری تجمعی میتواند انجام عملیاتهای اطلاعاتی، نظارت گسترده و شناسایی را برای ارتش بریتانیا بر عهده بگیرد.» ارتش این کشور قصد دارد از این پهپادهای جدید ارتش بریتانیا برای افزایش دقت حملات از راه دور علیه دشمنان استفاده کند.
دامینیک فرت، مهندس ارشد و متخصص UAV، معتقد است: «پروژه اخیر دستاوردی چشمگیر برای شرکت FCG و ارتش کشور به شمار میرود. اکنون توانستهایم اثبات کنیم که یک نفر میتواند شش پهپاد را به پرواز درآورد. پروژههای آینده ارتش بر همکاری انسانها و ماشینها تمرکز خواهند داشت، تا نیروهای زمینی و هوایی را با یکدیگر هماهنگ کرده و نهایت استفاده را از هر دو ببرد.»
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید