Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 هوش مصنوعی باعث کاهش هزینه و افزایش امنیت سفر می‌شود

هوش مصنوعی باعث کاهش هزینه و افزایش امنیت سفر می‌شود

زمان مطالعه: 3 دقیقه

در دهه‌ اخیر، هوش مصنوعی توانسته است انقلاب عظیمی در الگوریتم‌های محاسباتی، توسعه روش‌های یادگیری ماشینی و استفاده از شبکه عصبی در فرایندهای یادگیری، ایجاد کند. جالب این است که این فناوری در اکثر حوزه‌ها و صنایع، نفوذ کرده و روند کارها را در آن‌ها آسان‌تر کرده است. یکی از صنایعی که مورد بهره‌برداری این فناوری قرار گرفته است، گردشگری است. گردشگری یکی از صنایعی است که تحت‌تأثیر هوش مصنوعی قرار گرفته، به طوری که این فناوری علاوه‌ بر کاهش هزینه‌های سفر، احراز هویت افراد را نیز آسان‌تر کرده است. به بیان دیگر، هوش مصنوعی در حوزه گردشگری بر روند مسافرت و گردشگری تأثیر زیادی گذاشته و باعث کاهش هزینه‌های سفر و تسهیل احراز هویت افراد شده است.

در این خصوص، در گفت‌وگویی، فرید جواهرزاده رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران، بر اهمیت فناوری هوش مصنوعی در صنعت گردشگری تأکید کرد و گفت: «منظور از هوش مصنوعی، فناوری‌های ICT و مباحث کاربردی فناوری اطلاعات و ارتباطاتی است که روزانه در صنعت گردشگری نمود بیشتری پیدا می‌کنند. درحال‌حاضر، در حوزه هوش مصنوعی یک سری داده‌ها، نرم‌افزارها یا سیستم‌های اینترنتی به وجود آمده‌اند که جایگزین روش‌های سنتی و دستی فعالیت‌های گردشگری شده‌اند؛ به عبارت دیگر، با کمک هوش مصنوعی یک سری از کارهای حوزه صنعت گردشگری، بدون حضور انسان انجام می‌شود.»

وی در تکمیل سخنانش در این باره افزود: «روی دادن چنین اتفاقی در صنعت گردشگری، بسیار بزرگ و ارزشمند است؛ زیرا با توسعه هوش مصنوعی به مرور زمان، نقش انسان و انسان محور بودن صنعت گردشگری به‌گونه‌ای کمرنگ می‌شود. از سوی دیگر، هوش مصنوعی ضمن اینکه بخش عمده‌ای از وظایف انسانی را پوشش می‌دهد، باعث افزایش سرعت و دقت انجام بسیاری از کارها می‌شود. مثلاً ویز، نشان، گوگل‌مپ و… از جمله نرم‌افزارهایی هستند که درحال‌حاضر، بر اساس داده‌های ماهواره‌ای کمک بسیار زیادی در مسیریابی و شناسایی خلوت‌ترین و بهترین مسیر به ما می‌کنند.»

رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران، با اشاره به خدمات آنلاین با مشتری‌ها خاطرنشان کرد: «در بحث خدمات آنلاین با مشتری‌ها، به‌صورت شبانه‌روز در وب‌سایت‌ها، یک روبات و چت‌باتی وجود دارد که ما را راهنمایی می‌کند. هنگامی که ما نیمه‌شب از یک وب‌سایت خرید اینترنتی انجام می‎دهیم و با مشکل مواجه می‌شویم، یک پیام بر روی صفحه نمایشگرمان ظاهر می‌شود، با این مضمون که اکنون چه کمکی از من بر می‎آید؟ لزوماً یک انسان پشت این سیستم به شکل آنلاین حضور ندارد، بلکه یک سیستم هوش مصنوعی و یک روبات، این کار را انجام می‌دهد.»

شخصی‌سازی؛ بزرگ‌ترین کاربرد هوش مصنوعی در صنعت گردشگری

رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران به کاربردهای هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: «شخصی‌سازی خدمات گردشگری از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین کاربردهایی بوده که هوش مصنوعی در صنعت گردشگری انجام داده است؛ یعنی هوش مصنوعی نیازهای کاربران را شناسایی می‌کند و بر اساس سلیقه و انتظارات مخاطبان، پیش از بیان کردن، به‌خوبی آن خدمات را ارائه می‌دهد. به‌عنوان مثال، ممکن است شما برای مسافرت چندروزه در یکی از شعب هتل‌های زنجیره‌ای در کشور امارات، اقامت داشته باشید. این هتل، علایق شما را لحظه‌به‌لحظه رصد و پایش می‌کند، از زمانی که فرم پذیرش را پر می‌کنید، تا زمان انتهای اقامت‌تان! در نهایت نیز این هتل، بر اساس آن علایق و سلایق، خدمات خودش را ارائه می‎دهد.»

جواهرزاده با ذکر مثالی، توضیحات خود را واضح‌تر بیان کرد: «بر فرض، شما ساعت ۱۲ شب خسته از راه می‌رسید و سفارش یک نوشیدنی را می‌دهید. آن‌ها اطلاع پیدا می‌کنند که شما در چنین شرایطی نیاز به این نوشیدنی دارید. چند ماه بعد، زمانی که شما در همان هتل زنجیره‌ای در مالزی اقامت دارید. هنگام ورود به هتل و پذیرش، همان نوع نوشیدنی را به شما ارائه می‎دهند، زیرا سیستم، علایق شما را از همان ابتدا سنجیده و شخصی‌سازی کرده است. در واقع، علایق و سلایق مخاطب و میهمانان با کمک هوش مصنوعی، مشاهده، رصد و تحلیل می‌شود.»

وی با اشاره به اهمیت هوش مصنوعی در صنعت گردشگری خاطرنشان کرد: «درحال‌حاضر، این نوع نحوه تعامل در گردشگری بسیار مهم است. زمانی که ما صحبت از مشتری‌مداری می‌کنیم، بدون هوش مصنوعی، قادر به انجام این ملاحظات، جست‌وجوها و بهره تعاملات و محتواسازی نخواهیم بود. در واقع، همیشه اطلاعاتی بین مخاطب و کاربر و آن نرم‌افزار در حال ردوبدل شدن است.»

هوش مصنوعی تأثیر زیادی بر روند مسافرت و گردشگری گذاشته است

رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران، نیازهای مشتریان و رصد کردن آن‌ها را در این خصوص، بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: «رصد کردن نیازها، انتظارات و علاقه‌مندی‌های مخاطب و بر اساس آن انواع محصولات و خدمات جذاب را شخصی‌سازی و طراحی کردن و حتی در قیمت‌گذاری‎ها منعطف عمل کردن از اهداف مهم و جایگاه هوش مصنوعی در گردشگری محسوب می‌شود.»

وی در ادامه افزود: «هم‌اکنون بحث هوش مصنوعی در دنیا بسیار فراگیر شده است. درحال‌حاضر، ارتباطات بشری بدون استفاده از هوش مصنوعی امکان‌پذیر نیست. هوش مصنوعی اکنون در حوزه گردشگری بر روند مسافرت و گردشگری تأثیر زیادی گذاشته است. این فناوری باعث کاهش هزینه‌های سفر و افزایش امنیت سفر و تسهیل احراز هویت مسافران شده است.»

جواهرزاده با اشاره به کاربرهای متنوع هوش مصنوعی، تصریح کرد: «درحال‌حاضر، پیشرفت تکنولوژی بسیاری از تجهیزات هوش مصنوعی در مبادی ورودی‌ها مانند فرودگاه‌ها به وجود آمده است و افراد از روی اسکن چهره‌ و قرنیه چشم‌ شناسایی می‌شوند و دیگر نیازی نیست افراد برای ارائه پاسپورت و احراز هویت در صف به مدت طولانی بایستند یا از آن‌ها سؤال و جواب شود. در واقع، تمام اطلاعات آن‌ها پردازش می‌شود و اینجاست که باید گفت استفاده گسترده از این فناوری‌ها تقریباً در آینده، جهان‌شمول خواهد شد. اکنون بخشی از فرودگاه‌ها از این تکنولوژی‌ها استفاده می‌کنند، اما ناگزیریم به این روند تن دهیم.»

با کمک هوش مصنوعی توریسم مجازی، رونق پیدا کرده است

رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران، با اشاره به کیفیت سفر و رونق یافتن توریسم مجازی با یاری هوش مصنوعی، خاطرنشان کرد: «درحال‌حاضر، با کمک هوش مصنوعی، توریسم مجازی یا واقعیت مجازی رونق پیدا کرده است، پس افراد با کمک این نرم‌افزارها دیگر نیاز به سفر ندارند. در واقع، حجم سفرها با کمک این فناوری‌ها کمتر شده است و مردم با کمک هوش مصنوعی حتی لذت سفر و قرار گرفتن در مکان‌های مختلف گردشگری مانند موزه، آثار باستانی، شهرهای توریستی و… را تجربه می‌کنند و حتی آن سفر را به صورت واقعی نیز تجربه می‌کنند.»

وی در پایان سخنان خود افزود: «اکنون با یک گوشی هوشمند می‌توانیم به‌صورت مجازی از موزه لوور پاریس بازدید کنیم و البته در ایران نیز هم‌اکنون این امر کم‌وبیش در موزه‌ها اتفاق افتاده و آن‌ها تورهای مجازی برگزار می‌کنند. ما باید برای توسعه گردشگری، خودمان را با این فناوری‌ها هماهنگ کنیم، این فناوری‌ها می‌توانند تا اندازه زیادی نیازهای گردشگری کشورمان را برطرف کند.»

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]