Filter by دسته‌ها
آموزش هوش مصنوعی و انواع آن
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
پایتون و ابزارهای یادگیری عمیق
کتابخانه‌ های یادگیری عمیق
یادگیری با نظارت
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
اخبار
رسانه‌ها
آموزش پردازش زبان طبیعی
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
 ChatGPT چیست و آیا با یک پدیده در عرصه چت‌بات‌ها طرف هستیم؟

ChatGPT چیست و آیا با یک پدیده در عرصه چت‌بات‌ها طرف هستیم؟

چت‌بات ChatGPT جدیدترین محصول بنیاد OpenAI است که به‌تازگی فاز آزمایشی خود را آغاز کرده و در همین مدت کوتاه، موجب شگفتی بسیاری از کارشناسان شده است. مرکز تحقیقاتی OpenAI در اواخر سال 2015 توسط ایلان ماسک تاسیس شد و از آن سال تا به امروز، تحقیقات بسیاری جهت توسعه هوش مصنوعی در این مرکز انجام شده است. نتیجه تحقیقات OpenAI پیش از این هم در محصول DALL·E، خود را به نمایش گذاشته بود و این سرویس تبدیل متن به تصویر، به‌عنوان نقطه عطفی در پیدایش سرویس‌های مشابه از جمله Midjourney شناخته می‌شد، حال اما بنیاد تحقیقاتی ایلان ماسک در تلاش است تا در زمینه چت‌بات‌های متنی هم انقلابی رقم بزند و این حوزه را وارد مرحله تازه‌ای کند.

ChatGPT چیست و چگونه کار می‌کند؟

چت‌بات ChatGPT، نمونه اولیه‌ای از ربات مبتنی بر هوش مصنوعی OpenAI است که می‌تواند زبان طبیعی انسان را درک کند و پاسخ نوشتاری بسیار پرجزئیاتی را به کاربر ارائه دهد. این چت‌بات از آخرین تکنولوژی GPT (Generative Pre-Trained Transformer) استفاده می‌کند که معمولا در ربات‌های پاسخگوی متنی به کار می‌رود. این سرویس توسط الگوریتم‌های یادگیری ماشین و حجم عظیمی از داده‌های مکالمات کاربران در اینترنت آموزش دیده و قادر است به سوالات بعدی کاربران پاسخ بدهد، اشتباهات خود را قبول کند، سوالات نادرست را به چالش بکشد و در مقابل درخواست‌های نامناسب مقاومت کند.

کاربرد ChatGPT چیست؟

کاربران و کارشناسان معتقدند که این چت‌بات می‌تواند جایگزینی برای گوگل باشد؛ چراکه این ربات می‌تواند به سوالات کاربران، توضیح جامع و کاملی بدهد و برای مسائل پیچیده‌، راه‌حل‌هایی ازجمله کدنویسی، طراحی، بهینه‌سازی و… ارائه کند. ChatGPT می‌‌توان در تولید محتوای وب‌سایت‌ها، پاسخ به سوالات مشتریان، ارائه توصیه به کاربران و همچنین ایجاد چت‌بات‌های هوشمند کاربرد داشته باشد.

سم آلتمن، مدیرعامل OpenAI درباره این سرویس گفت: « ChatGPT هنوز در اوایل مسیر قرار دارد و نمونه‌ای است از آن‌چه در آینده با آن مواجه می‌شویم. در آینده دستیارانی خواهیم داشت که با ما صحبت می‌کنند، به سوالات ما پاسخ داده و در امور مختلف، به ما مشاوره می‌دهند. زمانی فراخواهد رسید که ربات‌های هوشمند انجام وظیفه ما را برعهده بگیرند و حتی دانش جدیدی برای ما کشف کنند.»

ChatGPT  

با پیشرفت هوش مصنوعی، نگرانی از جایگزینی ربات‌های هوشمند با انسان‌ها نیز افزایش می‌یابد. گمان می‌رود که با توسعه چت‌بات‌های هوشمند، مشاغلی از جمله تولید محتوا، برنامه‌نویسی و روزنامه‌نگاری منسوخ شود و افراد کمتری به این مشاغل جذب شوند. برای مثال، تعدادی از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد برنامه‌نویسی، از این ابزار استفاده کرده‌اند تا تکالیف پیچیده خود را تنها در عرض چند ثانیه حل کنند. با تمامی این تفاسیر، چت‌بات‌ها درحال‌حاضر از مهارت‌هایی مانند تفکر انتقادی، تصمیم‌گیری‌های اخلاقی و درک احساسی محرومند که همه این موارد، از جمله ضروریات حوزه نویسندگی و تولید محتوا است. درنتیجه، نمی‌توان انتظار داشت که حداقل در کوتاه‌مدت، چت‌بات‌های هوشمند جایگزین تمام‌وکمال انسان‌ها شوند، اما در همین بین، می‌توانند در پیشبرد کارهای روزانه به ما کمک کنند.

شگفت‌انگیز اما نه فاقد اشکال

هرچند که ChatGPT یکی از نقاط عطف حوزه چت‌بات‌ها محسوب می‌شود، اما بااین‌حال، نمی‌توان آن را خالی از ایراد دانست. پایگاه دانشی که ChatGPT به‌وسیله آن آموزش دیده است در تاریخ 2021 به پایان رسیده؛ درنتیجه، این ربات در پاسخ به سوالات جدید کاربران عملکرد مناسبی ندارد. همچنین ممکن است این چت‌بات پاسخ‌های کاملا اشتباه و نادرستی را به‌جای اطلاعات واقعی به ما عرضه کند. شرکت OpenAI از کاربران می‌خواهد که «پاسخ‌های قابل قبول اما نادرست یا بی‌معنی» را با آن‌ها به اشتراک بگذارند. این مجموعه تحقیقاتی معتقد است رفع چنین ایراداتی ساده نخواهد بود؛ چراکه چت‌بات پاسخ‌هایی را منتشر می‌کند که از نظر خودش صحیح و ایده‌آل باشد نه از نظر کاربران.

چت‌بات ChatGPT درحال‌حاضر فاز آزمایشی خود را طی می‌کند و وجود باگ‌های متعدد در آن امری طبیعی محسوب می‌شود. آن‌چه مشخص است این است که این چت‌بات هوشمند قرار است استانداردهای تازه‌ای را در حوزه ربات‌های گفت‌وگومحور متنی تعریف کند و ازآنجایی که این چت‌بات به‌صورت open source عرضه می‌شود، فعالان و علاقه‌مندان هوش مصنوعی می‌توانند آن را در محصولات خود به کار ببرند، دست به اصلاح و عیب‌یابی آن بزنند و یا آن را باتوجه به نیازهای خود شخصی‌سازی کنند.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
لطفاً برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.