40 گام به سوی آینده‌ای هوشمند - مجموعه وبینارهای رایگان در حوزه هوش مصنوعی
Filter by دسته‌ها
chatGTP
آموزش هوش مصنوعی و انواع آن
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
پایتون و ابزارهای یادگیری عمیق
کتابخانه‌ های یادگیری عمیق
یادگیری با نظارت
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
اخبار
تیتر یک
رسانه‌ها
آموزش پردازش زبان طبیعی
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
 آموزش هوشمندی به ربات ها ؛ ربات ها یاد می‌گیرند مثل ما فکر کنند

آموزش هوشمندی به ربات ها ؛ ربات ها یاد می‌گیرند مثل ما فکر کنند

محققان کلیات این موضوع را مشخص کرده‌اند که چگونه می‌توان رباتی را آموزش داد تا با تحریک الکتریکی سلول‌های عصبی کِشت‌شده متصل به آن از یک هزارتو عبور کند. این سلول‌های عصبی که از روی سلول‌های زنده کِشت شده‌اند، برای کامپیوتر نقش مخزن فیزیکی را دارند و سیگنال‌هایی منسجم ایجاد می‌کنند. یافته‌‌های این پژوهش نشان می‌دهد که می‌توان با ارسال سیگنال‌های مختل‌کننده به یک سیستم تعبیه‌شده، بدون نیاز به یادگیری بیشتر، رفتارهای هدفمند ایجاد کرد.

آموزش هوشمندی به ربات ها

آیا آموزش هوشمندی به ربات ها ممکن است؟ پیشرفت‌های فناوری رایانش مخزنی فیزیکی physical reservoir computing در رمزگشایی سیگنال‌های مغز، می‌تواند نقشی مؤثر در تولید آن دسته از ماشین‌های هوش مصنوعی داشته باشد که مثل انسان فکر می‌کنند.

محققان دانشگاه توکیو در مقاله‌ای که در یکی از مجلات انتشارات مؤسسه فیزیک آمریکا منتشر شده، مشخص کرده‌اند که می‌توان با تحریک الکتریکی سلول‌های عصبی کِشت‌شده و متصل به ماشین، به ربات آموزش داد تا از هزارتو عبور کند.

این سلول‌های عصبی یا نورون‌ها از سلول‌های زنده کشت شده‌‌اند و کامپیوتری مخزنی برای ایجاد سیگنال‌های منسجم به شمار می‌آیند.

[irp posts=”۱۹۱۹۹″]

این سیگنال‌ها با عنوان سیگنال‌های هوموستاتیکی homeostatic signals نیز شناخته می‌شوند که محیط داخلی را برای ربات مشخص می‌کنند و هنگامی که ربات آزادانه در هزارتو حرکت می‌کند، این سیگنال‌ها نقش خط مبنا را ایفا می‌کنند.

هر زمان که ربات به مسیر نادرست منحرف شود یا در جهت آن قرار گیرد، یک تکانه الکتریکی در نورون‌های کِشت‌شده اختلال ایجاد می‌کند. در حین انجام آزمایش‌ها آن‌قدر سیگنال‌های هوموستاتیکی، که پیوسته با سیگنال‌های مختل‌کننده قطع می‌شوند، به ربات ارسال می‌شود تا با موفقیت از هزارتو بیرون بیاید.

این یافته‌ها نشان می‌دهند که می‌توان رفتارهای هدفمند را بدون نیاز به یادگیری بیشتر و تنها از طریق ارسال سیگنال مختل‌کننده به سیستم تعبیه‌شده ایجاد کرد. ربات محیط اطرافش را نمی‌بیند و هیچ اطلاعات حسی دیگری را دریافت نمی‌کند، بنابراین کاملاً وابسته به تکانه‌های الکتریکی مبتنی بر آزمون و خطا است.

خروجی منسجم

هیروکازو تاکاهاشی، یکی از نویسندگان مقاله و دانشیارِ رشته داده‌کاوی مکانیکی دراین‌باره می‌گوید: «من به‌شخصه از این آزمایش‌ها الهام گرفتم و این فرضیه را مطرح کردم که سازوکار هوش یک موجود زنده می‌تواند از حالتی بی‌نظم یا آشفته، خروجی منسجمی را استخراج کند.»

با تکیه بر این اصل، محققان نشان دادند که می‌توان با استفاده از یک کامپیوتر مخزنی برای استخراج سیگنال‌های عصبی آشفته و ارسال سیگنال‌های هموستاتیک یا مختل‌کننده به توانایی هوشمند حل مسئله رسید. کامپیوتر، با انجام این کار، مخزنی ایجاد می‌کند که روش حل مسئله را می‌فهمد.

[irp posts=”۱۲۷۹۳″]

تاکاهاشی معتقد است: «یک کودک دبستانی احتمالاً به این دلیل نمی‌تواند مسائل ریاضی پیچیده را حل کند که پویایی مغز او، یا به عبارتی ’کامپیوتر مخزنی‘ مغز او، به قدر کافی غنی نیست. بر اساس میزان غنای مجموعه‌ای از الگوهای مکانی-زمانی
spatiotemporal
 که شبکه تولید می‌کند، می‌توان توانایی حل مسئله را تعیین کرد.»

این تیم تحقیقاتی معتقد است به‌کارگیری رایانش مخزنی در این مسائل به شناخت بهتر سازوکار مغز انسان و احتمالاً ساخت کامپیوتر نورومورفیک منجر خواهد شد و امکان آموزش هوشمندی به ربات ها را فراهم خواهد کرد.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / ۵. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]