برنامه هوشمند تبدیل عکس به انیمه Tencent با حاشیههای نژادپرستانه روبهرو شد
مدت زمان زیادی از عرضه هوش مصنوعی تبدیل عکس به انیمه Tencent نمیگذرد، اما همین مدت کوتاه هم کافی بود تا این سرویس به یکی از پرمخاطبترین مباحث شبکههای اجتماعی تبدیل شود؛ اما در کنار این استقبال گسترده، ضعف الگوریتم این برنامه که موجب ایجاد تصاویر نژادپرستانه شده، موجی از انتقادات را برانگیخته است.
سرویس Different Dimension Me که تحت برنامه QQ عرضه شده است، تعدادی از عکسهای کاربران را دریافت میکند و با استفاده از هوش مصنوعی، تصویری به سبک انیمههای ژاپنی خلق میکند. این ابزار به کاربران اجازه میدهد که با دیدن تصاویر کارتونی خود سرگرم شوند و این تصاویر را با دوستان خود به اشتراک بگذارند. سرویس DDM در ابتدا برای مخاطبان چینی در دسترس قرار گرفت اما استقبال از این سرویس، فراتر از انتظار Tencent بود. این باعث شد که میلیونها کاربر در سراسر جهان بهصورت همزمان به برنامه QQ هجوم بیاورند و سرورهای این برنامه را با مشکلات جدی مواجه کنند. این باعث شد که تیم فنی QQ ورود کاربران خارجی به این اپلیکیشن را محدود کنند و در حال حاضر، افراد خارج از چین که قصد استفاده از این برنامه را دارند، با پیام خطا هنگام ورود مواجه میشوند.
اما مشکلات سرور تنها چالش پیش روی Tencent نیست. اینطور که به نظر میرسد، سرویس DDM پیشبینی آن را نمیکرد که این برنامه در سراسر دنیا محبوب شود و افراد رنگینپوست، دارای معلولیت جسمی و… از آن استفاده کنند. به همین خاطر الگوریتمهای هوش مصنوعی این سرویس، ایرادات فاحشی در تبدیل عکس این دسته از افراد به تصاویر انیمهای دارد. DDM از زبان انگلیسی پشتیبانی نمیکند و تمامی دستورالعملهای مرتبط با آن به زبان چینی نگارش شده است. از همین رو، کاربران زیادی در شبکههای اجتماعی به آموزش و شرح کار این اپلیکیشن پرداختند.
بیشترین انتقادات به این برنامه مبتنی بر هوش مصنوعی از جانب جامعه رنگینپوستان است. الگوریتمهای این برنامه مشکلات گاه توهینآمیزی در تبدیل تصاویر افراد سیاهپوست به انیمه دارد. تبدیل موی فر سیاهپوستان به کلاه، تبدیل آنها به حیوانات و تغییر رنگ پوست آنها به سفید، موجی از خشم و انتقادات را روانه شرکت Tencent کرد.
سیستم تولید تصویر بهوسیله متن و یا تبدیل تصویر به انیمیشن توسط هوش مصنوعی، در ابتدای راه خود هستند و میتوان گفت تمامی سرویسهای ازایندست در فاز آزمایشی قرار دارند و تلاش میکنند که روزبهروز به تکامل نزدیکتر شوند. بازار این برنامهها بهشدت درحال رشد است و پیشبینی میشود تا پنجسال آینده، 10 الی 30 درصد از محتوای تولیدشده در فضای اینترنت توسط هوش مصنوعی تولید شود. این سهلانگاری Tencent میتواند زنگ خطری باشد برای دیگر توسعهدهندههای هوش مصنوعی تا الگوریتمهای سرویس خود را با دقت و حساسیت بیشتری طراحی کنند.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید