40 گام به سوی آینده‌ای هوشمند - مجموعه وبینارهای رایگان در حوزه هوش مصنوعی
Filter by دسته‌ها
chatGTP
آموزش هوش مصنوعی و انواع آن
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
پایتون و ابزارهای یادگیری عمیق
کتابخانه‌ های یادگیری عمیق
یادگیری با نظارت
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
اخبار
تیتر یک
رسانه‌ها
آموزش پردازش زبان طبیعی
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
 برنامه Lensa، از عکس‌های کاربر برای آموزش هوش مصنوعی استفاده می‌کند

برنامه Lensa، از عکس‌های کاربر برای آموزش هوش مصنوعی استفاده می‌کند

برنامه کاربردیِ هوش مصنوعی Lensa یکی از چندین تولیدکننده تصویر هوش مصنوعی است، که‌ به‌کاربر امکان می‌دهد تا تصویری هنری از عکس‌های خود درست کنند. البته این برنامه از سال ۲۰۱۸ وجود داشته است، اما توانایی ساخت «آواتارهای جادویی» باعث شد تا این برنامه باز شکوفا شود، اسمش سر زبان‌ها بیفتد و دوباره موردتوجه همگان قرار بگیرد. برنامه هوش مصنوعی Lensa از عکس‌هایی که کاربر در شبکه ابری هوشمند این برنامه آپلود می‌کند، آموزش می‌بیند و عکس‌های آپلودشده توسط کاربر را به آواتارهای گوناگون تبدیل می‌کند.

Lensa از روش انتشار پایدار و نوعی هوش مصنوعی منبع باز استفاده می‌کند که می‌تواند از پیام‌های متنی تصویر تولید کند، با این روش به ‌نظر می‌رسد که تصاویر Lensa توسط یک هنرمند خلق ‌شده‌اند، نه یک رایانه.

برنامه Lensa

Lensa از تصویر چهره شما آواتارهای جادویی می‌سازد

اپلیکیشن Lensa در هفته گذشته به‌شدت محبوب شد، زیرا رسانه‌های اجتماعی مملو از افرادی شدند که عکس‌های پرتره ایجادشده توسط این هوش مصنوعی را با دیگران به‌ اشتراک می‌گذاشتند. با ۳.۹۹ دلار، کاربران Lensa می‌توانند ۱۰ تا ۲۰ تصویر از خود آپلود کنند و سپس ۵۰ عکس پرتره هنرمندانه در سبک‌های هنری گوناگون، دریافت کنند.

البته که شما هم مثل ما از این برنامه و قابلیت شیرین آن شگفت‌زده شده‌اید و می‌خواهید آن را امتحان کنید؛ اما، قبل از آن‌که دکمه خرید را فشار دهید، لطفاً به یک هشدار مهم توجه کنید: سیاستِ حفظِ حریمِ خصوصی و شرایط استفاده از Lensa تصریح می‌کند که تصاویری که کاربران برای تولید پرتره خود ارسال می‌کنند، این تصاویر یا بهتر بگوییم «داده چهره» می‌تواند توسط Prisma AI، شرکت پشتیبان و مادرِ اپلیکیشن Lensa، برای آموزش بیشتر شبکه عصبی هوش مصنوعی استفاده شود.

یک شبکه عصبی مصنوعی مانند شبکه‌ای که توسط برنامه Lensa استفاده می‌شود، یا تولیدکننده‌های محبوبی مانند میدجرنی و دال‌ای‌۲ ، مقادیر زیادی از داده‌ها را مطالعه می‌کنند تا نحوه ایجاد نتایج بهتر و بهتر را بیاموزد. این برنامه‌های تبدیل متن به تصویر، برای این‌که بتوانند جملات ساده را به‌ تصاویری شگفت‌انگیز تبدیل کنند، روی صدها میلیون تصویر آموزش می‌بینند تا ارتباط بین واژگان و جملات مختلف و ویژگی‌های بصری گوناگون را بیاموزند.

برای نویسنده و مدل سابق مایا کوتوموری، که اخیرا از تصاویر پرتره‌ای که با Lensa ساخته، رونمایی کرده است؛ مشخص نیست که آیا این ژنراتورهای هوش مصنوعی مشکل‌ساز هستند یا خیر، چراکه در جامعه هنری، اپلیکیشن‌های متن به تصویر، بحث‌برانگیز بوده‌اند؛ زیرا هنرمندان هم در مورد درآمدشان به‌عنوان تصویرگر و هم احتمال دزدیده‌شدن آثارشان برای تغذیه شبکه‌های عصبی نگران هستند.

در بسیاری از موارد، کاربران از ژنراتورهای هوش مصنوعی برای بیرون ریختن تصاویر به‌سبک هنرمندان خاص، بدون رضایت یا پرداخت آن‌ها استفاده کرده‌اند.

زمانی که افراد چهره خود را تسلیم هوش مصنوعی می‌کنند، چه تأثیری دارد؟

در این رابطه کوتوموری می‌گوید که مجبور شده دو بسته از Lensa خریداری کند، زیرا اولین مجموعه تصویر او را شبیه یک زن سفیدپوست کرده، اگرچه که کوتوموری یک فرد سیاه‌پوست با پوستِ روشن است. سپس پس از ارسال عکس‌های بیشتر و پرداخت بسته برای بار دوم، کوتوموری پرتره‌هایی دریافت کرد که از آن خوشحال‌تر بود.

او می‌گوید: «به‌عنوان یک زنِ سیاه‌پوست با پوستِ روشن، من قطعاً فکر می‌کنم که هوش مصنوعی بر اساس رنگ پوست من نتایج زیاد درستی نگرفته است.»

او می‌گوید: «در پیامی مستقیم نوشتم: دومین دسته‌ای که دریافت کردم، بیشتر شبیه من بود.»

و سپس اضافه می‌کند: «بعد شروع کردم به کلنجار رفتن با خود که، آیا من فقط به آموزش هوش مصنوعی کمک کردم که چگونه تفاوت‌های نژادی را تشخیص دهد یا راه نژادپرستی را به او نشان دادم؟ این چگونه می‌تواند در درازمدت به جامعه کمک کند؟ آیا اصلاً به جامعه کمک می‌کند یا این‌که بدتر آسیب می‌رساند؟ پاسخ این است که من مطلقاً هیچ ایده‌ای ندارم.»

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / ۵. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]