افقگشایی مسیرهای جدید برای تبلیغ دین به کمک هوش مصنوعی
به گزارش تحریریه هوشیو و به نقل از خبرگزاری حوزه و رسا، محمدرضا قاسمی، دبیر ستاد راهبردی فناوریهای هوشمند حوزه علمیه قم گفت: امروز هوش مصنوعی گسترش و ابلاغ دین مبین اسلام را آسانتر کرده است.
ایشان در دیداری که با آیتاللهالعظمی علوی گرگانی، در بیت معظمله داشتند، تأکید کردند از زمان تولد هوش مصنوعی مسیرهایی پیش روی ما ایجاد شده است که باید بتوان از آنها درک دینی داشت یا به عبارت دیگر از مواجهه با این مسائل نوپدید درک دینی ایجاد کرد.
ایشان تصریح داشتند که حوزههای علمیه از همان ابتدای ورود این رشته در کشور و معرفی فناوریهای آن، کاملاً به طور فعال به درک موضوع و جوانب متفاوت آن پرداخته و توانسته است امروز در این زمینه زیرساختهایی را نیز برای تبلیغ و معرفی دین به کمک هوش مصنوعی فراهم کند. در کنار این موضوع، نخبگان متعددی نیز در قشر طلبه پرورش یافتهاند که خود از نمونههای بسیار برجسته تأثیر این فناوری است.
ایشان افزودند که آگاهی فعلی حوزه و شناختی که اکنون از مسیرهای این فناوری هوشمند به دست آورده است، همگی مرهون زحمات آیتالله اعرافی است. قاسمی در ادامه اضافه کرد که امروز با بهکاربردن هوش مصنوعی میتوانیم این توقع را داشته باشیم که تبلیغ دین اسلام، گستردهتر، عمیقتر و آسانتر از گذشته شود. زیرا ابزاری است که کار هر محقق دینی را تسهیل خواهد کرد.
پروژه ناصر جامع فقیه
قاسمی همچنین به پروژه ناصر جامع فقیه اشاره کرد و آن را یک زیرساخت مهم در زمینه هوش مصنوعی و در راستای تسهیلگری تبلیغ دین برشمرد. این پروژه از سال 1397 و به کمک مدیر حوزههای علمیه آغاز به کار کرد. از جمله ظرفیتهایی که این پروژه ایجاد کرده عبارت است از کاهش هزینه دسترسی طلاب به منابع علمی و دینی، کاهش هزینه و زمان برای دریافت خدمات شرعی و نیز گردآوری منابع ناب در زمینه علوم اسلامی. به نظر ایشان، این زیرساخت در حال توسعه، میتواند حرکتی جدید در علوم اسلامی قلمداد شود.
قاسمی در انتهای صحبتهایش به ضرورت توسعه موتورهای جستجوی معنایی اشاره کرد و اذعان داشت پس از در اختیار داشتن این فناوری، باید بتوانیم برای آن گفتمانسازی کنیم تا از این طریق طلاب را با این فضای فناورانه آشنا سازیم.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید