40 گام به سوی آینده‌ای هوشمند - مجموعه وبینارهای رایگان در حوزه هوش مصنوعی
Filter by دسته‌ها
chatGTP
آموزش هوش مصنوعی و انواع آن
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
پایتون و ابزارهای یادگیری عمیق
کتابخانه‌ های یادگیری عمیق
یادگیری با نظارت
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
اخبار
تیتر یک
رسانه‌ها
آموزش پردازش زبان طبیعی
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
 تحول در کسب و کار با استفاده از بلاک چین

تحول در کسب و کار با استفاده از بلاک چین

آیا تحول در کسب و کار با استفاده از بلاک چین، ممکن است؟ ابتکاراتی که به کمک هوش مصنوعی به دست آمده‌اند، در کنار مزیت‌های آن، جای هیچ شکی باقی نگذاشته‌اند که آینده متعلق به هوش مصنوعی است، اما آیا واقعا این فناوری همان معجزه‌ای است که همۀ مشکلات را رفع می‌کند؟

تحول در کسب و کار با استفاده از بلاک چین، ایده‌ای است که هنوز شرکت‌های بزرگ نسبت به استفاده از آن تردید دارند. برخی نسبت به هوش مصنوعی خوش‌بین و برخی دیگر نگرانی‌هایی در مورد آن دارند، اما افرادی زیادی هم هستند که معتقدند هوش مصنوعی مانند نوشداریی، تمام مشکلات تجاری را درمان می‌کند.

ابتکاراتی که به کمک هوش مصنوعی به دست آمده‌اند، در کنار مزیت‌های آن، جای هیچ شکی باقی نگذاشته‌اند که آینده متعلق به هوش مصنوعی است، اما آیا واقعا این فناوری همان معجزه‌ای است که همۀ مشکلات را رفع می‌کند؟

شوبهنگی واشیست، تحلیلگر مدیریتی شرکت گارتنر، در پیشنهاد می‌گوید: «یک قدم به عقب برداریم و مشکل را از اول دوباره درک کنیم. اولین قدم، تحلیل مورد کاربرد و تعیین حد و حدود مشکل کسب‌وکار است. نباید بارش فکری/ایده‌پردازی اولیه را صرفاً محدود به کسب‌وکار نمود، بلکه باید از گروه‌های متنوعی از ذی‌نفعان نیز نظرخواهی کرد. برای درک هرچه بهتر مشکل کسب‌وکار باید از مشارکت گروه‌های فناوری اطلاعات، علوم داده و نمایندگانی از ادارات مربوطه بهره برد. زیرا صرفاً با فهم کامل مشکل متوجه می‌شویم که هوش مصنوعی می‌تواند راه چاره باشد یا یک روش سنتی و خودکارسازی ساده هم کفایت می‌کنند.

تحول در کسب و کار با استفاده از بلاک چین

پس از این که این گروه‌ها به درک درستی از مشکل رسیدند، قدم بعدی ارزیابی راهکارهای موجود می‌باشد و باید از ساده‌ترین آن‌ها شروع کرد.»

بنابراین به عقیده واشیست، باید تحول در کسب و کار با استفاده از بلاک چین را محدود به بررسی مشکلات و ساختار شرکت کرد و پس از آن برای ورود هوش مصنوعی در ساختار مدیریتی تصمیم گرفت.

وی در این‌باره افزود: «شرکت‌هایی را دیده‌ام که با استفاده از اِکسل، انجام رگرسیون‌های ساده و کدنویسی با زبان‌های برنامه‌نویسی R و پایتون، کار خود را پیش برده‌اند. آن‌ها نیاز به ابزارهای پیچیدۀ دیگری برای اجرای این مدل نداشته‌اند. بنابراین می‌توان برای جلوگیری از پیچیده شدن شرایط، راحت‌ترین و مطلوب‌ترین راه‌حل را در نظر بگیریم.»

علاوه بر این، برای این که منابع، بی‌دلیل صرف توسعۀ مدل مناسب هوش مصنوعی نشود، شرکت‌ها می‌بایست رویکردشان در رابطه یا هوش مصنوعی را مشخص یا برای استفاده از آن قوانینی وضع کنند.

تحول در کسب و کار با استفاده از بلاک چین، شروع مخاطره آمیزی در این عرصه داشته است؛ شرکت بیمۀ دیجیت که یک شرکت بیمۀ عمومی است، قوانین سختگیرانه برای استفاده از هوش مصنوعی وضع کرده و اغلب، از روش‌های سنتی یا خودکارسازی‌های ساده بهره می‌گیرد. این شرکت تنها زمانی به هوش مصنوعی روی می‌آورد که ماهیت مشکل کسب‌وکار قابل پیش‌بینی باشد یا به جز یادگیری عمیق، راه دیگری برای پرداختن به آن نیابد؛ اگر مشکل منشأ دیگری داشت، شرکت سراغ خودکارسازی ساده خواهد رفت.

تحول در کسب و کار با استفاده از بلاک چین، همچنین مورد استقبال شرکت دیجت قرار نگرفته است؛ ویشال شاه، مدیر مرکز علوم دادۀ شرکت دیجت توضیح می‌دهد که: «در زمینۀ سفرهای هوایی، اگر پروازی تأخیر داشته باشد، خسارت مشتری را جبران خواهیم کرد. بدین‌منظور، باید پیشاپیش تأخیر پروازها را چک ‌کنیم. برای حل چنین مشکلی استفاده از خودکارسازی کافی است. کار ما این بود که این مشکل را با یک واسطه تلفیق و سپس موتور خودکارسازی طراحی کردیم که به طور منظم تأخیرها را بررسی می‌کند. پس از آن، در صورت بروز تأخیر، به سراغ جبران خسارت خواهیم رفت.»

تحول در کسب و کار با استفاده از بلاک چین

اما تعداد اندکی از شرکت‌های بیمه به دنبال فناوری بلاک‌چِین و مدل‌های پیچیدۀ دیگر برای حل این مشکل رفته‌اند. این شرکت‌ها در چنین شرایطی، سعی دارند به این مسئله هم از زاویۀ مشتری و هم شرکت‌های هواپیمایی نگاه کنند و در نتیجه، از شیو‌ه‌های قراردادی ثابت برای اعتبارسنجی و تصمیم‌گیری بهره می‌گیرند.

ویشال شاه اشاره می‌کند که: «به نظر ما، استفاده از بلاک‌چِین کار بیهوده‌ای بود، چون یک خودکارسازی ساده هم می‌توانست مشکل را رفع کند.»

با این حال، با توجه به رشد سریع و چشمگیر (استفاده از) داده‌ها در تصمیم‌گیری‌ها، خودکارسازی به تنهایی نمی‌تواند همیشه مشکلات را حل کند. در نتیجه، تلفیق خودکارسازی و هوش مصنوعی گزینۀ مناسب‌تری است و تحول در کسب و کار با استفاده از بلاک چین را ممکن می‌کند.

شیوۀ تیم شرکت بی.اِن.وای مِلون برای کنترل طراحی‌های نرم‌افزاری خود، در وهلۀ اول، ارزیابی کارایی روش‌های سنتی خودکارسازی و برنامه‌نویسی بود.

نیتین چَندِل، رئیس و مدیر اجرایی شرکت فناوری بی.اِن.وای مِلون در هندوستان در توجیه این تصمیم می‌گوید: «چون نمی‌خواهیم بیشتر از آن‌چه نیاز است، انرژی و منابع صرف طراحی یا پرداختن به یک راهکار کنیم.»

چَندِل در ادامه اشاره می‌کند که شرکت وی با کمک هوش مصنوعی یا بدون آن، در مواردی که امکان و سهولت آن وجود دارد، از عوامل دیگری نظیر بازدهی اطلاعات یا چشم‌انداز آینده استفاده می‌کند. از سویی دیگر، در مواردی، شرکت‌ها در وهلۀ اول خودکارسازی را گزیده بودند، اما در نهایت بعد از ۳ یا ۴ ماه، به خاطر افزایش داده‌ها، وادار به استفاده از هوش مصنوعی شدند. بنابراین تحول در کسب و کار با استفاده از بلاک چین امری ناگزیر است که دیر یا زود چشم‌انداز اقتصادی آینده را شکل می‌دهد.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / ۵. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]