Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 جراحی با سیستم روباتیک جراحی از راه دور سینا

جراحی با سیستم روباتیک جراحی از راه دور سینا

زمان مطالعه: 2 دقیقه

سینا یک سیستم روباتیک جراحی از راه دور است که برای جراحی‌های ناحیه شکم، لگن و قفسه سینه طراحی شده‌است. هدف از به کارگیری این سیستم روباتیک، کاهش جراحات بیمار و افزایش دقت و کیفیت جراحی است.

این سیستم شامل یک کنسول است که حرکات دست پزشک جراح را ثبت می‌کند و هم‌زمان روبات‌های موجود بر بستر بیمار، همان حرکات را عینا اجرا می‌کنند. همچنین روبات‌های تصویربرداری، تصویر محل جراحی را در بدن بیمار، در صفحه نمایشگر کنسولی که در مقابل پزشک قرار دارد، نشان می‌دهند و پزشک در زمان حقیقی، هدایت عمل جراحی را بر عهده دارد. به عبارتی دیگر در این سامانه، عمل جراحی را خود پزشک به واسطه یک سیستم روباتیکی هدایت می‌کند.

با این روش در موضع جراحی به جای شکاف‌های بزرگ روی بدن بیمار برای ورود دستان پزشک، روبات‌های حاضر بر بستر بیمار، تنها دو شکاف 5میلیمتری ایجاد کرده و حرکات دست پزشک را به اجرا درمی‌آورند. در این روش جراحات وارده ناشی از جراحی بسیار کمتر و طول نقاهت کوتاه‌تر خواهد بود. همچنین میزان خونریزی در این مدل جراحی به طرز چشمگیری کاهش پیدا کرده و بیمار نیاز به بستری طولانی مدت ندارد. این خود موجب کاهش هزینه‌های جراحی می‌گردد.

از دیگر نکات برجسته که در طراحی این سیستم توسط محققان اعمال شده، ارتباط اینترنتی بین کنسول جراحی و روبات‌های حاضر بر بستر بیمار است. وقتی کنسول از طریق اینترنت به روبات‌های حاضر در اتاق عمل متصل باشد، این امکان وجود دارد که عمل جراحی در دورترین نقاط کشور، از راه دور کنترل و اجرا شود.

از دیگر مزیت‌های این روش این است که خستگی ناشی از ایستادن پزشک در عمل‌های پیچیده، به طرز چشمگیری کاهش پیدا می‌کند. خستگی پزشک در شرایط سخت اتاق عمل منجر به کاهش دقت و افزایش خطر برای بیمار می‌شود که در جراحی با سامانه روباتیک سینا این خطرات به حداقل می‌رسد. همچنین در این سامانه دقت حرکتی 10برابر افزایش پیدا کرده و پزشک می‌تواند حرکات بسیار ظریف را درمقیاس بزرگ‌تر  انجام داده اما روبات همان حرکات را در مقیاس‌های بسیار کوچک‌تر انجام ‌دهد. به طور مثال در این روش پزشک می‌تواند بخیه‌ها را در نهایت ظرافت توسط روبات جراح به انجام برساند. از دیگر مزیت‌های این روش می‌توان به قابلیت حذف لرزش دستان پزشک و انجام جراحی در نهایت ثبات، دوری پزشک از فضای اتاق عمل، دوری از خطرات ناشی از داروهای بیهوشی و عفونت‌ و امواج یونیزان برای جراح، اشاره کرد.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]