Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 اختراع دستگاه شناسایی آلودگی، در بطری صنایع غذایی به وسیله هوش مصنوعی

اختراع دستگاه شناسایی آلودگی، در بطری صنایع غذایی به وسیله هوش مصنوعی

زمان مطالعه: 2 دقیقه

دستگاه شناسایی آلودگی، قادر به شناسایی آلودگی در بطری صنایع غذایی، به‌وسیله هوش مصنوعی است و توسط اعضای مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان اختراع شده است.

به گزارش هوشیو، به نقل از خبرگذاری آنا، مرلسم رونمایی از این محصول با حضور ظاهر پورمجاهد، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان، ابوالفضل یداللهی اصلان، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان، رئیس پارک علم و فناوری و عده‌ای از مسئولان صنایع و دانشگاه‌های همدان برگزار شد.

مجتبی اسماعیلی، مسئول هسته فناور الکترونیک پردازش سبز این مرکز، در گفتگو با خبرگزاری آنای همدان درباره این محصول گفت: «این دستگاه مجهز به پردازش هوش مصنوعی است و با اسکن دقیق محصولات قادر به شناسایی آلودگی در بطری‌های مواد غذایی است؛ همچنین این دستگاه به افزایش تولید و کیفیت محصولات یاری می‎رساند. این محصول، نخستین‌بار در شرکت صنایع غذایی سحر همدان به بهره‌برداری رسیده است.»

مجتبی اسماعیلی با اشاره به دقت بالای این دستگاه، گفت: «در نظارت سنتی، رفع آلودگی از صنایع غذایی به صورت دستی انجام می‌شد که علاوه‌بر صرف وقت و هزینه، از دقت کمی برخوردار بود؛ اما این دستگاه به‌وسیله هوش مصنوعی قادر به شناسایی آلودگی درون بطری‌های شیشه ای و ظروف مواد غذایی است. تولید مواد غذایی با استفاده از ین دستگاه، تا چهاربرابر افزایش می‌یابد و همه شرکت‌های صنایع غذایی می‌توانند از آن استفاده کنند. علاوه‌بر این کیفیت مواد غذایی افزایش می‌یابد و ترسی از خطای انسانی وجود ندارد؛ به‌وسیله این دستگاه، همه آلودگی‌های ممکن در بطری مواد غذایی، شناسایی خواهند شد و بطری آلوده، به‌صورت خودکار، از روند تولید، حذف خواهد شد.»

او با قدردانی از هسته فناور الکترونیک پردازش سبز دانشگاه آزاد اسلامی همدان، گفت: «تولید این دستگاه محصول تلاش این تیم، در طول یک‌سال ‌و نیم گذشته، بوده است. دقت این دستگاه به‌حدی بالا است که قادر به تشخیص یک دهم میلی متر آلودگی، در 2/. ثانیه است. در حالی که در شرایط سنتی، حضور دو نیرو برای نظارت بر خط تولید ضروری بود و امکان خطا هم وجود داشت.»

مجتبی اسماعیلی، که سرپرست تیم هسته فناور و از مخترعان جوان است، بیان کرد: «به‌دلیل مجهز بودن این دستگاه به هوش مصنوعی و بینایی ماشینی، در تولید آن از اشعه‌‌های مضر استفاده نشده است. در مقایسه با دستگاه‌های خارجی نیز، این دستگاه از دقت بیشتری برخوردار است؛ دستگاه‌های خارجی ممکن است شیارهای روی بطری را، به اشتباه آلودگی تشخیص دهند؛ اما در پردازش تصویری این اختراع، چنین خطایی پیش نمی‌آید.»

به گفته اسماعیلی هدف بعدی تیم هسته فناور، گسترش این دستگاه است تا برای صدور به کشورهای دیگر آماده شود. او در انتها افزود: «برای صادرات این محصول، بازار کشورهای فعال در حوزه صنایع غذایی را در نظر گرفته‌ایم و امیدواریم توسعه آن، باعث ایجاد اشتغال کیفی در کشور شود.»

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]