برگزاری نخستین دورهمی فعالان حوزه هوش مصنوعی
نخستین نشست از سلسله دورهمی های فعالان حوزه هوش مصنوعی، به همت کانون دورهمی های ایران و با مشارکت بخش دولتی و خصوصی به دبیری سجاد اسم حسینی در مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی برگزار شد. موضوع بررسی این نشست دستاوردهای هوش مصنوعی در سبک زندگی ایرانی و اسلامی بود.
سردار احمد دولتخواه، معاون فناوری و اطلاعات ناجا، با حضور مجازی در این جلسه ضمن تأکید بر ضرورت و اهمیت هوش مصنوعی و پیشرفت کشور در این زمینه گفت: باید از هوش مصنوعی برای سهولت زندگی شهروندان بهرهمند شویم که جا دارد متخصصان بخش خصوصی و دولتی در این زمینه کار کنند.
محمدرضا معبودیان، رئیس کمیسیون هوش مصنوعی سازمان نصر، گزارشی از پژوهشهای به انجام رسیده به دست داد و بیان کرد: حدود ۲۰۰ تا ۵۰۰ شرکت فعال در این حوزه فعال شناسایی کردهایم. بخشی از این شرکتها به شکل انحصاری فعالیت دارند و برخی دیگر بخشی از حوزه فعالیتشان را به هوش مصنوعی اختصاص دادهاند و علت متغیر بودن آمار ارائهشده همین امر است. عدد مالی درآمد این مجموعهها یک هزار میلیارد تومان تا پنج هزار میلیارد تومان در بازار خواهد بود. یعنی حدود سه صدم درصد از کل بودجه کشور در این زمینه مورد مصرف قرار میگیرد که مبلغ بسیار اندکی است و نشان میدهد که بازار هوش مصنوعی هنوز به آن رونقی که شایستگی آن را دارد نرسیده است.
در جریان این نشست همچنین دکتر محمدعلی اخایی، معاون راهکارهای دیجیتال و هوشمندسازی مرکز تحقیقات و توسعه همراه اول از فعالیتهای سال گذشته همراه اول در زمینه هوش مصنوعی سخن گفت.
محمدرضا قادری کرکانی، عضو هیئتمدیره شرکت ملی پست، از هوش مصنوعی بهعنوان یار شرکت ملی پست یاد کرد.
توکلی مسئول رئیس سازمان فناوری و اطلاعات شهرداری تهران نیز ابراز داشت: شهرداری تهران پروژههای گوناگون ازجمله طرح ترافیک را با استفاده از هوش مصنوعی به اجرا در آورده است.
از دیگر سخنرانان این نشست مهندس فرید عظیمی، رئیس هیئتمدیره توسعه تجارت هزار گذر، بود که داده را مهمترین محور فعالیتهای هوش مصنوعی مجموعه خود دانست و افزود: کشورهایی که در حوزه داده منظمتر هستند، موفقترند. محصول هوش مصنوعی را میتوان بهآسانی صادر کرد و به درآمد قابلتوجهی رسید؛ اما زیرساختهای لازم در این علوم هنوز در کشور فراهم نشده است.
سلیمانی استاد دانشگاه نیز در این برنامه اظهار کرد: سیستم حملونقل، خودروها، علائم راهنمایی و رانندگی و جادههای ما حداکثر تا ده سال دیگر هوشمند خواهد شد.
شریعتی نماینده بخش هوش مصنوعی سازمان سراج نیز با اشاره به اینکه هوش مصنوعی هیجانانگیزترین و چالشبرانگیزترین موضوع پیش روی ماست، گفت: نمیتوانیم نادیده بگیریم که هوش مصنوعی از تمدن غرب آمده است و باید این موضوع را در نظر بگیریم که سبک زندگیها نیز دستخوش تغییر خواهد شد. بنابراین وزارت فرهنگ باید یک گفتگوی بین تمدنی در این رابطه به وجود بیاورد.
نادرخانی از مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی نیز که جمعبندی این نشست را بر عهده داشت پس از سخنرانی افراد مذکور گفت: متأسفانه در حوزه هوش مصنوعی بین دانشگاه، صنعت، کشاورزی، دولت، بخش خصوصی، فعالان و… فاصلههایی وجود دارد. حاکمیت، از قدرت برخوردار است و بخش خصوصی سرمایه دارد. برای همسو شدن قدرت و سرمایه باید همفکری و همیاری بین بخش دولتی و خصوصی ایجاد شود.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید