سرمایهگذاری مشترک پونی با تویوتا برای «تولید انبوه» روباتاکسی
دو شرکت خودروهای خودران Pony.ai و تویوتا اعلام کردهاند که برای ایجاد سری جدیدی از «روباتاکسیهای کاملاً بدون راننده» با یکدیگر همکاری خواهند کرد. این رباتهای پیشرفته خودران برای کار بدون راننده انسانی طراحی میشوند و اولینبار است که چنین فناوری توسط این شرکتها توسعه مییابد.
به گزارش هوشیو، این دو شرکت قصد دارند همکاری خود را در سال جاری با حدود 139 میلیون دلار سرمایه از شرکت GAC Toyota Motor آغاز کنند. GAC Toyota Motor یک شرکت مشارکتی است که با سرمایهگذاری مشترک تویوتا چین و یک خودروساز دولتی چینی با نام GAC تاسیس شده است.
این سرمایهگذاری پس از اقدام تویوتا مبنی بر تزریق حدود 400 میلیون دلار سرمایه به پونی در سال 2020 صورت میگیرد. علاوه بر این، تویوتا موافقت کرده تا تعدادی از خودروهای برقی خود را در اختیار پونی قرار دهد، سپس پونی آنها را با فناوری رانندگی خودکار و باتری مجهز میکند. این خودروهای اصلاح شده سپس توسط تویوتا در شبکه روباتاکسی این شرکت استفاده میشوند.
اگرچه 139 میلیون دلار ممکن است مبلغ قابلتوجهی به نظر برسد، اما در واقع برای Pony.ai چندان قابلتوجه نیست، زیرا این شرکت از زمان تأسیس در سال 2016 تاکنون، بیش از 1 میلیارد دلار برای فناوری پیشرفته خودروهای خودران خود جمعآوری کرده است. علیرغم بودجه قابل توجهی که Pony.ai دارد، اما با موانع و مشکلاتی روبرو شده که در راستای هدف خود برای ایجاد انقلابی در حملونقل با خودروهای خودران تلاش میکند.
در سال 2021، پونی آزمایش خودروی بدون راننده خود را در کالیفرنیا آغاز کرد، اما بعد از شش ماه، مجوز آن تعلیق شد. در همان سال، پونی تیم تحقیقوتوسعه خود را اصلاح کرد و چند نفر از مدیرانش را کنار گذاشت، به نظر میرسید که این شرکت جاهطلبیهای خود را در توسعه فناوری حملونقل خودران کاهش داده است. سال بعد، پونی استفاده از نرمافزار خود را برای ماشینهای خودران متوقف کرد و از دو کارمند سابق خود به اتهام جابهجایی اسرار تجاری شکایت کرد. آنها این کارمندان را به سرقت اسرار تجاری و راهاندازی استارتاپ خود به نام Qingtian Truck متهم کردند. با این حال، تقریباً در همان زمان پونی ادعا کرد که سهاماش 8.5 میلیارد دلار ارزش دارد.
پونی تنها شرکتی نیست که روی صنعت خودروهای خودران کار میکند. صنعت خودروهای خودران در گذشته در بین سرمایهگذاران بسیار محبوب بود، اما به تدریج شاهد شکست و ناپدید شدن بسیاری از استارتاپها بهخصوص در ایالاتمتحده بود. شرکتهای باقیمانده، گروه کوچکی از شرکتهای دارای سرمایه خوب هستند که یا متعلق به شرکتهای بزرگ هستند یا بهصورت عمومی معامله میشوند. با وجود پیشرفت کندتر از حد انتظار، این شرکتها به تدریج برای گسترش کسبوکار خود تلاش میکنند.