Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 معاون مرکز ملی فضای مجازی بر هموار کردن مسیر توسعه هوش مصنوعی در کشور تأکید کرد

معاون مرکز ملی فضای مجازی بر هموار کردن مسیر توسعه هوش مصنوعی در کشور تأکید کرد

زمان مطالعه: 2 دقیقه

به گزارش تحریریه هوشیو و به نقل از خبرگزاری مهر، معاون مرکز ملی فضای مجازی جمهوری اسلامی ایران، بر ضرورت مداخله نهادهای دولتی برای تسهیل مسیر توسعه فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی کشورمان تأکید ورزید.

قاسم خالدی، معاون مرکز ملی فضای مجازی، ضمن تأکید بر ضرورت توسعه روزافزون هوش مصنوعی در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری و نیز کسب جایگاه مطلوب در جهان، بر هموار ساختن مسیر توسعه هوش مصنوعی اشاره داشت. به عقیده ایشان باید ضمن برنامه‌ریزی و ریل‌گذاری، راه‌های قانونی فعالیت بخش خصوصی همواره شده و نیز سیاستگذاری‌های لازم در این زمینه اعمال شود.

این مقام مسئول همچنین تأکید کرد، برای اینکه این زیرساخت‌های مهم فراهم شود، نیاز است تا برنامه‌ریزی دقیقی در سطح خرد و کلان پیرامون هوش مصنوعی داشته باشیم. باید بتوانیم مخاطرات و چالش‌های موجود در این زمینه را شناسایی کنیم. بر اساس همین نیاز است که سلسله جلسات و نشست‌ها پیرامون شناخت چالش‌های توسعه هوش مصنوعی ادامه یافته و قاطبه کنشگران عرصه هوش مصنوعی و مسئولان مرتبط به این حوزه نیز در آن شرکت کنند.

ایشان در ضمن نکاتشان بر دو موضوع تأکید کرده و فناوری هوش مصنوعی را دارای دو جنبه مهم دانستند. نخست جنبه‌ای که نافع کشور بوده و می‌تواند با هوشمندسازی روندهای زندگی، به افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌ها، بهبود عملکرد و بسیاری از موارد دیگر منجر شود. جنبه دیگر نیز شامل مخاطراتی است که این عرصه دارد و باید با برنامه‌ریزی از آن جلوگیری کرد.

به‌واقع تأکید بر مخاطرات هوش مصنوعی نه‌تنها به معنای نگاه منفی به هوش مصنوعی نیست، بلکه کوششی است برای نفع بیشتر و کامل‌تر از استعدادها و ظرفیت‌هایی که می‌توانیم به کمک این فناوری در زندگی احساس کنیم. بر همین اساس بود که ایشان در کنار اشاره به منافع هوش مصنوعی، به مخاطراتی نظیر نقض حریم خصوصی، جنگ‌های هوشمند و حذف شدن پاره‌ای از مشاغل در نظام اقتصادی کشور اشاره کرد.

به عقیده ایشان استفاده از هوش مصنوعی، خاصه در حکمرانی ابعاد این موضوع را پیچیده‌تر می‌کند. به همین دلیل باید هم‌زمان با توسعه هوش مصنوعی، به تعریف دقیق و شفاف از ابعاد و احتمالاتی که گمان می‌رود دارای ریسک هستند، پرداخته شود. آنچه که ایشان از آن به‌عنوان «حکمرانی داده» تعبیر کردند، در واقع وضعیتی است که در آن هوش مصنوعی به ابزار کارآمدی برای حکمرانی تبدیل می‌شود.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]