Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 نصب و راه‌اندازی بیش از 600 هزار کنتور هوشمند در کشور

نصب و راه‌اندازی بیش از 600 هزار کنتور هوشمند در کشور

زمان مطالعه: 2 دقیقه

شرکت توانیر در گزارشی از نصب و راه‌اندازی ۶۷۲ هزار کنتور هوشمند در سراسر کشور طی تابستان سال جاری خبرداده و گفته: این اقدام باعث رؤیت‌پذیری در حدود ۱۸ هزار مگاوات برق مصرفی مشترکان گردیده است.

به گزارش هوشیو به نقل از وزارت نیرو (پاون)، در تابستان سال جاری از میان ۶۹ هزار مگاوات نیاز زمان اوج مصرفی در کل شبکه برقی کشور، چیزی در حدود ۴۷ هزار مگاوات پیک مصرفی در شبکه توزیعی بوده. در این میان، موفق شدیم با نصب و راه‌اندازی ۶۷۲ هزار کنتور هوشمند فهام در شبکه توزیع، در حدود ۱۸ هزار مگاوات از بار مصرفی این بخش را رؤیت‌پذیر کنیم.

براساس این گزارش: با این اقدام و در راستای تأکیدات ویژه مبنی بر هوشمند‌سازی کنتورهای مشترکان پر‌مصرف و با اولویت قائل‌شدن برای مشترکان دیماندی، توانستیم 38 درصد شبکه در زمان اوج مصرف را رؤیت‌پذیر کنیم.

این گزارش می‌افزاید: در حال حاضر، در میان شرکت‌های توزیعی زنجان، مشهد، سمنان، البرز و قزوین دارای بیشترین درصد رؤیت‌پذیری هستند. از طرفی دیگر، شرکت‌های توزیع شهرهایی همچون فارس، تبریز، البرز و تهران توانسته‌اند با نصب و راه‌اندازی کنتورهای هوشمند بیشترین بار رؤیت‌پذیری را در تعرفه‌های کشاورزی صنعتی، خانگی وعمومی از آن خود کنند.

شایان ذکر است: تجاربی که از آمار مصرفی مشترکان در فصل تابستان به دست آمده نشان می‌دهد، تأمین برق پایدار ممکن نخواهد بود، مگر آنکه به‌سمت مدیریت بار مشترکان حرکت کنیم. مطمئناً توسعه رؤیت‌پذیری و کنترل‌پذیری به‌وسیله توسعه کنتورهای هوشمند، یکی از مهم‌ترین ابزارها برای پیاده‌سازی طرح‌های مدیریت مصرف است، که در سال‌های اخیر در دستور کار صنعت برق قرار گرفته و سرعت پیگیری آن در دولت سیزدهم نسبت به سایر دولت‌ها بیشتر بوده است.

این گزارش حاکی است، با ‌توجه ‌به ‌اینکه رؤیت‌پذیری شبکه مصرف و برخورداری از پروفایل بار لحظه‌ای مشترکان از رهاوردهای نصب کنتورهای هوشمند خواهد بود، براین‌اساس، مراکز کنترلی برای رصد میزان مصرف برق مشترکان بزرگ دارای کنتور هوشمند در ۳۹ شرکت توزیع نیروی برق سراسر کشور در نظر گرفته شده است.

گفتنی است: شرکت توانیر از اجرای طرح مذکور به دنبال اهدافی همچون ایجاد تعادل در مصرف برق، رصد هر‌چه دقیق‌تر میزان برق مصرفی مشترکان و فراهم‌شدن بسترهای لازم برای اصلاح الگوی مصرف جامعه است. جامعه هدف این طرح بیشتر اصلاح رفتار مشترکان پر‌مصرف و کنترل‌کردن بار شبکه برقی کشور بوده. ضمناً این طرح در پی اجرا مزیت‌های دیگری همچون کاهش خاموشی‌های ناشی از کمبو‌د برق و کم‌شدن هزینه‌های قرائت و توزیع را نیز در پی خواهد داشت.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]