Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 خدمات ارزنده ربات‌ها به کتابخانه دانشگاه‌ها

خدمات ارزنده ربات‌ها به کتابخانه دانشگاه‌ها

زمان مطالعه: 2 دقیقه

کتابخانه ها از مهم‌ترین فضاهای دانشگاهی محسوب می‌شوند که زمینه را برای مطالعه، تحقیق و پژوهش فراهم می‌کنند. از طرفی نیز، دانشجویان در کنار استادان و با راهنمایی آن‌ها با دسترسی به منابع مختلف قادر خواهند بود به مقاصد پژوهشی خود دست یابند. با اینکه درحال‌حاضر، عصر دیجیتال است و دانشجویان و پژوهشگران به هر منبعی که نیاز داشته باشند، می‌توانند به‌وسیله اینترنت به آن منبع دسترسی پیدا کنند، با وجود این، این نکته حائز اهمیت است که برخی از منابع نفیس و گرانبها و حتی بخشی از پژوهش‌ها به ‌طور رایگان در منابع اینترنتی قرار ندارند و بسیاری از افراد، گاه به کتاب‌های موجود مراجعه می‌کنند و از این طریق راحت‌تر می‌توانند به آن‌ها دسترسی پیدا کنند.

مضاف ‌بر این، در اکثر کتابخانه‌های دانشگاهی در سراسر دنیا درحال‌حاضر، رایانه‌های متصل به اینترنت هم وجود دارند که دانشجویان و پژوهشگران قادر خواهند بود با مراجعه به آن‌ها، به منابع موردنظر خود دسترسی پیدا کنند.

در گذشته، در بسیاری از کتابخانه‌ها برگه‌دان‌هایی که برحسب حروف الفبا مرتب شده بودند، وجود داشتند که افراد با مراجعه به آن برگه‌دان‌ها کتاب و منبع موردنیاز خود را می‌یافتند؛ اما با روی کار آمدن فناوری هوش مصنوعی، کار برای کاربران و پژوهشگران راحت‌تر شد و آن‌ها به‌راحتی می‌توانند از میان هزاران یا شاید میلیون‌ها منبع، اطلاعاتی را پیدا کنند که در امر پژوهش به کارشان می‌آیند.

در حقیقت، هوش مصنوعی از مدت‌ها پیش وارد خانه‌ها و محیط‌های کاری انسان‌ها شده است؛ به‌گونه‌ای که ربات‌های مشارکتی برای تعامل با انسان‌ها در کارخانه‌ها، در بخش تحویل قطعات، انجام کارهای تکراری یا حتی خطرناک به جای انسان‌ها استفاده می‌شوند، تا نیروی انسانی در ایمنی کامل کار خود را انجام دهد. از طرفی، در خانه‌ها هوش مصنوعی به شکل جاروبرقی‌های رباتیک به کار می‌روند؛ دستگاه‌هایی نیز وجود دارند که به‌ عنوان مثال، سطح رطوبت باغ را کنترل می‌کنند یا به‌ طور خودکار، مواد شوینده ماشین لباسشویی را دوباره سفارش می‌دهند.

هوش مصنوعی نیز درست مانند سایر حوزه‌های زندگی، به شکل ربات‌های سخنگو وارد کتابخانه‌های دانشگاهی شده است که قادر است به سؤالات جهت‌گیری‌شده در وب‌سایت کتابخانه رسیدگی کند، در زمان موعد سررسید کتاب به کاربر اطلاع ‌دهد، کاربر را برای استفاده از منابع کتابخانه‌ای راهنمایی کند یا حتی به درخواست‌های اطلاعاتی، پاسخ ساده ‌دهد. با این حال، در آینده، هوش مصنوعی بر چگونگی اتصال و یافتن اطلاعات به روش‌های هیجان‌انگیزتر نیز تأثیر خواهد گذاشت.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]