40 گام به سوی آینده‌ای هوشمند - مجموعه وبینارهای رایگان در حوزه هوش مصنوعی
Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 9 نکته برای شروع یک کسب و کار هوش مصنوعی

9 نکته برای شروع یک کسب و کار هوش مصنوعی

هوش مصنوعی اطراف ما را احاطه کرده است. از ماشین‌حساب‌های ساده گرفته تا سیستم‌های پیچیده کنترل پرواز. این پدیده‌ی همه ‌جا حاضر، تقریباً بر تمام جنبه‌های زندگی روزمره ما تأثیر می‌گذارد. در چنین شرایطی، فکر کردن در مورد راه‌­اندازی کسب و کار هوش مصنوعی خودتان خیلی عجیب نیست.

کسب و کار هوش مصنوعی

زمانی که قصد دارید کسب‌وکار جدیدی را شروع کنید، با دو رویکرد متفاوت می‌توانید شانس موفقیت خود را افزایش دهید. نخست آنکه محصولی جدید و بی‌مانند را به بازار عرضه کنید و جریان‌ساز موجی از فروش باشید و یا موضوعات موردعلاقه جامعه را بادقت بررسی کنید و محصولی هم‌راستا با نیاز مخاطبان به تولید برسانید.

امروزه اگر نگاهی به اخبار، شبکه‌های اجتماعی و گفت‌وگوی روزانه افراد در جامعه بیندازیم، قطعاً با موضوعات مرتبط با هوش مصنوعی مواجه می‌شویم. استقبال گسترده‌ای که از این فناوری شگفت‌انگیز صورت گرفته، راه خود را به کسب‌وکارها هم بازکرده و از استارتاپ‌ها گرفته تا شرکت‌های بزرگ تجاری، همگی در تلاش‌اند تا با ارائه محصولات مبتنی بر هوش مصنوعی، نظر مخاطبان را به خود جلب کنند و یا از این فناوری جهت بهینه‌سازی فرایندهای کاری خود استفاده کنند.

براساس گزارش فوربس، بیش از ۸۰٪ شرکت‌ها بر این باورند که هوش مصنوعی برای سازمان­‌های آن‌ها یک اولویت استراتژیک است. در عین حال، سهم مشاغل حوزه هوش مصنوعی در پنج سال گذشته ۴۵۰ درصد افزایش یافته است. این آمار و آمارهای مشابه، تقاضای روزافزون در زمینه فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی را نشان می‌دهد.

در این مطلب، قصد داریم به نکاتی که یک کارآفرین می‌بایست هنگام آغاز کسب‌وکار خود در زمینه هوش مصنوعی به آنها توجه کند، بپردازیم؛ پس اگر قصد دارید با فعالان و علاقه‌مندان حوزه هوشمندسازی همراه شوید و سهمی از بازار گسترده این فناوری را از آن خود کنید، در ادامه مطلب همراه هوشیو باشید.

هوش مصنوعی چیست و چه مزایایی دارد؟

پیش از آنکه به بررسی نکات موردنیاز برای راه‌اندازی کسب‌وکار هوش مصنوعی بپردازیم، باید با تعریف هوش مصنوعی و مزایای کاربردی آن آشنا شویم. به‌صورت مختصر، هوش مصنوعی را چنین تعریف می‌کنیم:

«هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) به مجموعه‌ای از تکنولوژی‌ها گفته می‌شود که امکان شبیه‌سازی برخی از رفتارهای انسانی را برای ماشین‌ها فراهم می‌کند.»

به‌این‌ترتیب، این فناوری دارای مزایای متعددی است که می­‌تواند شیوه زندگی و تجارت ما را به طور قابل‌ملاحظه‌ای بهبود دهد. مهم‌ترین مزایای هوش مصنوعی عبارت‌اند از:

  • اتوماسیون فرایندهای کاری: خودکارسازی فرایندهای تکرارشونده، یکی از کاربردهای مهم هوش مصنوعی است که باعث می‌شود از طریق کاهش حجم کاری مازاد نیروی انسانی، بهره‌وری کارکنان افزایش پیدا.
  • افزایش رضایتمندی مشتریان: چت‌بات‌ها و دستیارهای مجازی هوشمند به‌صورت 7/24 آماده گفت‌وگو با مشتریان هستند و از طریق تعامل متنی و صوتی، به سؤالات متداول کاربران پاسخ می‌دهند. این امر باعث می‌شود که مخاطبان برای ارتباط با مجموعه تجاری مدنظر خود، زمان زیادی را در صف انتظار مراکز تماس سپری نکنند.
  • کمک به تصمیم‌گیری بهینه: تجزیه‌وتحلیل حجم زیادی از داده‌ها به‌منظور دستیابی به یک نتیجه نهایی، پروسه‌ای است که اگر توسط نیروی انسانی انجام شود، موجب صرف زمان و هزینه فراوانی می‌شود. هوش مصنوعی با آنالیز حجم زیادی از کلان‌داده‌ها در مدت‌زمانی کوتاه، باعث می‌شود که مدیران سازمانی تصمیمات دقیق‌تر و آگاهانه‌تری را اتخاذ کنند.
  • توصیه‌های شخصی‌سازی‌شده: بررسی علایق و سابقه فعالیت کاربران، این قابلیت را در اختیار مدل هوش مصنوعی قرار می‌دهد تا محصولات، خدمات و محتوا را به‌صورت شخصی‌سازی‌شده با مخاطبان ارائه کند.

مزایای هوش مصنوعی بسیار فراتر از موارد بیان‌شده است؛ چرا که هر حرفه‌ای می‌تواند متناسب با نیاز خود از کاربردهای این فناوری بهره‌مند شود. برای مثال، هنرمندان می‌توانند با استفاده ابزارهای تبدیل متن به تصویر مانند Dall.E 2 و Midjourney، دامنه خلاقیت خود را بالا ببرند و یا پزشکان با استفاده از تجهیزات مجهز به هوش مصنوعی، به روش‌های غیرتهاجمی بیشتری دسترسی داشته باشند و در تشخیص زودهنگام بیماری‌ها، عملکرد بهتری از خود به نمایش بگذارند.

حال که با قابلیت‌های گسترده هوش مصنوعی آشنا شدیم، وقت آن رسیده که از این ابزار همه‌فن‌حریف در راستای توسعه کسب‌وکار خود استفاده کنیم.

راه اندازی کسب و کار هوش مصنوعی

9 مرحله راه اندازی کسب و کار هوش مصنوعی

شروع یک کسب‌وکار، نیازمند نگاهی چندوجهی و همه‌جانبه است که در بسیاری از مواقع، امکان بررسی همه جوانب وجود ندارد؛ اما این موضوع دلیلی برای توقف فعالیت اقتصادی شما نیست و ما در ادامه، 9 گام اساسی و مهم جهت راه‌اندازی یک کسب‌وکار هوش مصنوعی موفق را بررسی می‌کنیم و از زاویه‌های مختلفی به موضوع راه‌اندازی کسب‌وکار هوشمند نگاه خواهیم انداخت.

1.       شناسایی ایده تجاری

اولین قدم در راه‌اندازی هر کسب‌وکار موفقی، یک ایده نوآورانه و کاربردی است. ایده‌پردازی در کسب‌وکار هوش مصنوعی از اهمیت دوچندانی برخوردار است؛ چرا که این فناوری با سرعت فوق‌العاده‌ای در حال پیشرفت و توسعه است و همین موضوع، می‌تواند ایده شما را مرتباً تغییر دهد و یا آن را بهبود ببخشد. نکته مهم در مرحله ایده‌پردازی، توجه به نیاز بازار و سعی در برطرف‌کردن مشکلات مشتریان است. پس از همین حالا تحقیق درباره صنعت را آغاز کنید و پی ببرید که چگونه می‌توانید با بهره‌گیری از هوش مصنوعی، ارزش‌های تازه‌ای خلق کنید و موانع پیش روی صنعتگران را از میان بردارید.

2.      شناسایی مخاطبین هدف

داشتن درک درست از مخاطبین هدف و مشتریان، ضامن موفقیت کسب‌وکار شماست. تا زمانی که از نقاط درد، چالش‌ها و علایق مخاطبین خود آگاه نباشید، نمی‌توانید برنامه مناسبی برای توسعه و عرضه محصول خود تدارک ببینید. پس از اطمینان از ایده تجاری خود، مشتریان بالقوه را به‌صورت منظم دسته‌بندی کنید و برای هر دسته، محصولی متناسب با نیاز آنها تهیه کنید. حتی اگر گروه مخاطبین شما از یک دسته فراتر نمی‌روند، فرایند شناسایی مخاطب هدف به شما کمک می‌کند که در بازاریابی محصول خود، عملکرد بهتری داشته باشید.

3.      داشتن تخصصی مشخص

هرچند که ما از هوش از هوش مصنوعی به‌عنوان یک فناوری واحد نام می‌بریم؛ اما این علم چنان گسترده است که سخت می‌توانید شخصی را بیابید که در تمامی زمینه‌های هوش مصنوعی تخصص داشته باشد. از بینایی ماشین و رباتیک گرفته تا مهندسی داده و پردازش زبان طبیعی، تنها بخشی از این علم بی‌انتهاست. اگر در حال حاضر، آشنایی و پیشینه قوی‌ای در حوزه هوش مصنوعی ندارید، لازم است که تحصیلات مرتبط با زمینه فعالیت مد نظرتان را پیش بگیرید و در یکی از زیرشاخه‌های این فناوری متخصص شوید.

داشتن تخصصی

4.      ساخت حداقل محصول قابل ارائه (MVP)

پیش از آن که محصول خود را در مقیاس بزرگ تولید و روانه بازار کنید، یک شروع کوچک و آزمایش‌شده می‌تواند ریسک فعالیت شما را تا حد چشمگیری کاهش دهد. حداقل محصول قابل ارائه (MVP) نمونه اولیه و در دست توسعه محصول شماست که به مشتریان اجازه می‌دهد که از خدمات شما استفاده کنند و نظرات خود را با شما به اشتراک بگذارند. بازخوردهای پذیرندگان آغازین می‌تواند مسیر فعالیت شما را شفاف‌تر کند و در رفع نواقص و بهبود محصول نهایی، نقشی تأثیرگذار ایفا کند.

5.      تأمین مالی مطمئن

یکی از تلخ‌ترین اتفاقاتی که در روند کاری شما می‌تواند اتفاق بیفتد، کمبود منابع مالی است. این چالش به‌تنهایی پتانسیل آن را دارد که کسب‌وکار شما را به نابودی بکشاند و یکی از رایج‌ترین علل آن، هزینه‌های پیش‌بینی‌نشده است. تخصیص منابع مالی مشخص به بخش‌هایی مانند تحقیق و توسعه، بازاریابی، بودجه‌های عملیاتی و… به شما کمک می‌کند که در میانه راه در مسائل مالی به مانع بر نخورید. اگر در هنگام شروع فعالیت از نظر تأمین بودجه دچار مشکل هستید، می‌توانید گزینه‌هایی مانند عضویت در شتاب‌دهنده‌ها و استفاده از خدمات صندوق‌های سرمایه‌گذاری را در نظر داشته باشید.

6.      تیم‌سازی

همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، هوش مصنوعی یک علم گسترده است و شما به‌تنهایی نمی‌توانید جنبه‌های مختلف یک محصول را توسعه دهید. درنتیجه، تشکیل یک تیم قدرتمند در زمینه‌های مختلف هوش مصنوعی و همچنین بخش‌های دیگری مانند توسعه نرم‌افزار، بازاریابی، استراتژی کسب‌وکار و… برگ برنده شما در برابر دیگر رقبای حاضر در بازار است.

7.      جمع‌آوری و آماده‌سازی داده‌ها

اگر بخواهیم هوش مصنوعی را در یک کلمه خلاصه کنیم، قطعاً آن یک کلمه «داده» است. داده‌ها نقشی حیاتی در بهبود یک مدل هوش مصنوعی ایفا می‌کنند و بدون اطلاعات کافی، عملاً مدل کاربردی هم وجود نخواهد داشت. علاوه‌بر حجم داده‌ها، کیفیت اطلاعاتی که در اختیار مدل قرار می‌گیرد و هوش مصنوعی توسط آن آموزش می‌بیند نیز بسیار حائز اهمیت است. اگر قصد دارید که یک مدل هوش مصنوعی بی‌نقص در اختیار داشته باشید، اطمینان پیدا کنید که به اندازه کیفی داده جمع‌آوری کرده‌اید و آنها را به‌دقت بررسی و برچسب‌گذاری کرده‌اید.

8.      آموزش مدل

حال که داده‌های خود را جمع‌آوری و برچسب‌گذاری کردید، همه چیز برای شروع فرایند آموزش مدل شما آماده است. وقت آن رسیده تا تیم حرفه‌ای که گردآوری کرده‌اید، توسعه مدل را بر اساس نیازهای تجاری که در نظر دارید، آغاز کنند. نکته قابل‌توجه در این مرحله، انتخاب الگوریتم‌ها و تکنیک‌های یادگیری ماشین مناسب است. هیچ تکنیک برتری وجود ندارد که با به‌کارگیری آن، به مدل بهتری دست پیدا کنید. هر الگوریتم متناسب با کاربرد مشخصی است و گزینش تکنیک درست، رمز موفقیت شماست.

9.      استقرار، نظارت و اصلاح

شاید تصور کنید که پس از آنکه مدل آموزش‌یافته شما، فعالیت خود را آغاز کرد، کار شما به پایان رسیده از این پس می‌توانید بدون دغدغه از آن بهره‌برداری کنید. برای اینکه به نادرستی این دیدگاه پی ببرید، باید این نکته را مدنظر داشته باشید که اگر حتی برای مدتی کوتاه، مدل شما به‌روزرسانی نشود، عملا کاربرد خود را از دست خواهد داد و دیگر نباید توقع عملکردی دقیق از مدل خود داشته باشید. این عمل نکته ضروری است که به طور مداوم داده‌های بیشتری جمع‌آوری کنید و به اصلاح مدل خود بپردازید. همچنین، نظارت دقیق و جمع‌آوری بازخورد کاربران و ذی‌نفعان هم به شما کمک می‌کند که چابک بمانید و استراتژی‌های خود را بر اساس نیازهای بازار و پیشرفت‌های فناوری هوش مصنوعی تطبیق بدهید.

راه‌اندازی یک کسب‌وکار مبتنی بر هوش مصنوعی به ترکیبی از تخصص فنی، هوش تجاری و پشتکار نیاز دارد. با پیروی از این 9 مرحله می‌توانید پایه‌هایی قدرتمند برای کسب‌وکار خود ایجاد کنید سفر هیجان‌انگیز خود را به دنیای هوش مصنوعی آغاز کنید.

به نظر شما علاوه‌بر این 9 مرحله، چه اقدامات دیگری لازم است که مسیر دستیابی به موفقیت کسب‌وکارها را هموارتر کند؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

نکات راه اندازی کسب و کار

نکات عمومی برای راه اندازی کسب و کار هوش مصنوعی

بسیاری اوقات در شروع یک کار جدید نمی­توان همه­‌ی جنبه‌­ها را بررسی کرد، اما به هر حال باید از یک جایی شروع کنید. به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم یک راست برویم سر اصل مطلب و 9 گام اساسی را که باید قبل از  راه‌­اندازی شرکت هوش مصنوعی خود بردارید به شما نشان دهیم. بیایید آنها را بررسی کنیم:

درباره هوش مصنوعی بیاموزید

اگر می­خواهید حوزه­‌ی فعالیت­تان با تجربه حرفه‌­ای که داشتید متناسب باشد، باید نحوه عملکرد هوش مصنوعی را بدانید و همه چیز را در مورد آن یاد بگیرید. خوشبختانه اینترنت مملو از منابع ارزشمند یادگیری است. بنابراین کافیست کمی به جستجو و تحقیق در اینترنت بپردازید. به عنوان مثال، پایگاه­هایی مانند هوش مصنوعی گوگل یا دوره یادگیری ماشین استنفورد در دسترس است و علاوه بر آن می­توانید با متخصصان هوش مصنوعی در Australian writer  و  Brill Assignment مشورت کنید.

با کسب‌وکارتان یک مشکل متداول را حل کنید

وقتی اطلاعات بیشتری در مورد هوش مصنوعی کسب کردید، باید یک بازار هدف بکر انتخاب کنید که یک دغدغه­‌ی رایج را حل کند. بدترین اتفاقی که می­تواند بیفتد، تولید محصولی است که برای  بازار جذابیت ندارد، بنابراین قبل از هرگونه اقدام مشخص، از وجود تقاضای کافی اطمینان حاصل کنید.

تجزیه‌وتحلیل سرمایه گذاری

بررسی سرمایه‌­گذاری یکی دیگر از جنبه­‌های مهم راه‌­اندازی کسب و کار هوش مصنوعی است. سعی کنید تا حد ممکن به طور دقیق به این سوالات پاسخ دهید:

  • آیا این یک پروژه منطقی است و نقاط حیاتی و رویدادهای مهم پروژه را می­توان مدیریت کرد؟
  • آیا می­توانم سود انباشته به دست بیاورم و در دراز مدت گردش نقدینگی داشته باشم؟

اگر پاسخ هر دو سوال شما را راضی می­کند، می­توانید ادامه دهید.

مسائل سازمانی

با اینکه بودجه‌­بندی مهم است، اما توجه به  توانایی­‌های سازمانی نیز حائز اهمیت است. پروژه­‌های هوش مصنوعی نیاز به تمرکز کامل، وقت زیاد و نیروی انسانی دارند. آیا واقعاً از عهده آن برمی‌­آیید؟ آیا می­توانید بر موانع اداری غلبه کنید؟ در مورد جزئیات کسب‌وکار فکر کنید زیرا این تنها راه برای کنترل همه چیز است.

کسب و کار و هوش مصنوعی

اهداف دست یافتنی تعیین کنید

در این مرحله، شما باید نگاه روشنی در مورد استارتاپ های هوش مصنوعی و بازار هدف خود داشته باشید. در واقع شما باید انتظارات حرفه­‌ای را تعریف کرده و با در نظر گرفتن راه اندازی محصول، قیمت­‌گذاری، استراتژی بازاریابی و بازگشت سرمایه اهداف ملموسی تعیین کنید. این باعث می­شود پیشرفت خود را با نگاهی کوتاه مدت، میانی و بلند مدت تحلیل کنید.

متخصصان را استخدام کنید

هر اندازه هم که در مورد هوش مصنوعی مطالعه کنید و یاد بگیرید، باز هم به یک تیم متخصص نیاز دارید تا در راه‌اندازی و پیشبرد استارتاپ به شما کمک کنند. شما باید متخصصان باتجربه هوش مصنوعی را برای هدایت تیم توسعه استخدام کنید. همچنین شما باید متخصصان بازاریابی را به تیم اضافه کنید تا در زمینه بازاریابی محصول به شما کمک کنند علاوه بر این‌ها نویسنده‎ای را برای اهداف تولید محتوا استخدام کنید و در نظر داشته باشید که دیگر برای کدام قسمت‌ها نیاز به پرسنل دارید.

یک پروژه آزمایشی را اجرا کنید

لازم نیست خیلی سریع پیش بروید. می­توانید ابتدا یک پروژه آزمایشی اجرا کنید تا ببینید اولین مشتریان‌تان چه واکنشی در برابر محصول یا خدمات شما نشان می‌دهند. این یک مرحله آزمایشی است برای اینکه به نقاط قوت و ضعف پروژه خود پی ببرید.

دیتاست‌های خود را به ­روز کنید

برای داشتن یک عملکرد صحیح، کسب و کارهای هوش مصنوعی باید از منابع اطلاعاتی شفاف و دقیق استفاده کنند. این به چه معناست؟ بدان معناست که شما باید نسخه‌های تکراری و ورودی‌­های قدیمی را از دیتاست‌های خود حذف کنید و به سیستم اجازه دهید تا بدون نقص کار کرده و بهترین نتایج ممکن را تولید کند.

دیتاست‌های ai

پشتکار داشته باشید

آخرین نکته و توصیه ما این است که پشتکار داشته باشید و تسلیم نشوید. شما در این روند با موانع زیادی روبرو خواهید شد، بنابراین مطمئن باشید که خونسردی خود را در هر زمان حفظ کنید.

نتیجه‌گیری

هوش مصنوعی یکی از صنایع در حال رشد در سراسر جهان است که پتانسیل عظیمی را در اختیار کارآفرینان گذاشته است تا کسب‌و‌کار شخصی خود در این زمینه راه‌­اندازی کنند. با این حال، این یک فرآیند پرزحمت و زمان‌بر است، بنابراین باید مراقب باشید و به خوبی برای چالش­‌های پیش‌رو آماده شوید. در این پست، ما مزایای فناوری‌های نوین را به شما نشان دادیم و در مورد 9 تاکتیک برای راه اندازی کسب و کار هوش مصنوعی بحث کردیم. امیدواریم این پیشنهادها شما را در راه‌­اندازی یک استارتاپ جدید کمک کند.

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]