پوشش رسانه‌ای جیتکس ۲۰۲۴ | با ما همراه باشید

Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 یک ایرانی، آبیاری به کمک هوش مصنوعی را ابداع کرد

یک ایرانی، آبیاری به کمک هوش مصنوعی را ابداع کرد

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

به گزارش تحریریه هوشیو و به نقل از پایگاه خبری تحلیل بازار، علی شکیبائیان، طراح یک سیستم آبیاری هوشمند که با استفاده از انرژی خورشیدی کار می‌کند، در گفتگو با این پایگاه خبری اظهار داشت، این ایده در داخل کشور مورد حمایت قرار نگرفت و به همین دلیل او کوشیده است تا آن را در خارج از کشور پیگیری و پیاده‌سازی کند.

به نقل از گروه کشاورزی تحلیل بازار، امروزه به دلیل وضعیت آب در کشورمان و درگیرشدن با موج‌های متعدد خشکسالی در چند سال اخیر، و فراتر از آن استفاده نامناسب از منابع آبی زیرزمینی، با بحران آبی بی‌سابقه‌ای مواجه هستیم. در این شرایط کاربست هوش مصنوعی می‌تواند یک راهکار فناورانه مؤثر در جلوگیری از تعمیق یافتن این بحران باشد.

آبیاری

در همین راستا شکیبائیان، یک سامانه نوین طراحی کرده است که می‌کوشد قابلیت‌های هوش مصنوعی را در مکانیزم‌های آبیاری ادغام نماید. این سامانه از سه مکانیزم تشکیل شده است؛ در مکانیزم نخست داده‌های موردنیاز از مزرعه دریافت می‌شود. در مکانیزم دوم، هوش مصنوعی داده‌های دریافت شده را پردازش می‌کند. سپس در مکانیزم سوم دستورهای موردنیاز مبتنی بر توزیع آب در مزرعه از سوی هوش مصنوعی صادر می‌گردد. در واقع، بر اساس این سامانه، هوش مصنوعی قادر خواهد بود تا زمان تشنگی گیاهان را تشخیص داده و بر همین اساس می‌تواند آب را به‌صورت هوشمندانه در ساختار گیاهی مزرعه توزیع کند.

علاوه بر آن، سامانه مورد بحث از نیروی خورشیدی استفاده می‌کند و نیز قابل ردیابی و غیرقابل سرقت است. با کاربست این سامانه نه‌تنها در مصرف آب، بلکه در استفاده بهینه هر چه بیشتر از ظرفیت‌های کشاورزی زمین در حال کشت نیز تأثیرات چشمگیری خواهد داشت.

ایشان در انتها به وضعیت استقبال صنعت کشاورزی در کشورمان از این سامانه اشاره کرد و اظهار داشت که متأسفانه در ایران از این فناوری استقبال نشد. در حالی که می‌توان به کمک این فناوری به میزان قابل‌توجهی از هدررفتن منابع آبی کاست. این موضوع باعث شده است که ما در کاربست هوش مصنوعی در صنعت کشاورزی در ابتدای راه باشیم و لذا باید برای عملیاتی کردن آن برنامه‌ریزی‌های جدی‌تری را دنبال کنیم.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]