
با کاربرد فوقالعاده هوش مصنوعی آشنا شوید: افزایش طول عمر
دانشمندان انگلیسی موفق به ساخت مدل هوش مصنوعی کاملاً جدیدی شدند که ترکیبات شیمایی ضدپیری را شناسایی میکند. جالب این است که این یافتهها نه تنها به علائم ظاهری پیری، بلکه به علائم فیزیکی آن نیز اشاره میکند. این یافتههای بینظیر میتوانند راه را برای ابداعات بیشتر در صنعت دارویی هموار سازد؛ ابداعاتی در جهت افزایش طول عمر انسان.

پژوهشگران انگلیسی موفق شدند گامی بزرگ در جهت ساخت داروهایی بردارند که روند پیری را کند میکند. آنها یک مدل هوش مصنوعی ساختهاند که ترکیبات شیمیایی را اسکن کرده و پایداری ترکیبات را برای استفاده در داروهای جدید ضدپیری مشخص میکند.
محققان دانشگاه سوری (Surry) مدل جدید خود را با دادههای اطلاعات بدست آمده از پایگاه دادهای DrugAge آموزش دادند. هدف این مدل پیشبینی ترکیب شیمیاییای بود که میتوانست طول عمر کرم سینورابدیتیس الگانس (C. elegans) را افزایش دهد.
الگانس، کرمی نیمه تراوا است که متابولیسمی شبیه متابولیسم انسان دارد. از همین روی، این کرم برای مطالعه چاقی، دیابت و پیری استفاده میشود. از طرفی، به دلیل اینکه طول عمر کرم الگانس بسیار کوتاه است، میتوان از آن برای بررسی تاثیرات داروهای ضدپیری استفاده کرد.
مطالعه با هدف افزایش طول عمر
در همین راستا، دپارتمان اندوکرینولوژی (غدد درون ریز) و متابولیسم، اولین بیمارستان وابسته به دانشگاه جیلین، چانگچون، چین پژوهش دیگری را هدایت کرد. این دپارتمان در گزارش خود اینطور مینویسد: «کرم سی الگانسِ نماتود (لولهای)، یک ارگانسیم آزمایشگاهی است که برای مطالعه رویکردهای ژنتیکی با هدف شناخت روند پیری، بیماریهای آن، مکانیسمهای افزایش طول عمر، و غربالگری داروهای ضد پیری، استفاده میشود. مطالعات انجام شده بر روی این ارگانیسم کوتاه عمر، راهنمای پژوهشهای بیشتر پیرامون پیری است و به پیشبینی الگوهای پیری در موجودات پیچیده کمک میکند».
مدل هوش مصنوعی توانست سه ترکیب شیمایی را شناسایی کند که میتوانند طول عمر کرم الگانس را 80 درصد افزای دهند. این ترکیبها عبارتند از: فلانوئیدها، اسیدهای چرب و ترکیبات آلی کربن دار موسوم به Organooxygen.
سوفیا کاپسیانی، یکی از محققان این پژوهش، معتقد است که پیری، از نظر علم پزشکی جدید، مجموعهای از بیماریها است و دانشمندان میتوانند با استفاده از ابزارهای جهان دیجیتال، از جمله هوش مصنوعی، روند آن را کند کرده یا به مقابله با آن و بیماریهای وابسته به آن بپردازند. او میگوید: «پژوهش ما از توانمندی هوش مصنوعی در شناسایی ترکیباتی با خواص ضدپیری پرده برداشته است».
اگرچه این پیشرفت با افزایش سن انسان سروکار دارد، با این حال، میتوان به صراحت اذعان کرد که این تحقیقات بستر مناسبی برای پیشرفت بیشتر در بخش لوازم آرایشی فراهم میکند.
انواع کاربردهای هوش مصنوعی در صنایع مختلف را در هوشیو بخوانید