جستجو
Generic filters
Filter by دسته‌ها
آموزش هوش مصنوعی و انواع آن
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
پایتون و ابزارهای یادگیری عمیق
کتابخانه‌ های یادگیری عمیق
یادگیری با نظارت
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
اخبار
رسانه‌ها
آموزش پردازش زبان طبیعی
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
 جلوگیری از نشت داده های با اهمیت با طراحی و توسعه سکوی هوش مصنوعی

جلوگیری از نشت داده های با اهمیت با طراحی و توسعه سکوی هوش مصنوعی

طراحی و توسعه سکوی هوش مصنوعی  توسط پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برای جلوگیری از نشت داده های با اهمیت به خارج از کشور تعریف شد.

محمد هادی بکایی که در این پروژه مسئولیتی اجرایی دارد، در توضیحات تکمیلی این پروژه آن را آغاز مسیر دستیابی به هوش مصنوعی به عنوان یک سرویس در کشور معرفی کرده که وظیفه جلوگیری از نشت داده های با اهمیت به خارج از کشور را دارد.

همچنین به نظر بکایی داده‌های تولید شده در هر کشور از اهمیتی ویژه برخوردارند و اگر کشوری بتواند از داده‌ها به خوبی استفاده کند، مطمئنا راه پیشرفت را در پیش گرفته است. به نظر او اگر هم داده ها در اختیار کشور متخاصم قرار گیرد، زیان‌های جبران‌ناپذیری را به همراه خواهد داشت.

مجری پروژه طراحی و توسعه سکوی هوش مصنوعی، خروجی اصلی آن را راه‌اندازی سکوی بومی مدیریت API به عنوان یک سرویس می‌داند تا بتواند علاوه بر ایجاد امکان دسترسی توسعه‌دهندگان به مسیرهای هوش مصنوعی داخلی، بستر مورد نیاز برای راه‌اندازی کسب‌و‌کارها و توسعه زیست‌بوم این حوزه در کشور را میسر کند.

باعث تاسف است که به دلایل کمبود توان محاسباتی کافی در کشور و عدم وجود ابزارهای آماده پردازش داده‌ها، داده‌های داخلی به خارج از کشور نشت می‌کنند و بسیاری از این داده‌ها حیاتی هستند. بکایی در این باره این‌چنین مثال زده که بسیاری از دانشگاه‌ها و سازمان‌های دولتی، داده‌های خود را جهت پردازش روی سرورهای ابری گوگل قرار می‌دهند و سعی در استفاده از توان محاسباتی آن دارند. وی مدعی شده که حتی بسیاری از شرکت‌ها از APIهایی که توسط شرکت‌های خارجی آماده شده، مانند پردازش متون، صوت، نقشه و غیره، استفاده می‌کنند تا تحلیل‌های خود را بدون نیاز به طراحی دوباره و پیاده‌سازی محلی آن ابزارها انجام دهند.

به نظر بکایی در دوران نسل پنجم ارتباطات که انتقال داده‎‌ها در همه دنیا هزینه زمانی ندارد و افراد می‌توانند داده‌های سنگین خود را به راحتی به هرکجا که بخواهند منتقل کنند، عدم وجود ابزارهای بومی بهینه و کارامد باعث زیادتر شدن مشکلات مربوط به نشت داده‌ها خواهد شد.

هوش مصنوعی در زندگی بشر تاثیرات زیادی دارد که نمی‌توان آن‌ها را نادیده گرفت. طبق پیش‌‍بینی‌ها، ۷۵% از برنامه‌های تجاری شرکت‌ها تا پایان سال جاری از هوش مصنوعی بهره خواهند برد و این یعنی شرکت‌ها مجبورند برای عقب نماندن در بازار رقابتی، از راه‌حل‌های هوش مصنوعی در راهبردهای تجاری و تولیدات خود، بهره ببرند.

پیش از این در مردادماه سال ۱۳۹۹، سرویس‌های هوشمند ابری سهاب به عنوان یک سکوی مبتنی بر هوش مصنوعی که توسط متخصصان مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت به مدیریت دکتر علی رسولی زاده توسعه داده شده، توسط دکتر سورنا ستاری رونمایی شده است.

 

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

مقاله ما چطور بود؟

میانگین امتیاز / ۵. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.