پوشش رسانه‌ای جیتکس ۲۰۲۴ | با ما همراه باشید

Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله

کاربرد هواپیمای بدون سرنشین در زمان بلایای طبیعی: مخابره داده‌های مفید به امدادگران

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

وقتی با یک فاجعه طبیعی روبرو می‌شویم، زندگی هنوز هم جریان دارد و هر ثانیه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌شود. امدادگران اورژانس در این شرایط معمولاً با چالشی بزرگ برای ارزیابی منطقه تخریب مواجه می‌شوند و عدم وجود امکانات هوشمند آن‌ها را آزار می‌دهد. حال فرض کنید کاربرد هواپیمای بدون سرنشین در زمان بلایای طبیعی چقدر می‌تواند مفید باشد.

جستجوی بازماندگان در طغیان آب‌های سیل‌آسا یا ویرانه‌های باقی‌مانده از زلزله گاهی روزها طول می‌کشد، به این دلیل که باید به‌خوبی ارزیابی شود که کدام جاده‌ها و پل‌ها در دسترس هستند و بااین‌وجود باید افراد از محیط‌های خطرناک و ناشناخته حرکت عبور کنند تا آسیب‌دیدگان را نجات دهند.

شرکت هوافضا قصد دارد این مشکل را برطرف کند و برای نیروهای امدادی مانند یک چشم نجات هوشمندانه در آسمان عمل کند. تیمی از مهندسان و دانشمندان در حال طراحی هواپیماهای بدون سرنشینی هستند که می‌تواند به مناطق آسیب‌دیده پرواز کند، بازماندگان را شناسایی کند و داده‌ها را مخابره کند. این هواپیماهای بدون سرنشین امدادگر مجهز به هوش مصنوعی می‌توانند به امدادگران کمک کنند تا خیلی سریع از موقعیت آگاهی پیدا کنند و به نتایجی برسند که با روش‌های سنتی یا ممکن نیست و یا نیازمند زمان زیادی است.

 

آلیسون کرمر، کارشناس ارشد مهندسی مشغول در شرکت هوافضا درباره کاربرد هواپیمای بدون سرنشین در زمان بلایای طبیعی می‌گوید: «وقتی سیل می‌آید، همه ما تصاویری را دیده‌ایم که در آن‌ها مردم به همراه حیوانات خانگی‌شان در پشت‌بام خانه‌ها ایستاده‌اند. اما گاهی مناطق صعب‌‎العبور هستند و هواپیماهای بدون سرنشین می‌توانند به آن‌ها نفوذ کنند و پرسنل نجات را مطلع سازند.»

این سیستم که از ویژگی‌های خاص سخت‌افزاری و نرم‌افزاری برخوردار است، از الگوریتم یادگیری عمیق برای شناسایی افراد و حیوانات استفاده می‌کند و در آینده و در شرایطی که کمی پیشرفت کند، می‌تواند برای شناسایی اشیاء دیگر هم به کار گرفته شود. با این قابلیت جستجوی سوزن در انبار کاه کار آسانی خواهد شد و درنتیجه باعث صرفه‌جویی در زمان می‌شود.

شرکت هوافضا در اقدامی جالب به محققان و دانشمندانش این اجازه را می‌دهد که در ماه 40 ساعت را به موضوعی به انتخاب خودشان بپردازند و استفاده از هواپیمای بدون سرنشین در شرایط بحرانی یکی از آن پروژه‌هایی است که دانشمندان به‌طور داوطلبانه در حال انجام آن هستند.

دیگر ویدیوهای هوش مصنوعی را در هوشیو تماشا کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]