40 گام به سوی آینده‌ای هوشمند - مجموعه وبینارهای رایگان در حوزه هوش مصنوعی
Filter by دسته‌ها
chatGTP
آموزش هوش مصنوعی و انواع آن
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
پایتون و ابزارهای یادگیری عمیق
کتابخانه‌ های یادگیری عمیق
یادگیری با نظارت
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
اخبار
تیتر یک
رسانه‌ها
آموزش پردازش زبان طبیعی
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
 ابداع تطبیق‌پذیرترین ترانزیستور توسط دانشمند ایرانی و مسیری برای توسعه هوش مصنوعی

ابداع تطبیق‌پذیرترین ترانزیستور توسط دانشمند ایرانی و مسیری برای توسعه هوش مصنوعی

به گزارش تحریریه هوشیو و به نقل از خبرگزاری ایرنا و نانومگزین، مازیار سیستانی، دانشمند ایرانی طی پژوهش‌های مشترکی که با یک گروه پژوهشی از دانشگاه فنی وین داشت، موفق شدند ترانزیستوری را اختراع کنند که مدارهای درونی آن و میزان ولتاژ مدارها، به نحوی کاملاً پویا قابل برنامه‌ریزی و کنترل باشد.

این ترانزیستور که بنا بر گفته دکتر سیستانی، تطبیق‌پذیرترین نمونه ترانزیستور در جهان است، می‌تواند در یک فلش جای‌داده شود. علاوه بر آن، ترانزیستورهای فعلی عموماً یک کار انجام می‌دهند، اما ترانزیستوری که از سوی تیم پژوهشی دکتر سیستانی اختراع شده است، می‌تواند فعالیت‌های گوناگونی را انجام دهد. به گفته متخصصین امر، کشف این ترانزیستور افق‌های وسیعی را در پیش روی مسیر توسعه هوش مصنوعی گشوده است.

دکتر سیستانی برای توضیح بیشتر پیرامون این ترانزیستور اظهار داشت که بنا بر سابقه ترانزیستورها بر اساس سیلیکون ساخته می‌شدند. اما ترانزیستور جدید از ژرمانیوم تولید شده و بر اساس خواص درونی ژرمانیوم می‌توان از الکترودهای اختصاصی در آن استفاده کرد. ایشان افزود با اختراع این ترانزیستور عصر تازه‌ای در تکنولوژی تراشه‌ها ایجاد شده است. خاصه آنکه ترانزیستور پایه تمامی دستگاه‌های الکترونیکی بوده و می‌تواند بر اساس هوش مصنوعی نیز برنامه‌ریزی شود.

ترانزیستور

ایشان در توضیح عملکرد این ترانزیستور اشاره داشت که دو الکترود در این تراشه از طریق یک سیم از جنس ژرمانیوم به هم وصل می‌شوند. سپس یک الکترود دروازه مانند نیز در بالای سیم ژرمانیوم قرار می‌گیرد که می‌تواند ولتاژ و میزان مقاومت منفی ترانزیستور را قابل کنترل کند.

با این ترانزیستور، هوشمندسازی تجهیزات الکترونیکی که بنا بر سابقه نیازمند ۱۶۰ ترانزیستور بود، اکنون به ۲۴ ترانزیستور کاهش‌یافته تا بتواند مدارهای مورد نیاز را ایجاد کند و حافظه لازم برای فعالیت دستگاه‌های الکترونیکی را فراهم نماید.

همان‌طور که از مشخصه‌های فنی این ترانزیستور مشخص است، می‌تواند برای توسعه هوش مصنوعی بسیار کاربردی باشد. به گفته پروفسور وبر، از سرپرستان تیم پژوهشی دانشگاه فنی وین، هوش انسانی ترکیبی از مدارهای الکترونیکی پویا است. این ترانزیستور جدید، با توجه به خصلت پویایی که دارد، می‌تواند بهترین سخت‌افزار برای پیاده‌سازی مدارهای هوش انسانی باشد. در این صورت ترانزیستور جدید می‌تواند به‌مثابه یک شبکه زنده عصبی فعالیت کند.

به گفته متخصصین این فناوری می‌تواند در آینده، تأثیر عمیقی در توسعه و تجهیز کامپیوترها و دستگاه‌های مبتنی بر فناوری‌های هوش مصنوعی داشته باشد.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / ۵. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]