Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 محدودیت هوش مصنوعی؛ کارهایی که این فناوری نمی‌تواند انجام دهد!

محدودیت هوش مصنوعی؛ کارهایی که این فناوری نمی‌تواند انجام دهد!

زمان مطالعه: 2 دقیقه

ایده ایجاد فناوری شبیه انسان پس از جنگ جهانی دوم، زمانی که دانشمندان کشف کردند که ماشین‌ها چیزی بیش از سیستم‌های محاسباتی هستند، ظهور کرد. آنها دریافتند که ماشین‌ها می‌توانند وظایفی مانند انسان انجام دهند و آینده‌ای را پیش‌بینی کردند که در آن فناوری و انسان دست به دست هم دهند. اگرچه ایدئولوژی آنها شجاعانه بود، اما راه را برای رباتیک مدرن هموار کرد.

در حال حاضر، روز به روز بر لیست توانایی‌های هوش مصنوعی اضافه می‌شود که برخی از آنها حس تعجب و تا حدودی ترس را در انسان‌ها بر می‌انگیزد. با این حال همچنان قابلیت‌هایی وجود دارد که توانایی هوش مصنوعی در آنها محدود است. در این مقاله، قصد داریم به برخی از آنها اشاره کنیم:

محدودیت‌ هوش مصنوعی در پاسخگویی به سؤالات معماگونه

یکی از توانایی‌های هوش مصنوعی، حل مشکلات و ارائه پاسخ‌های مبتنی بر داده‌ها است. سیستم‌های هوشمند با قابلیت پردازش کلان‌داده‌ها، به راحتی می‌توانند در لحظه مسائل را حل کنند بطوریکه انسان‌ها ممکن است روزها و یا ماه‌ها زمان لازم داشته باشند برای یافتن راه‌حل آن مسأله خاص.

با این حال، به عنوان یکی از انواع محدودیت هوش مصنوعی می‌توان به حل مسائل معماگونه اشاره کرد. به طور کلی، ایجاد توانایی حل مسائل پیچیده با یک الگوریتم به عنوان مسئله دهم هیلبرت شناخته می شود. در سال 1982، یک ریاضیدان روسی ثابت کرد که هیچ راه کلی برای حل مسائل معماگونه وجود ندارد.

انتظار تصمیم‌گیری اخلاقی از هوش مصنوعی نداشته باشید

مردم عادت دارند تصمیمات اخلاقی آنی را بر اساس تحلیل سریع خود از محیط، موقعیت و همچنین وجدان و اصول اخلاقی خود اتخاذ کنند. با این حال، ماشین‌ها نمی‌توانند این کار را انجام دهند. هوش مصنوعی بر اساس قوانینی که با آن هدایت می‌شود، تصمیم می‌گیرد. اگرچه ماشین‌ها می‌توانند کاملاً از قانون پیروی کنند ولی هیچ اطمینانی وجود ندارد که اخلاقی باشد.

محدودیت هوش مصنوعی در اختراع

از نظر علمی، جامعه بشری از طریق یک تکامل آهسته از میمون به انسان تبدیل شد. در راه تبدیل شدن به آنچه امروز هستیم، بر اساس نیازهایمان چیزهای زیادی اختراع کردیم. اگرچه ماشین‌ها برای تقلید از انسان ساخته شده‌اند، اما نمی‌توانند چیزی را از اراده خود اختراع کنند. به بیان دیگر، محدودیت‌های گسترده‌ای در زمینه خلاقیت هوش مصنوعی در رفع نیازهای جدید و تعریف نشده وجود دارد.

یادگیری هوش مصنوعی از تجربه

همانطور که پیش از این اشاره شد، انسان‌ها در حین رشد چیزهایی را آموختند و اختراع کردند. اما هوش مصنوعی متفاوت است. ماشین‌ها از طریق آموزش با داده‌ها، فرایند یادگیری را انجام می‌دهند که این امر به نوعی محدودیت هوش مصنوعی در یادگیری از تجربه را نشان می‌دهد. البته لازم به ذکر است که امروزه متخصصان هوش مصنوعی بر رفع این محدودیت بسیار متمرکز شده و به دنبال طراحی سیستم‌هایی هستند که بتوانند به طور خودکار از تجربیات خود بیاموزند که تا حدودی هم در این زمینه پیشرفت داشته‌اند. مدل‌ها و روش‌هایی چون شبکه‌های مولد تخاصمی (GAN) و یادگیری تقویتی نمودی از این موارد هستند.

طراحی و توسعه نرم‌افزار توسط هوش مصنوعی!

نوشتن نرم افزار، مستلزم درک عمیق دنیای واقعی و توانایی تبدیل آن پیچیدگی‌ها به قوانین است. با وجود پیشرفت و قدرت محاسباتی بیشتر، در حال حاضر هوش مصنوعی توانایی درک و نوشتن نرم افزار را ندارد.

بنابراین می‌توان اینگونه نتیجه‌گیری نمود که محدودیت هوش مصنوعی در زمینه درک احساسات و عواطف، مدیریت و حل موقعیت‌های تعریف نشده و خلاقیت در توسعه و طراحی سیستم‌های جدید همچنان برجسته هستند که برای رفع آنها و یا دستیابی به هوش انسانی لازم است تلاش‌های فراوانی صورت گیرد.

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]