40 گام به سوی آینده‌ای هوشمند - مجموعه وبینارهای رایگان در حوزه هوش مصنوعی
Filter by دسته‌ها
chatGTP
آموزش هوش مصنوعی و انواع آن
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
پایتون و ابزارهای یادگیری عمیق
کتابخانه‌ های یادگیری عمیق
یادگیری با نظارت
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
اخبار
تیتر یک
رسانه‌ها
آموزش پردازش زبان طبیعی
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
 کاهش هزینه‌های اکتشاف معدن در کشور با هوش مصنوعی

کاهش هزینه‌های اکتشاف معدن در کشور با هوش مصنوعی

دکتر عادل شیرازی دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر است که و طرح پسادکتری‌اش با عنوان «بررسی های اکتشافی پیشرفته تلفیقی» درحال اجراست. او درباره طرحش بیان کرد: کاهش هزینه‌های اکتشافی با استفاده از داده‌های پیشین و ارائه الگوریتم پیشرفته تلفیقی در جهت افزایش دقت اکتشاف مناطق فلزی از اهداف این طرح محسوب می‌شود.

او به همراه دیگر محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با ارائه این روش، موفق شدند تا ۸۰ درصد از هزینه‌های اکتشافی معادن را کاهش دهند

وی ادامه داد: این طرح هزینه های اکتشافی را به طرز چشمگیری کم کرد و توانست بسیاری از روش‌های سنتی را با استفاده از هوش مصنوعی به روز رسانی کند. همچنین الگوریتم جدیدی را برای اکتشاف ظرفیت‌های معدنی ارائه کرده که قابلیت تعمیم به دیگر نقاط دنیا را دارد. علاوه براین، نرم افزاری نیز از این طرح در حوزه ژئوفیزیک ارائه شده و مقاله آن نیز منتشر گشته است.

این دانش‌آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه این طرح در دوره پسادکتری انجام شده، افزود: این طرح علاوه بر اکتشاف درست و کاهش هزینه‌ها، می‌تواند منجر به نوشتن پایان‌نامه‌های متعدد روی مناطق مختلف، تولید مقاله و خروجی‌های علمی بیشتری شود.

اکتشاف معدن

او در ادامه گفت: این الگوریتم قادر است تا در مناطق مختلف آزمایش شده و با تغییرات مختلف بهبود پیدا کند. همچنین تصریح کرد: بالا بردن دقت اکتشافات، بروزرسانی روش‌ها با بهره‌گیری از هوش مصنوعی و ایجاد الگوریتم پیشرفته با هدف اکتشافات معدنی از جمله تمایزات و ویژگی‌های این طرح محسوب می‌شود.
به گفته او، به صورت قطعی نمی‌توان گفت نمونه خارجی از این طرح موجود است اما، می‏توان اذعان کرد که تا قبل از اجرای این طرح چنین پروژه‌ای عملیاتی و اجرایی نشده است.

وی ضمن اشاره به مزیت‌های رقابتی این طرح تصریح کرد: با توجه به برداشت داده‌های مورد نیاز این الگوریتم در سال‏های اخیر، بدون نیاز به صرف هزینه‌های هنگفت و بودجه‌های کلان می‌توان به اکتشافات معدنی با دقتی بالاتر از گذشته و بهینه شده دست پیدا کرد.

وی همچنین اذعان کرد: می‌توان از نتایج این طرح در کشف ذخایر معدنی فلزی و غیرفلزی و همچنین شناسایی مناطق مستعد معدنی بهره جست. خروجی‌های پژوهشی این طرح عبارتند از شش مقاله isi، هفت مقاله معتبر بین المللی، یک مقاله کنفرانسی بین المللی و دو مقاله کنفرانسی داخلی. همچنین انتشار کتابی به زبان انگلیسی به نام  Advanced Integrated Methods in Mineral Exploration: Applied Geochemistry, Geophysics and Remote Sensing   که علاوه بر زبان انگلیسی توسط ناشران خارجی به زبان‌های آلمانی، فرانسوی، اسپانیایی، ایتالیایی، پرتغالی و روسی ترجمه گشته و منتشر شده است.

در طول انجام این طرح پژوهشی، عادل شیرازی موفق شده تا عنوان دانشجوی دکتری برتر کشور در رشته مهندسی معدن در گرایش اکتشاف مواد معدنی از انجمن زمین‏شناسی اقتصادی ایران را کسب کند.

لازم به ذکر است که پروفسور اردشیر هزارخانی استاد تمام دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان مسئول نظارت طرح و عارف شیرازی دانشجوی دکترای مهندسی معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر از همکار این اجرای این پروژه بوده‏‌اند.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / ۵. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]