Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 شباهت عجیب تصویر بازسازی‌شده از حضرت عیسی (ع) با داریوش سوم

شباهت عجیب تصویر بازسازی‌شده از حضرت عیسی (ع) با داریوش سوم

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

چند روز گذشته بود که تصویری بازسازی‌شده با هوش مصنوعی از داریوش سوم (آخرین پادشاه هخامنشی) از سوی یک مرکز تحقیقاتی منتشر شد.

این مرکز تحقیقاتی با این بازسازی ادعا کرد که توانسته است تصویر آخرین پادشاه هخامنشی را بر اساس تصاویری که بر روی موزائیک نبرد ایسوس و همچنین سکه‌های دوران فرمانروایی او وجود داشته است، از طریق هوش مصنوعی بازسازی کند.

داریوش سوم، آخرین پادشاه هخامنشی در پارسه متولد شد. او در شاهنامه فردوسی و تاریخ سنتی ایرانیان، با نام «دارا» شناخته می‌شود و پدر او داراب معرفی شده‌ است. در سال ۳۳۳ پیش از میلاد، ارتش اسکندر، قوای هخامنشیان به فرماندهی داریوش سوم را در نبرد ایسوس  شکست می‌دهد.

داریوش سوم

نگاره نبرد ایسوس یا موزائیک اسکندر از نقاشی‌های موزائیکی روی زمین در پمپئی روم (ایتالیا کنونی) است که نبرد ایسوس را نمایش می‌دهد. نبرد ایسوس در ۳۳۳ سال پیش از میلاد (ماه نوامبر) و در جنوب شبه جزیره آناتولی روی داده ‌است. این پیکار نخستین نبرد مستقیم اسکندر با سپاه تحت فرماندهی داریوش سوم بود. این نقاشی از نوع معرَّق‌کاری یا موزائیک‌سازی است. در این اثر، اسکندر در سمت چپ، سوار بر اسب محبوب خود بوکفالوس و داریوش سوم در سمت راست، سوار بر ارابه طلایی دیده می‌شود.

این اثر که قدمت آن متعلق به قرن اول پیش از میلاد است، در خانه فان ایتالیا، موزه آثار باستانی ناپل نگهداری می‌شود. این نقاشی موزائیکی نبردی را نشان می‌دهد که در سال ۳۳۳ قبل از میلاد، میان اسکندر مقدونی و داریوش سوم پادشاه ایران درگرفت. در این نقاشی بیش از ۵۰ نفر در صحنه نبرد به تصویر کشیده شده‌اند.

این مرکز تحقیقاتی در حالی تصویر داریوش سوم را بازسازی کرده است که تصویر بازسازی‌شده حضرت عیسی (ع) نیز در فروردین ماه سال گذشته در رسانه‌های اجتماعی دست به دست چرخیده است که از قضا این تصویر شباهت عجیبی به داریوش سوم دارد. در حقیقت، بعد از انتشار تصویر بازسازی‌شده از داریوش سوم، این تصویر مورد قضاوت‌های زیادی قرار گرفت.

حال، این نکته که آیا هوش مصنوعی قادر است تصویری فراواقع‌گرایانه از چهره‌های تاریخی ایجاد کند یا نه، پرسشی است که ذهن محققان را به خود مشغول کرده است.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]