Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 بانداژ هوشمندی که زخم‌های مزمن را بهبود می‌بخشد

بانداژ هوشمندی که زخم‌های مزمن را بهبود می‌بخشد

زمان مطالعه: 2 دقیقه

زخم‌های مزمن مانند زخم‌های پوستی دیابتی ممکن است دیر خوب شوند و حتی این امکان وجود دارد که منجر به قطع عضو یا حتی گاهی مرگ شوند. یک بانداژ جدید ساخته شده است که می‌تواند با تحریک الکتریکی بر روی زخم، باعث بهبودی هرچه سریع‌تر آن‌ ‌شود.

به گزارش هوشیو، این دستگاه از دو لایه تشکیل شده است: در لایه بالا یک فیلم پلیمری با ضخامت فقط 100 میکرون وجود دارد که قطعات الکترونیکی روی آن نصب شده‌اند. در قسمت زیرین آن لایه، لایه دیگری وجود دارد شامل یک هیدروژل لاستیکی و پوست‌مانند که در تماس با زخم قرار دارد. در واقع، حسگرهای زیستی که در باند وجود دارند، به طور مداوم امپدانس الکتریکی (میزان مخالفت در برابر جریان متناوب) و دمای زخم را کنترل می‌کنند. تحقیقات گذشته نشان داده است که امپدانس با بهبود زخم‌ها افزایش می‌یابد، درحالی‌که با کاهش التهاب، دما کاهش می‌یابد.

با این حال، اگر این معیارها نشان دهند که زخم در بهبودی مشکل دارد، یک محرک الکتریکی در بانداژ فعال می‌شود، تا جریان الکتریکی کمی را به بافت زیرین منتقل کند. مانند سایر پانسمان‌های زخم‌، انجام این کار با افزایش سرعت مهاجرت کراتینوسیت‌ها (سلول‌های پوست) به محل زخم و از بین بردن باکتری‌ها، بسته شدن بافت را سرعت می‌بخشد و عفونت را کم می‌کند.

جالب این است که همان‌طور که بانداژ به کار خود ادامه می‌دهد، از یک آنتن رادیویی داخلی برای برقراری ارتباط بی‌سیم با تلفن هوشمند جفت‌شده استفاده می‌کند. مراقبی نیز که از آن تلفن استفاده می‌کند، می‌تواند وضعیت زخم را بررسی کند، بدون اینکه مجبور باشد مکرراً با برداشتن بانداژ روند بهبود را مختل کند. گفته می‌شود، وقتی زمان برداشتن باند فرا می‌رسد، گرم کردن آن تا دمای 40 درجه سانتیگراد (104 درجه فارنهایت) باعث می‌شود هیدروژل بدون مشکل، از سطح زخم جدا شود.

بانداژ هوش مصنوعی

در آزمایش‌هایی که روی موش‌ها انجام شد، استفاده از این دستگاه باعث تسریع زمان بهبودی تا حدود 25 درصد و افزایش رشد مجدد پوست تا حدود 50 درصد شد. به گفته دانشمندان ممکن است مدتی طول بکشد، تا بتوان از بانداژ بر روی زخم انسان‌ها استفاده کرد، زیرا هنوز باید اندازه آن را به اندازه مورد استفاده انسان افزایش داد و از طرفی هزینه‌های تولید را کاهش داد.

همچنین ممکن است در نهایت، حسگرهای بیشتری را برای اندازه‌گیری pH، متابولیت‌ها و نشانگرهای زیستی ترکیب کند. محققان بر این باورند که هم باید به بهبود سریع‌تر زخم‌های مزمن کمک کند و هم درک ما را از نحوه التیام این زخم‌ها تقویت کند. دکتر آرتم تروتسیوک، نویسنده اول مقاله در مورد این پژوهش می‌گوید: «با تحریک الکتریکی زخم‌ها، بانداژ هوشمند سرعت بهبودی را افزایش می‌دهد و البته بهبود زخم را نیز پیگیری می‌کند. به گمان ما این نشان‌دهنده روشی جدید است که کشف بیولوژیکی جدید و اکتشاف فرضیه‌هایی را که قبلاً آزمایش آن‌ها دشوار بود، در روند درمان انسان امکان‌پذیر می‌کند.»

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]