40 گام به سوی آینده‌ای هوشمند - مجموعه وبینارهای رایگان در حوزه هوش مصنوعی
Filter by دسته‌ها
chatGTP
آموزش هوش مصنوعی و انواع آن
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
پایتون و ابزارهای یادگیری عمیق
کتابخانه‌ های یادگیری عمیق
یادگیری با نظارت
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
اخبار
تیتر یک
رسانه‌ها
آموزش پردازش زبان طبیعی
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
 کمک به بیماران سرطانی با سامانه‌های ارگان بر روی تراشه

کمک به بیماران سرطانی با سامانه‌های ارگان بر روی تراشه

دکتر قانیان به عنوان مدیر گروه مهندسی بافت پژوهشگاه رویان گفت: می‌توانیم با طراحی سامانه هوشمند دارورسانی، کاری کنیم که دارو فقط وارد سلول سرطانی و درون آن آزادسازی شود. وی درباره یکی از طرح‌های گروه مهندسی بافت این پژوهشگاه عنوان کرد: طراحی سامانه‌های ارگان بر روی تراشه یکی از طرح‌هایی است که ما در دستور کار داریم. این ابزارها، سامانه‌هایی هستند به اندازه حدود یک بندانگشت که در مقیاس‌های میکرومتری روی آن‌ها، الگو‌هایی پیاده شده که با کشت سلول بر روی این سامانه‌های ریزمقیاس، شبیه­‌سازی شرایط درون تنی برای سلول ممکن شده است.

وی همچنین درباره کارایی این سامانه‌ها اظهار کرد: شخصی‌سازی سرطان، یکی از کارکرد‌های این سامانه‌ها است. به این معنا که ما می‌توانیم نمونه‌هایی از تومور هر بیمار سرطانی را برای وی استخراج کنیم و شرایط سرطان را با کشت آن روی تراشه شبیه سازی کرده و از همه مهم‌تر با استفاده از این روش می‌توانیم دارو‌های کاندیدا برای درمان سرطان فرد را بر روی توده امتحان کنیم تا متوجه شویم که کدام دارو با چه دزی می‌تواند بیشترین اثرگذاری را داشته باشد. مدیر گروه مهندسی بافت رویان تصریح کرد: از کاربرد دیگر این سامانه‌ها، می‌توان به مدل‌سازی بیماری‌ها اشاره کرد.

با این سامانه ما می‌توانیم بیماری‌های مختلف را در خارج از بدن مدل‌سازی کرده و به درک بهتری از مکانیسم بیماری برسیم. همچنین در این طرح قادر خواهیم بود تا سازوکار‌های درمانی را بر روی مدل‌ها امتحان کنیم، زیرا در بسیاری از موارد، دسترسی‌ها در داخل بدن وجود ندارد و ما با این روش می‌توانیم بررسی‌های مولکولی دقیقی را داخل بدن به انجام برسانیم. دکتر قانیان اظهار کرد: یکی دیگر از حوزه‌های کاری ما بحث سامانه‌های دارورسانی است که در این زمینه ما بر روی درمان سرطان تمرکز کرده‌ایم.

وی افزود: چالش مهمی که در بحث درمان سرطان با داروهای شیمی‌درمانی داریم این است که این دارو‌ها در سراسر بدن انتشار می‌یابند و به جز سلول‌های سرطانی منجر به آسیب سلول‌های سالم هم می‌شوند، در واقع کمتر از یک درصد از داروهای شیمی‌درمانی که به بیمار تزریق می‌شوند توانایی دارند تا به سلول‌های سرطانی برسند. این مسئله در نهایت باعث می‌شود که شیمی درمانی گاهی ناموفق باشد و یا عوارض بسیاری برای بیمار ایجاد کند.

او ادامه داد: ما  با طراحی سامانه هوشمند دارورسانی قادر خواهیم بود که کاری کنیم تا دارو فقط وارد سلول سرطانی شده و درون آن آزادسازی شود. با این کار می‌توان اثربخشی دارو‌ها را افزایش داده و عوارض جانبی آن‌ها را به حداقل برسانیم.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / ۵. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]