تأکید کارشناس حوزه فناوری هوش مصنوعی بر ضرورت حمایت مالی از شرکتهای دانشبنیان
به گزارش تحریریه هوشیو و به نقل از پایگاه خبری نبض فناوری، میلاد حسنزاده، کارشناس حوزه تکنولوژیهای جدید، در ضمن گفتگو با خبرنگار نبض فناوری تصریح کرد که آنچه در حوزه تکنولوژیهای نوظهور نظیر هوش مصنوعی اهمیت دارد، بحث استمرار تحقیق و توسعه است. ما در این زمینه نیاز به نیروی انسانی و بودجه داریم. ایشان اذعان داشتند باتوجهبه وجود نیروی انسانی کافی، لازم است دولت و نهادهای ذیربط بتوانند با تخصیص بودجه و نیز ارائه تسهیلات کافی، موجب تشویق و تحرک کنشگران فعال در این عرصه شوند.
به گزارش این پایگاه خبری، امروزه بازیگر محوری توسعه هوش مصنوعی در کشور، دولت است. این ویژگی خاصه ایران نیست، بلکه در کشورهای دیگر نیز دولتها یک موتور محرکه بهحساب میآیند و میکوشند تا مسیر حرکت شرکتهای دانشبنیان را هموار کنند.
در حال حاضر این فناوری بهقدری حائز اهمیت است که مسئولان در سطوح عالی حکومتی در حال برنامهریزی برای پیشبرد و توسعه هر چه بیشتر آن هستند. بهعنوان نمونه در چند وقت اخیر، مقام معظم رهبری بر دستیابی کشور به رتبه برتر جهان در هوش مصنوعی تأکید ورزیده و جایگاه حداقلی کشور را در بین ده صنعت برتر جهان برشمردند.
حسنزاده، کارشناس حوزه فناوری در ادامه گفتگو با خبرنگار این پایگاه خبری اظهار داشت که فناوری هوش مصنوعی میتواند بسیار پولساز باشد. در صورت رشد هر چه بیشتر این فناوریها امکان تولید ثروت، صادرکردن توانمندیهای علمی و فناورانه به خارج از کشور و ارزآوری فراهم میشود. اما به عقیده ایشان آغاز این راه به کمک دولت و نهادهای تسهیلگر انجام میپذیرد.
در واقع شرکتهای دانشبنیان، باتوجهبه ماهیتی که دارند، تنها میتوانند بهعنوان یک بازیگر خصوصی در فضای نظام اقتصادی کشور برای ارائه خدمات فناورانه به دولت و بهینهسازی روندهای صنایع گوناگون بکوشند. به همین دلیل این وظیفه دولت و نهادی مربوطه است که با برنامهریزیهای کلان و تدوین سیاستگذاریهای مطلوب، راه را برای فعالیت شرکتهای دانشبنیان و توسعه هر چه بیشتر هوش مصنوعی فراهم کنند.
بر طبق این گزارش، اگر دولتمردان بتوانند مسیر توسعه هوش مصنوعی و در اساس فعالیت شرکتهای دانشبنیان را هموار کنند، میتوانیم در کشورمان شاهد پیدایی محصولات فناورانه بدیعی در عرصه هوش مصنوعی باشیم.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید