Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 سیستم تشخیص حرکات دست به‌منظور تعامل بین انسان و رایانه

سیستم تشخیص حرکات دست به‌منظور تعامل بین انسان و رایانه

زمان مطالعه: 2 دقیقه

پژوهشگران در حال توسعه فناوری جدیدی هستند که از حرکات دست برای اجرای فرمان‌ها در رایانه استفاده می‌کند.

نمونه اولیه این فناوری که «Typealike» نامیده می‌شود، از طریق یک وب‌کم معمولی لپ‌تاپ که یک آینه ساده به آن اضافه شده است، کار می‌کند. این برنامه، دست‌های کاربر را که کنار یا نزدیک صفحه‌کلید قرار گرفته‌اند، تشخیص می‌دهد و بر اساس نحوه قرار گرفتن دست، عملیات‌های مختلفی را در کامپیوتر اجرا می‌کند.

به‌عنوان مثال، کاربر دست راست خود را کنار صفحه‌کلید قرار داده و انگشت اشاره را به سمت بالا می‌گیرد و برنامه این حرکت را به‌عنوان علامتی برای افزایش صدا تفسیر می‌کند. می‌توان حرکات مختلف یا ترکیبی از حرکات دست را برای انجام طیف وسیعی از عملکردها، برنامه‌ریزی کرد.

هدف این نوآوری که در حوزه تعامل انسان و رایانه است، افزایش سرعت و راحتی تجربه کاربران و کاهش نیاز به میان‌برهای صفحه‌کلید یا کار با ماوس یا تاچ‌پد است.

نالین چیبر، فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد دانشکده علوم کامپیوتر چریتون دانشگاه واترلو گفت: «این فناوری از یک ایده ساده درباره راه‌های جدید استفاده از وب‌کم نشئت گرفت. با اینکه بیشتر تعامل انسان با کامپیوتر از طریق دست‌ها است، وب‌کم رو به صورت افراد است. بنابراین ما درباره کاربردهای وب‌کمی که می‌تواند حرکات دست را ضبط کند، اندیشیدیم.»

حرکات دست

نگرش اولیه منجر به ایجاد یک افزونه مکانیکی کوچک شد که جهت وب‌کم را به‌سوی دست‌ها پایین می‌آورد. سپس، گروه پژوهشی، نرم‌افزاری ایجاد کردند که می‌توانست حرکات متمایز دست کاربران متفاوت را در شرایط مختلف تشخیص دهد. این پژوهشگران از روش‌های یادگیری ماشین برای آموزش برنامه Typealike استفاده کردند.

فابریس متولیک، پژوهشگر ارشد شرکت Preferred Networks و محقق سابق پسادکتری دانشگاه واترلو، بیان کرد: «این برنامه، یک شبکه عصبی است و بنابراین، لازم است که نمونه‌هایی الگوریتمی از آنچه که این برنامه باید شناسایی کند را به آن نشان بدهید. حرکات دست بعضی افراد، کمی متفاوت است و اندازه دست‌ انسان‌ها نیز با یکدیگر تفاوت دارد، بنابراین باید داده فراوانی از افراد مختلف و در شرایط نوری متفاوت جمع‌آوری کرد.»

این گروه پژوهشی دیتابیسی از حرکات دستِ ده‌ها داوطلب، جمع‌‌آوری کردند. همچنین، به‌منظور اینکه این برنامه تا جای ممکن کاربردی و جامع باشد، از داوطلبان خواستند در آزمایش‌ها و نظرسنجی‌های مختلف شرکت کنند.

دنیل فوگل، استادیار علوم کامپیوتر دانشگاه واترلو گفت: «ما همیشه وارد کارهایی می‌شویم که باعث شوند افراد از ابزارها راحت‌تر استفاده کنند. از نظر مردم ابزاری مانند Typealike یا دیگر فناوری‌ها در زمینه تعامل انسان-کامپیوتر، منطقی هستند. این همان چیزی است که ما می‌خواهیم. ما می‌خواهیم فناوری را آسان و ساده کنیم، اما گاهی رسیدن به این هدف نیازمند انجام مقدار زیادی پژوهش‌های پیچیده و تولید نرم‌افزارهای پیشرفته است.»

به گفته پژوهشگران Typealike کاربردهای دیگری نیز در عرصه واقعیت مجازی دارد که با وجود آن، دیگر نیازی به استفاده از کنترل‌های دستی نیست.

انواع کاربردهای هوش مصنوعی در صنایع مختلف را در هوشیو بخوانید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]