گام مهم مجلس شورای اسلامی برای تنظیم مقررات موردنیاز پیرامون هوش مصنوعی
به گزارش تحریریه هوشیو و به نقل از مشرق نیوز، مجلس شورای اسلامی در راستای حمایت از کاربران فضای مجازی به تنظیم یک سند مهم پرداخت. دراینرابطه کمیسیون حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی، طرح جدیدی تحت عنوان «نظام تنظیم مقررات فضای مجازی» را در دستور کار خود قرار داد. این طرح، جایگزین طرح دیگری است که در 26 تیرماه سال جاری ارائه گردید. پس از آنکه طرح 26 تیرماه دررابطهبا تنظیمگری فضای مجازی از دستور کار خارج شد، این کمیسیون تصمیم به ارائه طرح جدیدی در تاریخ 5 دیماه گرفت.
گفتنی است که مجلس شورای اسلامی در ضمن این طرح کوشیده است تا با بررسی زیرساختی مسائل مربوط به حوزه فناوریهای نوین، به طرحریزی اقدامات مناسبی برای ریلگذاری هر چه بیشتر در زمینه تکنولوژیهای هوش مصنوعی و تأمین زیرساختهای موردنیاز آن بپردازد.
این سند بالادستی در هفت فصل و 21 ماده قانونی تنظیم شده است که نوبه خود گام مهمی برای تنظیم مقررات مربوط به فناوریهای نوظهور و فضای مجازی بهحساب میآید.
در طرح جدید کمسیون حمایت از کاربران فضای مجازی، به دو صورت موضوع هوش مصنوعی و فناوریهای نوین موردتوجه قرار گرفته و پیرامون آن ریلگذاریهای قانونی خوبی صورت پذیرفته است. در فقرههایی به نحو صریح و مستقیم و در فقرههای دیگری نیز به نحو غیرمستقیم و با اشاره به موضوعاتی که مرتبط با حوزه هوش مصنوعی هستند، قوانین موردنیاز تدوین شده است. به طور مثال در فصل پنجم، ماده 12، بند ث، اینطور ذکر شده است که توسعه فناوریهای نوین مرتبط با خدمات شبکه ملی، خاصه هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، زنجیره بلوکی و تکنولوژی اینترنت اشیاء از جمله مسائلی هستند که باید به جهت توسعه و تعمیقسازی آنها، از محل خزانهداری کشور شامل تخصیص بودجه متناسب باشند. در این سند بالادستی، همچنین به نحو غیرمستقیم نیز پیرامون مسائل مرتبط با هوش مصنوعی نیز ریلگذاریهایی صورتگرفته است که به نوبه خود میتواند شرایط قانونی لازم برای توسعه هرچه بیشتر این فناوری را مهیا کند. به طور مثال در فصل دوم، ماده 2 و بند ح، اینطور آماده است که تصویب ضوابط و تشویق تولیدکنندگان داخلی و خارجی تجهیزات الکترونیکی هوشمند به حمایت از خدمات فضای مجازی داخلی با استفاده از ابزارهای قانونی نظیر حقوق ورودی، از وظایف حتمی کمیسیون عالی و شورای فضای مجازی خواهد بود.
نکته حائز اهمیت آن است که این سند بالادستی بهعنوان یک ریلگذاری قانون، شمای مطلوبی از اهتمام نهادهای کلان کشوری در حمایت از توسعه فناوریهای نوظهور نظیر هوش مصنوعی میدهد. این بهخودیخود منجر به روشن شدن هر چه بیشتر آینده اقتصاد دانشبنیان در کشور خواهد شد.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید