توسعه هوشمندسازی در کشور با ارائه تسهیلات به شرکتهای نوپا
توسعه هوش مصنوعی در کشور نیاز به برنامهریزی و توسعه دارد. طرح جهش هوشمندسازی در راستای حمایت از زیست بوم هوش مصنوعی در کشور تدوین شده و ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آن را منتشر کرده است.
به گزارش هوشیو به نقل از خبرگزاری مهر، توسعه فناوریهای نوظهور و کاربردی در حوزههای مرتبط با هوشمندسازی در دستور کار این ستاد قرار گرفته و در همین راستا طرحی با عنوان «جهش هوشمندسازی» ارائه شده است.
طرح «جهش هوشمندسازی» درصدد است تا عناصر مختلفی را که در توسعه هوشمندسازی مؤثر هستند، شناسایی کند و به عنوان سائقی برای سرعت بخشیدن به روند فعالیتهای زیست بودم هوش مصنوعی از آنها بهره ببرد. در واقع شناسایی ظرفیتهای هوشمندسازی در کشور و بهرهبرداری از آنها، در دستور کار این طرح قرار دارد؛ برنامههای این طرح متناسب با دغدغههای ستاد اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی ارائه شده است و برای شتابدهندهها، مراکز نوآوری و شرکتهای نوپا و یا کوچک ـ متوسط، مناسب خواهد بود.
این طرح از شتابدهندهها و مراکز نوآوریی حمایت میکند که در شش ماه گذشته، اقدام به سرمایهگذاری در استارتاپهای مرتبط با فناوری هوش مصنوعی کردهاند یا قصد چنین حمایتی را دارند. ارزیابی شتابدهندهها یا مراکز نوآوری علاقمند، پس از تکمیل اطلاعاتشان در وبسایت aimatch.ir از طریق ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، انجام میشود.
در مرحله ارزیابی شتابدهندهها، کارشناسان بر اساس اطلاعات وارد شده و فرم ارزیابی، هر یک از شتابدهندهها را در یکی از چهار سطح زیر دستهبندی میکنند. هر کدام از این سطوح، میزان حمایت ستاد را از هر مجموعه نشان میدهد.
سطح ۱- تسهیلات تا سقف ۱,۰۰۰ میلیون ریال برای حداکثر ۴ استارتاپ که در ارزیابی تأیید شود؛ پس از ارزیابی طرح استارتاپها و تعیین KPI قابل تبدیل به بلاعوض.
سطح ۲- تسهیلات تا سقف ۸۰۰ میلیون ریال برای حداکثر ۳ استارتاپ که در ارزیابی تأیید شود؛ پس از ارزیابی طرح استارتاپها و تعیین KPI قابل تبدیل به بلاعوض.
سطح ۳- تسهیلات تا سقف ۶۰۰ میلیون ریال برای حداکثر ۲ استارتاپ که در ارزیابی تأیید شود؛ پس از ارزیابی طرح استارتاپها و تعیین KPI قابل تبدیل به بلاعوض.
سطح ۴- تسهیلات تا سقف ۴۰۰ میلیون ریال برای حداکثر ۱ استارتاپ که در ارزیابی تأیید شود؛ پس از ارزیابی طرح استارتاپها و تعیین KPI قابل تبدیل به بلاعوض.
در مرحله ارزیابی، اسامی استارتاپهای تازه شناسایی شده که امکانات حضور در ماتریس فناوری را دارند، توسط شتابدهندهها و مراکز نوآوری به صندوق توسعه دیجیتال ارسال خواهد شد و مورد بررسی قرار خواهد گرفت تا در صورت برخورداری از شرایط، تسهیلات لازم را دریافت کند.
تسهیلات اختصاص یافته به استارتاپها ممکن است بلاعوض باشند، لیستی از KPI ها مربوط به هر استارتاپ، به متقاضی تحویل داده خواهد شد که اگر تحقق پیدا کند، تسهیلات در طی یک دوره زمانی (6 تا 12 ماه)، تبدیل به تسهیلات بلاعوض میشوند. برای ارزیابی شرکتهای کوچک ـ متوسط نیز، ابتدا اطلاعات مربوط به این شرکتها، در پلتفرم نوآوری بازهوشمندسازی بارگذاری خواهد شد و شرکتها بر اساس مشخصههایی چون تعداد پرسنل، تراز مالی و… به دو دسته تقسیم میشوند.
۱– شرکتهای نوپا؛
* تسهیلات توسعه محصول: سقف تسهیلات ۴ میلیارد ریال
* تسهیلات توسعه بازار: سقف تسهیلات ۴ میلیارد ریال
* تسهیلات مرتبط با زیرساخت: ارائه زیرساخت با مشارکت طرف سوم تا سقف ۸ میلیارد ریال
* سرمایهگذاری صندوقها
علاوه بر مستندات مربوط به محصول، شرکتهای نوپا باید برنامه عملیتاتی خود را در راستای هر یک از موارد ذکر شده، در بازه زمانی 6 ماهه الی یک ساله ارسال کنند.
۲– شرکتهای کوچک-متوسط؛
* تسهیلات توسعه محصول: سقف تسهیلات ۱۰ میلیارد ریال
* تسهیلات توسعه بازار: سقف تسهیلات ۱۰ میلیارد ریال
* تسهیلات مرتبط با زیرساخت: ارائه زیرساخت با مشارکت طرف سوم تا سقف ۱۵۰ میلیارد ریال
* سرمایهگذاری صندوقها
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید