Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 ضرورت کاربست تولیدات علمی هوش مصنوعی کشورمان با هدف دستیابی به جایگاه مطلوب جهانی

ضرورت کاربست تولیدات علمی هوش مصنوعی کشورمان با هدف دستیابی به جایگاه مطلوب جهانی

زمان مطالعه: 2 دقیقه

به گزارش تحریریه هوشیو و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شبکه خبر صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، کشورمان در زمینه تولیدات علمی هوش مصنوعی رتبه قابل‌توجهی در جهان دارد. بر اساس این گزارش، در طی 25 سال گذشته که تولیدات علمی هوش مصنوعی در جهان رصد شده است، مجموع تمامی مقالات و مستندات علمی تولید شده در این زمینه 354 هزار مدرک بوده است. این در حالی است که سهم کشورمان در این بازه زمانی 4542 مدرک بوده که به نوبه خود نشان‌دهنده کوشش جدی متخصصین کشورمان در پیشبرد فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی در جهان است؛ بنابراین بر اساس اطلاعات ذکر شده، کشورمان در زمینه تولیدات علمی هوش مصنوعی جایگاه سیزدهم جهان را دارد.

بر طبق این گزارش، هوش مصنوعی یا هوش ماشینی شامل سامانه‌هایی است که می‌کوشند رفتار انسان را شبیه‌سازی کنند. با این تعریف از هوش مصنوعی و درنظرداشتن این هدف، پهنه‌ای وسیع از علوم و فنون متفاوت در حوزه هوش مصنوعی با یکدیگر تلاقی پیدا می‌کنند. به طور مثال علوم فنی مهندسی، علوم‌تجربی و علوم‌انسانی همگی از زمینه‌های علمی ادغام‌یافته در هوش مصنوعی خواهند بود.

در همین رابطه حسینیان کارشناس هوش مصنوعی بر این عقیده است که این حوزه می‌تواند ترکیبی عمیق از رشته‌ها و شاخه‌های علمی و مطالعاتی نظیر ریاضیات، احتمالات، روان‌شناسی، عصب‌شناسی و حتی پزشکی را در بربگیرد.

بر اساس این گزارش، هوش مصنوعی در روند توسعه روزافزون خود می‌کوشد تا توان درک، تولید گفتار، دستورپذیری، توانایی استدلال و استنتاج، امکان استفاده از الگوهای شناسایی و آموزش‌دیده شده را درونی کرده و به‌صورت رفتار از خود بروز دهد. سپهری، از کارشناسان هوش مصنوعی معتقد است که هوش هنر ساخت یا هوش مصنوعی، یک مثال بارز دارد و آن خودروهای بدون سرنشین است که فناوری‌های درونی آن به طور روزافزون درحال‌توسعه و تکامل هستند.

بر طبق این گزارش، بدیهی است که در سال‌های اخیر کشورهای بسیاری به جریان جهانی تولید علم هوش مصنوعی پیوسته‌اند و بسیاری نیز برای تعمیق آن در صنایع گوناگون خود برنامه‌ریزی کرده‌اند. با توجه به اینکه کشورمان در زمینه تولید علم هوش مصنوعی توانمندی‌های زیادی از خود نشان داده است، در صورتی که بتواند علم تولید شده خود را در صنایع گوناگون به کار ببندد، می‌تواند روند توسعه هوش مصنوعی را تسریع ببخشد. در همین رابطه حسینیان، از کارشناسان هوش مصنوعی اشاره داشت که متخصصین کشورمان به طور روزانه در حال کار بر روی فناوری‌های هوش مصنوعی هستند و توانسته‌اند با بومی‌سازی آن، محصولات ارزشمندی را بر مبنای زبان فارسی ایجاد کرده و ارائه کنند.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]