برترین متخصصین

از سراسر دنیا

مجموعه وبینارهای مدل‌های بزرگ زبانی (LLM)

Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش خبری
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
گزارش
مصاحبه
 چرا روسیه به دنبال ساخت جنگنده رادارگریز با دو سرنشین است؟

چرا روسیه به دنبال ساخت جنگنده رادارگریز با دو سرنشین است؟

زمان مطالعه: 2 دقیقه

مبرهن است که نیروی هوای روسیه تمایل زیادی برای ساخت نسخه دوسرنشین جنگنده رادارگریز Su-57 دارد. تلفیق Su-57 با پهپاد S-70 در دستور کار قرار دارد. اما این جنگنده قابلیت عملکرد مستقل ندارد. به عبارت دیگر، خلبان Su-57 باید کنترل S-70 را نیز بر عهده گیرد. اگر این هدف تحقق پذیرد، جنگنده با دوسرنشین در آسمان روسیه جولان خواهد داد.

یوری بوریسوف – معاون نخست وزیر روسیه – چندی پیش این سخنان را در گفتگو پیرامون Su-57 به زبان آورد: «وزارت دفاع و شرکت هواپیماسازی سوخو در صددِ ساخت جنگنده دوسرنشین هستند. این جنگنده می‌تواند جذابیت صادراتی قابل توجهی نیز به ارمغان بیاورد. بی‌تردید، خود روسیه نیز از قابلیت‌های این جنگنده بهره‌مند خواهد شد.»

جنگنده رادارگریز

مدتی پس از سخنان معاون نخست وزیر روسیه، خبرهایی مبنی بر تلاش روسیه برای هدایت دو تا چهار S-70 با Su-57 منتشر شد. حسگرهای و سلاح‌های این پهپادهای جنگنده می‌تواند در Su-57 تعبیه شود. در حال حاضر، جنگنده‌های رادارگریز بسیاری در جهان وجود دارد و بسیاری دیگر نیز مراحل طراحی و ساخت را پشت سر می‌گذارند. خلبان‌ها هدایت این جنگنده‌ها را در شبیه‌سازها و جت‌های دوسرنشین (مخصوص آموزش) یاد می‌گیرند. سرنشین دومِ Su-57 می‌تواند مسئولیت کنترل پهپادها را بر عهده گیرد؛ بنابراین، خلبان آزادی عمل بالایی برای هدایت جت جنگنده خواهد داشت. سرنشین دوم می‌تواند پهپادها را روی رادار زیر نظر بگیرد، دستورها را از طریق دیتالینک رادیویی به آنها ارسال کند و مسیر را از دید دوربین‌های جنگنده مورد بازبینی قرار دهد.

پهپاد wingman

این اولین بار نیست که شاهد همکاری جنگنده‌های با و بدون سرنشین هستیم. نیروی هوایی آمریکا نیز در حال ساخت پهپاد «wingman» است. اما ساخت نسخه‌های دوسرنشین از جنگنده رادارگریز F-22 و F-35 در دستور کار این کشور قرار ندارد. پهپاد جدید آمریکا از فناوری پیچیده هوش مصنوعی بهره می‌برد که قدرت تصمیم‌گیری بالایی را برایش به ارمغان می‌آورد. عامل انسانی می‌تواند فرمان‌های کلی را برای این جنگنده صادر کند. اما جنگنده می‌تواند خود را به خوبی هدایت کند.

جنگنده‌های روسی و آمریکایی تفاوت‌هایی به لحاظ قابلیت‌های هوش مصنوعی دارند. نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا در ساخت جنگنده Skyborg اصل «خودمختاری» را در اولویت قرار داده است. پهپاد روسی کماکان به طور مستقیم به دست خلبان (انسان) کنترل می‌شود. عملکرد مستقل تنها مشکل S-70 نیست. این پهپاد با بال‌های 46 فوتی خود از جثه بزرگی برخوردار است که قطعاً هزینه‌های بالایی به بار می‌آورد. بنابراین، کرملین باید برای دستیابی به پهپاد مورد نظرش قدری صبور باشد. بنا به گزارش‌ها، قیمت S-70 بالغ بر 20 میلیون دلار است. پهپاد والکِری آمریکا با پهنای بال 22 فوتی‌اش فقط 2 میلیون دلار قیمت دارد. Okhotnik به لحاظ اقتصادی به‌صرفه نیست.

ساموئل بنِت – تحلیل‌گر مرکز امنیت آمریکا در واشنگتن و مرکز تحلیل دریانوردی در ویرجینیا – اظهار داشت: «S-70 قیمت سرسام‌آوری دارد و نسخه اولیه‌ی آن قادر نیست به طور کاملاً مستقل عمل کند. تولید آن با چالش‌های بسیاری همراه خواهد بود. روسیه می‌داند که کارهای زیادی در پیش دارد تا شرایط را برای پرواز مستقل این جنگنده فراهم کند.»

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]