Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 بومی‌سازی نرم‌افزارهایی برای توسعه حمل‌ و نقل اشتراکی

بومی‌سازی نرم‌افزارهایی برای توسعه حمل‌ و نقل اشتراکی

زمان مطالعه: 2 دقیقه

روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام کرد در راستای پیشبرد اهداف دولت در زمینه بهره‌گیری از فناوری و هوش مصنوعی با هدف تسهیل امور حمل و نقل در کلان‌شهرها، بومی‌سازی نرم‌افزارهایی برای توسعه حمل‌ و نقل اشتراکی در دستور کار قرار گرفته و چند طرح نیز به سطح کاربردی رسیده است.

در شهر‌های پرجمعیت و پرتردد، که استفاده از وسایل نقلیه خصوصی، منجر به افزایش ترافیک و آلودگی هوا و اتلاف وقت شهروندان می‌شود گسترش دادن حمل‌ و نقل اشتراکی، به‌ویژه با وسائلی مانند دوچرخه که نقشی در آلوده‌سازی محیطی نیز ندارند، راه حل مفید و مؤثری به شمار می‌رود و در این زمینه بهترین گزینه اجرای طرح‌ها و نرم‌افزار‌هایی است که می‌توانند به توسعه حمل و نقل اشتراکی کمک کنند.

استفاده از این نرم‌افزارها در برخی کشورها، با هدف کاهش اثرات زیست‌محیطی، روش‌های انتخاب و بهره‌گیری از خودرو‌ها را تا اندازه‌ی متحول کرده است. با توجه به این روند تغییر و تحول، محتمل است که در آینده‌ای نزدیک مالکیت خودرو در بسیاری از شهر‌ها اهمیت خود را از دست بدهد؛ زیرا حمل ‌و نقل اشتراکی می‌تواند جایگزینی مناسب برای روش‌ها و مفاهیم فعلی حمل و نقل باشد.

بر اساس تأثیر و اهمیت این نوع از حمل و نقل، که از دهه ۷۰ میلادی در کشورهای اروپایی مثل سوییس و آلمان شروع شده، در سطح جهانی بسیاری از کشورها به استفاده از این فناوری‌ها روی آورده‌اند و کاربرد نرم‌افزار‌های مربوط به حمل و نقل اشتراکی گسترش و رشد روزافزون داشته است.

با اینکه امروز در کشور‌های مختلفی شاهد بهره‌گیری از حمل و نقل اشتراکی هستیم ایران یکی از کشور‌هایی است که در ورود به این عرصه تأخیر داشته است و اکنون با اتکا به توان نیروهای متخصص داخلی و رشد فناوری در داخل کشور، پنج طرح دانش‌بنیانی در این عرصه طراحی و کاربردی شده است.

از طرح‌هایی که در حال حاضر جزو سامانه‌های طراحی‌شده در زمینه حمل و نقل اشتراکی هستند «اپلیکیشن دوچرخه»، «سامانه هوشمند ناوگان خودرو اشتراک سفر»، «دوچرخه‌های اشتراکی بایدو»، «دوچرخه اشتراکی هوشمند بهرو» و «سامانه اسکوتر برقی» را می‌توان نام برد.

طرح‌های نام‌برده با حمایت و پشتیبانی ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اجرایی شده و توانسته‌اند در زمانی نه‌چندان طولانی از مرحله اجرا، به گسترش و توسعه بازارهای مربوط به خود برسند. این نرم‌افزار‌ها تا کنون در استان‌های تهران، مشهد و یزد، که دارای شهرهای پرجمعیت‌اند، به بهره‌برداری رسیده‌ و برای شهروندان قابل استفاده هستند. نتیجه مورد انتظار از توسعه این حمل‌ و نقل‌ها در استان‌های مذکور کاهش آلودگی هوا، ترافیک، زمان و هزینه‌ سفر‌های درون شهری است.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]