40 گام به سوی آینده‌ای هوشمند - مجموعه وبینارهای رایگان در حوزه هوش مصنوعی
Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 برنامه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای توسعه پلتفرم خودروهای متصل

برنامه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای توسعه پلتفرم خودروهای متصل

ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تلاش است با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان از ظرفیت‌های فناوری خودروهای متصل بیش از قبل بهره ببرد.

خودرو متصل خودرویی است که ازطریق اینترنت به سرویس‌ها و ابزارهای دیگر وصل است. این اتصال به ابزارهای دیگر به معنای مبادله داده ها میان خودرو و سیستم‌های دیگر است. با به اشتراک‌گذاری داده‌های سیستم‌های مختلفی مانند خودرو می‌توان بسیاری از مشکلات سیستم‌های حمل‌ونقل را حل کرد.

بنابر پیش‌بینی‌های سازمان ملل تا سال 2050 بیش از هفتاد درصد جمعیت جهان در شهرها زندگی خواهند کرد. این افزایش جمعیت به معنای افزایش چالش‌های زندگی شهری نیز خواهد بود. برای مدیریت چنین شهرهایی ما نیاز به هوشمندسازی سازوکارهای مدیریت شهری داریم.

خودروهای متصل از نویدبخش‌ترین فناوری‌هایی است که در راستای مدیریت هوشمند شهر می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.

بنابر طرحی که معاونت علمی و فناوری دارد قرار است همکاری میان شرکت‌های دانش‌بنیان و صنعت خودرو شکل بگیرد که طی آن خودروهایی با قابلیت اتصال به اینترنت تولید شود.

شروع ماجرای خودروهای متصل به دهه هشتاد و نود میلادی باز می‌گردد. در دهه 1980 میلادی برای نخستین بار شرکت خودروسازی بی‌ام‌و در خودرویی که برای مسابقات فرمول یک طراحی کرده بود این امکان را ایجاد کرد که بخشی از داده‌های خودرو در حین مسابقه جمع‌آوری شود. اما آغاز رسمی ماجرای خودروهای متصل سال 1996 است. در این سال شرکت جنرال موتورز از خودرویی رونمایی کرد که به‌محض تصادف به‌صورت خودکار با اورژانس تماس می‌گرفت.

از آغاز دهه 2000 میلادی ورود سیستم‌های جی‌پی‌اس به صنعت خودرو باعث پیشرفت در ساخت خودروهای متصل شد. البته پیش از ورود سیستم‌های جی‌پی‌اس به دنیای خودرو سیستم‌های مسیریابی ساخته شده بود. اما با ورود جی‌پی‌اس به این عرصه هم نوع جدیدی از سیستم‌های مسیریابی پدید آمد و هم امکان ردیابی خودروهای دزدیده‌شده فراهم شد.

در یکی دو دهه اخیر امکانات بسیار جدیدی، ازجمله امکان کنترل از راه دور، در حوزه خودروهای متصل پدید آمد. این پیشرفت‌ها در کنار رشد و شکوفایی فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی افق‌های جدیدی در این عرصه گشوده شده است.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]