40 گام به سوی آینده‌ای هوشمند - مجموعه وبینارهای رایگان در حوزه هوش مصنوعی
Filter by دسته‌ها
chatGTP
آموزش هوش مصنوعی و انواع آن
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
پایتون و ابزارهای یادگیری عمیق
کتابخانه‌ های یادگیری عمیق
یادگیری با نظارت
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
اخبار
تیتر یک
رسانه‌ها
آموزش پردازش زبان طبیعی
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
 راه‌اندازی دبیرخانه کنسرسیوم هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد

راه‌اندازی دبیرخانه کنسرسیوم هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد

دکتر بهرنگ برکتین، رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد، از راه‌اندازی دبیرخانه کنسرسیوم هوش مصنوعی در این واحد دانشگاهی خبر داد.

او با اشاره به اینکه هوش مصنوعی شاخه‌ای از دانش‌های رایانه‌ای است که هدف آن ساختن ماشین‌های هوشمند با قابلیت انجام وظایفِ محول‌شده به هوش انسانی است گفت: راه‌اندازی دبیرخانه کنسرسیوم هوش مصنوعی در دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد را می‌توان آغازگر همکاری مراکز و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به شمار آورد.

عضو هیئت‌ علمی دانشگاه آزاد اسلامی ضمن اشاره به جایگاه هوش مصنوعی به عنوان محل تلاقی و ملاقات علوم و فنون قدیم و جدید اظهار داشت: هوش مصنوعی به هوشمندیِ ارائه‌شده به‌وسیله ماشین‌ها در شرایط مختلف اطلاق می‌شود که در مقابل هوش طبیعی در انسان‌ها قرار می‌گیرد و می‌تواند همان وظایفی را که پیش از این هوش انسانی بر عهده داشت، به عهده بگیرد.

بهرنگ برکتین در توضیح فناوری یادشده افزود: هوش مصنوعی به سامانه‌هایی گفته می‌شود که می‌توانند با درک شرایط پیچیده، شبیه‌سازی فرایندهای تفکری و شیوه‌های استدلالی انسانی و دادن پاسخ درست و مناسب به آن‌ها، یادگیری و توانایی کسب دانش و استدلال برای حل مسائل، واکنش‌هایی مشابه رفتارهای هوشمند انسانی را از خود نشان دهند.

او به کاربردهای هوش مصنوعی در علوم رایانه، علوم مهندسی، علوم زیست‌شناسی و پزشکی، علوم اجتماعی و بسیاری از علوم دیگر اشاره کرد و گفت: ریشه‌ها و ایده‌های اصلی هوش مصنوعی را باید در ریاضیات، زبان‌شناسی، فلسفه، روان‌شناسی، فیزیولوژی، عصب‌شناسی، تئوری کنترل، احتمالات و بهینه‌سازی جستجو کرد.

این استاد دانشگاه با اشاره به پیشرفت ایران در حوزه تئوری هوش مصنوعی گفت: سالانه در کشور، هزاران مقاله علمی مرتبط با این فناوری در سطح بین‌المللی و مجلات و کنفرانس‌های علمی معتبر منتشر می‌شود و جایگاه ایران میان رقبای مطرح در سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ در منطقه از حیث تولید علم در حوزه هوش مصنوعی ممتاز است. همچنین بر اساس گزارش‌های منتشرشده توسط پایگاه‌های مرتبط با این امر، به‌ویژه گزارش رتبه‌بندی سایمگو، ایران از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۲۰ در زمینه هوش مصنوعی رتبه نخست غرب آسیا را دارا بوده است.

دکتر برکتین با ذکر و توصیف قابلیت‌ها و ظرفیت‌های موجود در بخش کسب‌وکارهای داخلی علی‌الخصوص در بخش نرم‌افزاری خاطرنشان نمود: تحقیقات انجام‌پذیرفته در ایران بیشتر جنبه تئوری دارد؛ اما اثربخشی این دستاوردهای علمی زمانی نمودار می‌شود که بر اساس یک برنامه عملیاتی به توسعه کاربردهای هوش مصنوعی و استفاده از ظرفیت‌های آن برای رشد اقتصادی، افزایش بهره‌وری، و رفع چالش‌های کشور یاری برساند.

رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد ابراز کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد جامع مستقل نجف‌آباد با برخورداری از امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری منحصربه‌فرد، توانایی آن را دارد که در پیشبرد برنامه هوش مصنوعی در کشور نقشی بسزا ایفا کند. وجود دانشکده مهندسی کامپیوتر مصوب وزارت علوم (ارائه پروپوزال و درخواست برای تأسیس دانشکده هوش مصنوعی)، حضور کادر هیئت‌علمی خبره و مجرّب در بسیاری از زیرشاخه‌های دانش هوش مصنوعی، مراکز پژوهشی مجهز مرتبط با هوش مصنوعی و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی مجهز، بخشی از امکانات این واحد دانشگاهی در ارتباط با برنامه‌ها و استراتژی‌های هوش مصنوعی در کشور است.

برکتین که راه‌اندازی دبیرخانه کنسرسیوم هوش مصنوعی در دانشکده مهندسی کامپیوتر را سرآغاز بسیاری از همکاری‌های میان مراکز و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی قلمداد می‌کند، در ادامه بیان کرد: این دبیرخانه همه همکاران و اعضای محترم هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی، شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه و دیگر دانشگاه‌های دولتی و غیرانتفاعی و مراکز تحقیقاتی مرتبط را به همکاری فرامی‌خواند تا بر اثر این همکاری‌های علمی و عملی، بتوانیم گامی مؤثر در پیشبرد اهداف انقلاب در زمینه هوش مصنوعی برداریم و به محقق شدن منویات مقام معظم رهبری در صدور «بیانیه‌ گام دوم انقلاب» نزدیک‌تر شویم.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / ۵. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]