ممکنشدن دسترسی چت جیپیتی به اینترنت
چتبات مبتنی بر هوش مصنوعی جیپیتی، محصول شرکت اوپن اِیآی، اکنون دیگر میتواند در شرایط خاصی به اینترنت دسترسی داشته باشد و در وب گشتوگذار کند. این اولین و بزرگترین قدم برای ChatGPT است، تا دادههایش را بهروز نگه دارد.
شرکت OpenAI یک ویژگی «پلاگین» برای ChatGPT معرفی کرده است، که عملکرد این ربات را با دسترسی به منابع اطلاعاتی شخص ثالث و پایگاههای داده، ازجمله وبهای گوناگون، گسترش میدهد. این ویژگی ابتدا بهصورت آزمایشی و برای کاربران و توسعهدهندگانی که در لیست انتظار هستند، در دسترس خواهد بود. شرکت OpenAI تأکید کرده است، که قبل از معرفی مقیاس بزرگتر و دسترسی APIهای بیشتری به این هوش مصنوعی، تعداد کمی از توسعهدهندگان و مشترکین برتر ChatGPT Plus را در اولویت قرار میدهد.
اگر فراموش کردهاید یا نمیدانید، به یاد داشته باشید، تمام پاسخهای دادهشده توسط ChatGPT بر اساس مجموعه دادههای قبلی است که بر اساس آنها آموزشدیده و تغذیهشده است. تاریخ بهروزرسانی این مجموعه داده به پایان سال 2021 میرسد و بعدازآن، ChatGPT هیچ اطلاعاتی برای هر اتفاقی که پسازاین تاریخ رخداده است، ندارد؛ بههمیندلیل هم وقتی از او پرسشی میپرسید که به دادههای بهروز نیاز دارد، اغلب چت جیپیتی پاسخهای نادرست و بیمعنی میدهد.
OpenAI میگوید این افزونهها میتوانند به چتبات اجازه دهند، نهتنها در وب بگردد، بلکه با وبسایتهای خاص نیز تعامل داشته باشد و سیستم را به یک رابط جامع برای انواع خدمات و سایتها تبدیل کند. طبق گفته OpenAI، این برای چت جیپیتی مانند چشم و گوش خواهد بود.
مهمترین ویژگی افزونه جدید جیپیتی، توانایی وبگردی شخص اول است، که به آن اجازه میدهد تا دادهها را از سرتاسر وب بیرون بکشد و به پرسشهای گوناگونی که برای آن مطرح میشود، پاسخ دهد. این افزونه با استفاده از API جستجوی Bing محتوا را از وب بیرون میکشد و به سایتهایی که بازدید میکند، ارجاع میدهد. این رویداد بسیار شبیه به ویژگیهایی است که مایکروسافت در توانایی چتِ جدید بینگ ارائه میدهد. با استفاده از مدل GPT-4 و توانایی جستجو در اینترنت، بینگ همچنین توانست به دادههای بهروز دسترسی پیدا کند.
همانطور که پژوهشهای OpenAI قبلاً نیز نشان داده بود، یک چتبات با توانایی دسترسی به وب، ذاتاً کمی خطرناک است. با اینکه جیپیتی، درحالحاضر نیز هرازگاهی برای ارائه پاسخهای قابلاعتماد با مشکل روبرو میشود، انتخاب و ارائه پاسخ درست از میان انبوه دادههای اینترنت حتی دشوارتر نیز خواهد بود. البته اگرچه موتورهای جستجوگری مانند گوگل و بینگ از مکانیسمهای امنیتی استفاده میکنند، تا مطمئنترین سایتها را در نتایج جستجو بالا نگهدارند، اما همچنین دیدهایم که سایتهای ازنظر آنها نامناسب، هرازچندگاهی در خط اول صفحه جستجو قرار میگیرند. گوگل و بینگ بهصورت جدی، از سالها قبل به سانسور و دستهبندی هدفمند اطلاعات برای شهروندان مشغول بودهاند و این توانایی جدید جیپیتی میتواند این کار را برای آنها سخت کند.