Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 وزیر ارتباطات: تحقق 40 درصدی دولت الکترونیک در کشور

وزیر ارتباطات: تحقق 40 درصدی دولت الکترونیک در کشور

زمان مطالعه: 2 دقیقه

با وجود اقداماتی که برای شکل‌گیری دولت الکترونیک در ایران صورت گرفته، برای الکترونیک شدن همه نهادها و ایجاد پیوندهای دیجیتال، به برنامه‌ریزی بیشتری نیاز دارد. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که شب گذشته، 28 خرداد، مهمان یک برنامه زنده تلویزیونی بود، در این مورد گفت: «تنها 40 درصد از خدمات دولت تاکنون الکترونیکی شده‌اند و کیفیت این خدمات نیز به گونه‌ای نیست که نیازی به مراجعه مردم برای انجام کارهای اداریشان وجود نداشته باشد.»

دولت الکترونیک به معنی ارائه خدمات عمومی ودولتی به مردم با استفاده از فناوری اطلاعات است و در همه جهان فراگیر شده است. عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات با اشاره به اهمیت دولت الکترونیک گفت: «یکی از اهداف دولت سیزدهم، تمام الکترونیکی شدن خدمات عمومی و دولتی است. شاخص‌های جهانی در مورد جایگاه دولت الکترونیک در کشورهای مختلف وجود دارد که رتبه ایران 89 از بین 193 کشور جهان است و  میزان مشارکت مردم ار طریق ابزارهای دیحیتال، رتبه 118 در میان 193 کشور جهان است.»

وزیر ارتباطات در این برنامه افزود: «با توجه به برنامه‌ریزی‌های دولت برای توسعه دولت الکترونیک، قرار است در سه سال آینده با برنامه‌ریزی مشخص، 30 پله در این موضوع صعود داشته باشیم.» او همچنین به مزیت‌های دولت الکترونیک اشاره کرد و افزود: «همه دنیا مجهز به دولت الکترونیک شد‌ه‌اند چون موجب مبارزه با فساد و حذف امضاهای طلایی، کوچک‌سازی دولت و…. می‌شود.»

با وجود اینکه طرح دولت الکترونیک از بیست سال پیش رقم خورده اما عملی شدن آن تاکنون به طول انجامیده است. زارع‌پور با اشاره به اینکه یکی از موانع اصلی در تحقق دولت الکترونیک، همکاری نکردن نهادهای مختلف با یکدیگر است، گفت: «اگر بتوانیم اتصالات و ارتباطات بین دستگاه‌های مختلف را برقرار کنیم، شاهد تحقق دولت هوشمند خواهیم بود. در قوه قضاییه با استفاده از هوش مصنوعی این کار را انجام دادیم، مرحله بعدی این است که بتوانیم ارائه خدمات را با استفاده از داده‌ها انجام دهیم.»

زارع‌پور در مورد موانع دیگر توسعه دستگاه الکترونیک، گفت: «یکی از این موانع، آماده نبودن زیرساخت مناسب در دستگاه‌های مختلف است؛ مانعی که رفع آن نیاز به هزینه و نیروی انسانی دارد. همچنین در برخی نهادها، نگاه‌های سنتی وجود دارد که با تغییر شیوه کار، مخالفت می‌کنند.»

زارع‌پور در ادامه سخنان خود افزود: «برای حل این موانع، کمیته تعامل‌پذیری دولت الکترونیک به وجود آمده و به شناسایی نیازها در این حوزه پرداخته است اما ضمانت اجرایی ندارد و اگر دستگاه‌ها اطلاعات خود را به اشتراک نگذارند، دولت الکترونیکی شکل نمی‌گیرد.»

طرحی به نام «داده و اطلاعات ملی»، در مجلس در دستور کار قرار گرفته که بر اساس آن تمام دستگاه‌های اجرایی کشور، دارای مرکز فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی باشند. براساس این طرح، سرپیچی از کارگروه تعامل‌پذیری در ادارات و دستگاه‌های اجرایی جرم محسوب می‌شود و پیش‌بینی مجازات برای آن در نظر گرفته شده است.»

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]