حمایت معاونت علمی از توسعه نرمافزارهای کاربردی رابط های مغز و رایانه
بنا بر ادعای رئیس مرکز راهبردی فناوریهای همگرای معاونت علمی ریاست جمهوری، این مرکز سه نرمافزار در زمینه کاربردی رابط های مغز و رایانه توسعه داده است.
علی محمد سلطانی یکی از اهداف سال گذشته تیم تحت رهبریاش را توسعه ابزارهای قابل حمل ثبت سیگنال عنوان کرده و مدعی شده با حمایت آنها تابهحال دو محصول در این حوزه طراحی و توسعه داده شده و این محصولات در حال انجام آزمونهای استاندارد هستند.
ایشان «ابزار چند کاناله ثبت سیگنال برای بهبود اختلالات یادگیری و بیشفعالی کودکان» و «دستگاه قابل حمل ثبت سیگنال برای توسعه نرمافزارهای کاربردی» را بهعنوان برخی از محصولات مرکز راهبردی فناوریهای همگرا معرفی کرد.
سلطانی همچنین عنوان کرد که در بخش نرمافزارها در زمینه کاربردی رابط های مغز و رایانه سه محصول موردحمایت قرار گرفته که عبارتاند از «تشخیص افسردگی پنهان»، «تشخیص وسواس» و «کمک تشخیص در بیماریهای اختلالات مغزی و شناختی بر پایه نتایج نقشههای مغزی و با استفاده از هوش مصنوعی». این محصولات توسط سه گروه در پژوهشکده فناوریهای همگرای دانشگاه تهران ارائه شدهاند.
از دیگر محصولات مورد حمایت این مرکز میتوان به تجهیزات پایش مستمر اعصاب افراد بیمار در حین عمل جراحی اشاره کرد. این ابزار میتواند تا 70% از وقوع اختلالات و آسیبهای احتمالی عصبی جلوگیری کند و به غیر از آن طراحی و تولید دستگاه پایش عصبی در حین عمل جراحی (IONM) به پیشنهاد جراحان در دستور کار قرار گرفته است.
مرکز راهبردی فناوریهای همگرا در راستای توسعه و گسترش زنجیره ارزش توالییابی نسل، حمایت از طرح شناسنامه ژنتیکی اسب بر اساس تحلیل دادههای NGS با عنوان «ارجاسب» و همچنین حمایت از ساخت داخل دستگاه NGS را در اولویت قرار داده است.
به غیر از این از 5 تیم منتخب فراخوان کسبوکاردادههای زیستی با فعالیت روی سه محصول «پیشبینی سرطان و تعیین روند درمانی بر اساس تحلیل دادههای NGS»، «تشخیص و پیشبینی بیماریهای ژنتیکی نادر بر اساس تحلیل دادههای NGS» و «توسعه نرمافزارهای بومی تحلیل دادههای NGS» حمایت صورت گرفته است.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید