40 گام به سوی آینده‌ای هوشمند - مجموعه وبینارهای رایگان در حوزه هوش مصنوعی
Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 ربات جراحی از راه دور سینا در اندونزی به بهره‌برداری رسید

ربات جراحی از راه دور سینا در اندونزی به بهره‌برداری رسید

ربات جراحی از راه دور سینا با حضور روح الله دهقانی معاون علمی و فناوری و مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، در بیمارستانی در اندونزی راه‌اندازی شد.

به گزارش هوشیو به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد ریاست جمهوری دانش بنیان؛ در پی سفر هیئت ایرانی به اندونزی که با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و اقتصاد دانش بنیان سلامت انجام شد، سامانه جراحی رباتیک از راه دور سینا (برگرفته از نام حکیم ابوعلی سینا) به بهره‌برداری رسید.

به گفته «علیرضا میرباقری» مدیرعامل شرکت دانش بنیان تولیدکننده سامانه جراحی رباتیک از راه دور سینا، ۱۸ سال برای طراحی و ساخت آن زمان صرف شده است.

این سیستم جراحی رباتیک قادر است جراحی‌های قفسه سینه و حفره شکمی را با دقت بالا انجام دهد و از روش‌های کمتر تهاجمی با کاهش خونریزی، زمان بهبودی سریع‌تر و دوران نقاهت کوتاه‌تر برای بهبود بیماران بهره می‌گیرد. علاوه بر این، با استفاده از این سامانه جراح دیگر نیازی به پوشیدن لباس استریل در طول عمل ندارد و می‌تواند از خارج از اتاق عمل بدون قرار گرفتن در معرض گازهای بیهوشی یا عفونت‌های خطرناک بیمارستانی، جراحی خود را انجام دهد.

این سیستم از دو جزء اصلی تشکیل شده است؛ اولین جزء آن یک کنسول کنترل فرایند جراحی است که جراح می‌تواند برای ارسال دستورات به‌منظور کنترل حرکات ربات‌ها به آن دسترسی داشته باشد. کنسول، دستورات ورودی را از دستان جراح و دستورات کنترلی را از انگشتان و پاهای جراح دریافت می‌کند و تصویربرداری بلادرنگ از محل جراحی در اختیار جراح قرار می‌دهد.

ربات جراحی از راه دور سینا

جزء دوم، مجموعه‌ای از ربات‌های جراحی، تصویربرداری و تخت بیمار را شامل می‌شود که حرکات دریافتی از کنسول جراحی را در زمان واقعی بر روی بدن بیمار و محل جراحی اعمال می‌کند. ارتباط میان دو بخش به صورت محلی یا از راه دور از طریق اینترنت امکان‌پذیر است و این مزیت به جراحان این امکان را می‌دهد تا از شهری به شهر دیگر عمل جراحی را انجام دهند.

این سیستم چندین مزیت داراست، ازجمله افزایش دقت عملکرد جراح و توانایی تقویت حرکت دستان جراح با مکانیسم مقیاس‌گذاری حرکت دستان، به حداقل رساندن لرزش‌های ناشی از حرکات دست جراح، امکان دور ماندن جراح از عوامل بیماری زا و عفونت‌های بیمارستانی اتاق عمل، ایجاد شرایط کار ارگونومیک برای جراح و در نتیجه، کاهش خستگی در زمان انجام عمل‌های طولانی. علاوه‌بر‌این، این سیستم جراحان را قادر می‌سازد تا بدون نیاز به ورود دست به داخل شکم بیمار، جراحی‌های پیچیده را انجام دهند و در نتیجه خطر آسیب به بیمار را کاهش می‌دهد. استفاده از ابزارهای انعطاف‌پذیر باعث افزایش بیشتر عملکرد و کارایی سیستم گردیده است.

ربات سینا مدل رقیب ربات جراحی داوینچی آمریکایی است و در اداره ثبت اختراع ایالات‌متحده به تأیید و ثبت رسیده است.

شایان ذکر است، این ربات‌ها در دو بیمارستان مطرح اندونزی در سال‌های 2021 و 2022 و با فاصله 500 کیلومتری نصب شدند.

قرارداد صادرات این ربات‌های جراح ساخت متخصصان ایرانی به اندونزی در پی ملاقات مجازی میان سورنا ستاری معاون وقت علمی و فناوری رئیس جمهوری و «بودی گونادی سادیکین» وزیر بهداشت این کشور، در تابستان 1400 به امضا رسید. به‎عنوان بخشی از این همکاری، دو مرکز مهارتی پیشرفته برای جراحی رباتیک از راه دور در شهرهای «بندونگ» و «جوکجاکارتا» ایجاد خواهد شد. علاوه‌بر‌این، 80 پزشک از اندونزی برای کار با این ربات‌ها آموزش خواهند دید.

قطر پنج میلی‌متری ربات سینا در مقابل قطر ۱۰ میلی‌متری ربات آمریکایی، دسترسی به تجهیزات یکبار مصرف با هزینه کمتر و سیستم یکپارچه ربات با تخت جراحی از جمله مزیت‌هایی است که در نمونه‌های قبلی ربات داوینچی وجود نداشت.

بنر اخبار هوش مصنوعی

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]