Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 رونمایی ایلان ماسک از ربات Optimus

رونمایی ایلان ماسک از ربات Optimus

زمان مطالعه: 3 دقیقه

در تاریخ 30 سپتامبر، معادل با  8 مهر، ایلان ماسک و گروهی از مهندسین تسلا از ربات Optimus رونمایی کردند. طی رویداد AI Day 2022 که بیش از 3 ساعت به طول انجامید، ربات Optimus در کنار قابلیت رانندگی کاملاً خودران (FSD) و Dojo معرفی شد.

ایلان ماسک صحبت‌هایش را با دلیل ساخت این ربات شروع کرد: «من معتقدم که تسلا با ساخت این ربات، به تحقق هوش مصنوعی عمومی (AGI) کمک می‌کند.» تولید انبوه Optimus همان چیزی است که به تحقق AGI می‌انجامد. به گفته‌ ماسک، تسلا میلیون‌ها واحد از این ربات را تولید خواهد کرد. نکته‌ جالب دیگر اینجاست که تولید هر واحد Optimus تنها 20,000 دلار یا حتی کمتر هزینه خواهد داشت.

در رویداد AI Day 2021، یک نفر با لباس ربات ظاهر شد، تا نمایی از ظاهر Optimus را به مخاطبین نشان دهد؛ اما در رویداد امسال، دو نمونه از ربات‌های تسلا به نمایش گذاشته شدند: نسخه‌ آزمایشی Bumble C و نسخه‌ آزمایشی Optimus.


ربات Bumble C

ربات Bumble C هنوز در شرایط اولیه قرار داشت؛ درون بدن فلزی‌اش نمایان بود و سیم‌ها بدون ظرافت به اجزای بدن وصل شده بودند.

جدیدترین نسخه‌ ربات Optimus به کمک چند نفر روی صحنه آمد، چون هنوز نمی‌تواند روی پاهای خودش راه برود؛ اما طی چند هفته‌ آینده، این قابلیت هم تحقق خواهد یافت.

به گفته‌ ایلان ماسک، هدف از رونمایی از نسخه‌ ناتمام Optimus تطبیق انتظارات مشتریان بالقوه نسبت به ظاهر ربات بوده است. تفاوت اساسی بین این دو ربات این است که Bumble C با استفاده از راه‌اندازهای نیمه‌آماده به مصرف ساخته می‌شود، اما راه‌اندازها، باتری و سیستم‌های کنترلی به‌کاررفته در ربات Optimus، همگی ساخته‌ خود تسلا هستند.

طراحی دست ربات Optimus

طبق توضیحات لیزی، مهندس مکانیک ربات‌های تسلا، این پروژه از ویژگی‌های زیست‌شناسی بدن انسان‌ها الهام گرفته است. برای مثال، دست ربات Optimus تا حد ممکن شبیه به دست انسان‌ها طراحی شده است.


ربات Optimus

شست هر دو دست ربات Optimus قابل باز و بسته شدن هستند و 27 درجه آزادی [حرکت] دارند. Optimus قادر خواهد بود تا با استفاده از دستانش، با ابزارها کار کند و اشیاء را بلند کند، تا در انجام مسائل تکراری، در خانه، ادارات یا حتی تسهیلات تولیدی به انسان‌ها کمک کند.

مشخصات ربات Optimus

مشخصات ربات Optimus

جدول زیر مشخصات ربات Optimus را نشان می‌دهد که در رویداد AI Day 2022 معرفی شد:

مصرف انرژیدر حال نشستن: 100 وات در حال راه رفتن سریع: 500 وات
جرم73 کیلوگرم
قدحدود 187 سانتی‌متر
تعداد راه‌اندازها28 راه‌انداز ساختاری
درجه آزادی [حرکت]تمام بدن: بیش از 200 درجه دستان: 27
ظرفیت باتری/ جریان3/2 کیلووات در ساعت/ 52 ولت اسمی
مغز ربات1× SOC تسلا (ابرکامپیوتر)
اتصالوای‌فای، LTE
سایر مشخصاتقابلیت صوتی، قابلیت‌های امنیتی و ایمنی

در قسمت جلویی بدن Optimus یک باتری با توان 3/2 کیلووات در ساعت قرار دارد که به گفته‌ تسلا، برای کارکرد ربات در یک روز کافی است. همه‌ اجزای الکترونیک باتری، حسگرها، فیوزها و سیستم مدیریت باتری Battery Management System (BMS) و سیستم‌های توزیع توان ادغام شده و در یک محفظه‌ واحد قرار گرفته‌اند.

مغز ربات در سر آن جای ندارد. تراشه‌ ابرکامپیوتری FSD و اجزای مربوطه در بالاتنه‌ ربات، پشت محفظه‌ باتری، قرار گرفته‌اند. بالاتنه ربات Optimus هم قلب و هم مغز ربات را در خود جای می‌دهد. محفظه‌ باتری، کامپیوتر مرکزی، اتصال وایرلس (وای‌فای و LTE)، پردازنده صوتی و سیستم‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری امنیتی و ایمنی در این منطقه قرار دارند.


کاربرد سیستم بینایی هوش مصنوعی تسلا

ایلان ماسک گفت: «تا به حال شاهد رونمایی از ربات‌های انسان‌نمای شگفت‌انگیزی بوده‌ایم؛ اما آنچه این ربات‌ها کم دارند، مغزی است که باعث شود هوش کافی برای جست‌وجو و بررسی دنیا را داشته باشند.»

هوش مصنوعی تسلا Optimus را به شبکه‌ عصبی اتوپایلوت خود متصل کرده است، تا بتواند از سیستم بینایی هوش مصنوعی تسلا که در حال حاضر در میلیون‌ها خودروی برقی این شرکت به کار می‌روند، استفاده کند، تا علاوه بر قابلیت FSD، ایمنی‌اش را نیز ارتقاء دهد. بدین ترتیب، ربات Optimus نیز می‌تواند مانند خودروهای تسلا، اشیاء موجود در محیط اطرافش را ببیند و شناسایی کند.

تولید انبوه ربات Optimus با قیمت پایین

چشم‌انداز نهایی ایلان ماسک برای تولید انبوه ربات Optimus با قیمتی پایین‌تر از ربات‌های انسان‌نمای موجود است. طبق پیش‌بینی‌های ماسک، حدود قیمت هر واحد ربات تسلا حدود 20,000 دلار است.

وی اضافه می‌کند: «Optimus قابلیت‌های زیادی دارد، اما به نحوی طراحی شده است که امکان تولید انبوه ربات Optimus هم وجود داشته باشد. تسلا احتمالاً میلیون‌ها واحد از این رابط را تولید می‌کند و قیمت هر واحد از هزینه‌ خرید خودرو پایین‌تر خواهد بود.»

در ادامه، ماسک خاطرنشان کرد که تسلا از همان اصولی پیروی می‌کند که در سال 2017، هنگام معرفی خودروی Model 3 در سر داشت: تولید انبوه محصولی معتبر و باکیفیت با قیمت پایین.

دلیل قیمت پایین Optimus نسبت به محصولات مشابه رقبا این است که در ساخت آن از منابع سخت‌افزاری و نرم‌افزاری خود شرکت استفاده می‌شود. هزینه‌ پایین Optimus همان چیزی خواهد بود که در میان کسب‌وکارها محبوبش می‌کند.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]