40 گام به سوی آینده‌ای هوشمند - مجموعه وبینارهای رایگان در حوزه هوش مصنوعی
Filter by دسته‌ها
chatGTP
آموزش هوش مصنوعی و انواع آن
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
پایتون و ابزارهای یادگیری عمیق
کتابخانه‌ های یادگیری عمیق
یادگیری با نظارت
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
اخبار
تیتر یک
رسانه‌ها
آموزش پردازش زبان طبیعی
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
 مرز دنیای فناوری با رقابت رباتیک زیر آب جابه‌جا می‌شود

مرز دنیای فناوری با رقابت رباتیک زیر آب جابه‌جا می‌شود

رقابت رباتیک هوشمند زیر آب که اخیراً در منطقه‌ ساحلی دالیان جینشیتان، لیائونینگ، برگزار شد، شاهد کشفیات و نوآوری‌های خارق‌العاده‌ای بوده است.

لیو یوهانگ، عضو تیم OurEDA از دانشگاه فناوری دالیان، در این باره می‌گوید: «وسیله‌ای که ساخته‌ایم در صورت برخورد با امواج عرضی، به‌صورت خودکار سرعت پروانه‌ سمت مخالف را افزایش می‌دهد، تا تعادلش را حفظ کند.» طی این رقابت‌ها، پژوهشگران دانشگاه دالیان موفق شدند رتبه‌ نخست را در گروه هماهنگی انسان-ماشین به دست آورند.

در رقابت سال جاری، این پژوهشگران نرم‌افزار و سخت‌افزار وسیله‌ کنترل از راه دورشان را ارتقاء داده‌اند، تا در مسائل تشخیص تصویر و ارتقای تصویر زیر آب بهتر عمل کند. لیو ادامه می‌دهد: «ما کارکردهای دیگری همچون تعیین عمق و جهت‌گیری نیز به ربات اضافه کرده‌ایم تا بتواند در هر عمقی به فعالیت بپردازد.» رقابت حرفه‌ای رباتیک زیر آب چین برای اولین‌بار در سال ۲۰۱۷ آغاز شد. این رویداد شامل یک رقابت آنلاین و دو رقابت آفلاین می‌شود که در شهرهای دالیان و ژانیژیانگ برگزار می‌شوند.

مرز دنیای فناوری با رقابت رباتیک زیر آب جابه‌جا می‌شود

بنیاد ملی علوم طبیعی چین، شهرداری دالیان و آزمایشگاه پنچنگ اسپانسرهای این رویداد هستند. امسال ۲۰ تیم با ۱۱۰ عضو از دانشگاه‌های داخل کشور در این رقابت شرکت کردند. لیو ژانگچوان، معاون دانشگاه دالیان و یکی از برگزارکنندگان رقابت، اضافه می‌کند: «این رویداد تنها رقابت رباتیک هوشمند زیر آب است که در محیط واقعی برگزار می‌شود.» طی سال‌های اخیر، گروه‌های مشارکت‌کننده در حوزه‌های طراحی خارجی، ادغام الگوریتم‌های هوشمند و عملیات‌های برداشتن هوشمند اشیاء فعالیت داشته‌اند. برداشتن هوشمند اشیاء زیر آب از جمله حوزه‌هایی است که سال‌به‌سال توجه بیشتری به خود جلب می‌کند.

کاربرد ربات‌های دریایی

کاربرد ربات‌های دریایی در حوزه‌هایی همچون کِشت دریایی، بازرسی لوله‌کشی زیر دریا و عملیات‌های ویژه نمود پیدا می‌کند. لیو معتقد است که این رقابت عرصه را برای برقراری ارتباط بین متقاضیان و عرضه‌کنندگان فناوری‌های مذکور فراهم آورده است. دانشگاه دالیان با همکاری آزمایشگاه پنچنگ قصد دارد تا فناوری‌های هوش مصنوعی، پردازش تصویر، بدنه‌ ربات‌های زیر آب و سیستم‌های مشاهده‌ای زیر آب را ارتقاء دهند.

کاربرد ربات‌های دریایی

این دو مجموعه با مؤسسه Jinpu New Area نیز همکاری دارند تا پایگاهی برای ارزیابی و آزمایش تجهیزات هوشمند دریایی تأسیس کرده و بدین‌ترتیب به ارتقاء و گسترش بخش تحقیق و توسعه کمک کنند. لی پنگویی، از مسئولین Jinpu New Area، اضافه می‌کند: «علاوه بر تأثیرگذاری رقابت‌ها به کاربردی‌بودن‌شان نیز تأکید داریم. قصد داریم در آینده‌ای نه‌چندان‌دور، پلتفرمی بسازیم تا پروژه‌های کلیدی این بخش را ارتقاء دهیم. برخی فناوری‌ها و دستاوردهایی که در حوزه‌ ربات‌های زیر آب تحقق یافته‌اند، اکنون آماده‌ کاربرد در صنعت هستند.»

پایگاه مذکور نقش مهمی در ارزیابی سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای به‌کاررفته در وسایل زیر آب و همچنین، کاربردهای صنعتی آن‌ها ایفا خواهد کرد. پژوهشگران و برگزارکنندگان این رقابت رباتیک امیدوارند تا فناوری‌های زیر آب را تا سطح پهپادهای مجهز به فناوری DJT ارتقاء دهند.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / ۵. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]