مرز دنیای فناوری با رقابت رباتیک زیر آب جابهجا میشود
رقابت رباتیک هوشمند زیر آب که اخیراً در منطقه ساحلی دالیان جینشیتان، لیائونینگ، برگزار شد، شاهد کشفیات و نوآوریهای خارقالعادهای بوده است.
لیو یوهانگ، عضو تیم OurEDA از دانشگاه فناوری دالیان، در این باره میگوید: «وسیلهای که ساختهایم در صورت برخورد با امواج عرضی، بهصورت خودکار سرعت پروانه سمت مخالف را افزایش میدهد، تا تعادلش را حفظ کند.» طی این رقابتها، پژوهشگران دانشگاه دالیان موفق شدند رتبه نخست را در گروه هماهنگی انسان-ماشین به دست آورند.
در رقابت سال جاری، این پژوهشگران نرمافزار و سختافزار وسیله کنترل از راه دورشان را ارتقاء دادهاند، تا در مسائل تشخیص تصویر و ارتقای تصویر زیر آب بهتر عمل کند. لیو ادامه میدهد: «ما کارکردهای دیگری همچون تعیین عمق و جهتگیری نیز به ربات اضافه کردهایم تا بتواند در هر عمقی به فعالیت بپردازد.» رقابت حرفهای رباتیک زیر آب چین برای اولینبار در سال 2017 آغاز شد. این رویداد شامل یک رقابت آنلاین و دو رقابت آفلاین میشود که در شهرهای دالیان و ژانیژیانگ برگزار میشوند.
بنیاد ملی علوم طبیعی چین، شهرداری دالیان و آزمایشگاه پنچنگ اسپانسرهای این رویداد هستند. امسال 20 تیم با 110 عضو از دانشگاههای داخل کشور در این رقابت شرکت کردند. لیو ژانگچوان، معاون دانشگاه دالیان و یکی از برگزارکنندگان رقابت، اضافه میکند: «این رویداد تنها رقابت رباتیک هوشمند زیر آب است که در محیط واقعی برگزار میشود.» طی سالهای اخیر، گروههای مشارکتکننده در حوزههای طراحی خارجی، ادغام الگوریتمهای هوشمند و عملیاتهای برداشتن هوشمند اشیاء فعالیت داشتهاند. برداشتن هوشمند اشیاء زیر آب از جمله حوزههایی است که سالبهسال توجه بیشتری به خود جلب میکند.
کاربرد رباتهای دریایی
کاربرد رباتهای دریایی در حوزههایی همچون کِشت دریایی، بازرسی لولهکشی زیر دریا و عملیاتهای ویژه نمود پیدا میکند. لیو معتقد است که این رقابت عرصه را برای برقراری ارتباط بین متقاضیان و عرضهکنندگان فناوریهای مذکور فراهم آورده است. دانشگاه دالیان با همکاری آزمایشگاه پنچنگ قصد دارد تا فناوریهای هوش مصنوعی، پردازش تصویر، بدنه رباتهای زیر آب و سیستمهای مشاهدهای زیر آب را ارتقاء دهند.
این دو مجموعه با مؤسسه Jinpu New Area نیز همکاری دارند تا پایگاهی برای ارزیابی و آزمایش تجهیزات هوشمند دریایی تأسیس کرده و بدینترتیب به ارتقاء و گسترش بخش تحقیق و توسعه کمک کنند. لی پنگویی، از مسئولین Jinpu New Area، اضافه میکند: «علاوه بر تأثیرگذاری رقابتها به کاربردیبودنشان نیز تأکید داریم. قصد داریم در آیندهای نهچنداندور، پلتفرمی بسازیم تا پروژههای کلیدی این بخش را ارتقاء دهیم. برخی فناوریها و دستاوردهایی که در حوزه رباتهای زیر آب تحقق یافتهاند، اکنون آماده کاربرد در صنعت هستند.»
پایگاه مذکور نقش مهمی در ارزیابی سختافزارها و نرمافزارهای بهکاررفته در وسایل زیر آب و همچنین، کاربردهای صنعتی آنها ایفا خواهد کرد. پژوهشگران و برگزارکنندگان این رقابت رباتیک امیدوارند تا فناوریهای زیر آب را تا سطح پهپادهای مجهز به فناوری DJT ارتقاء دهند.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید