رکورد جهانی سرعت انتقال داده توسط ژاپنیها شکسته میشود
مهندسان ژاپنی به فناوری جدیدی دست یافتهاند که رکورد جهانی سرعت انتقال داده را شکسته است. این تیم تحقیقاتی از یک کابل نوری به طول 3000 کیلومتر استفاده کرده تا داده ها را با سرعت 319 ترابیت بر ثانیه انتقال دهد. بنابراین، رکورد جهانی سرعت انتقال داده پیشین با سرعت خارقالعادهی 178 ترابیت بر ثانیه شکسته شده است .
سازگاریِ این فناوری با زیرساختهای موجود از جمله ویژگیهای بارز آن به شمار میرود و محققان بر این باورند که ارتقای آن به آسانی انجام میگیرد. تیمی از محققان و دانشمندان به سرپرستیِ بنجامین پوتنام از موسسه ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات ژاپن Japan’s National Institute of Information and Communications Technology (NICT) موفق به ثبت این رکورد جهانی سرعت انتقال داده جدید شدهاند. در این راستا، از تحقیقات گذشته نیز کمک گرفته شده است. محققان سال گذشته اعلام کردند که توانستهاند دادهها را با سرعت 172 ترابیت بر ثانیه انتقال دهند.
شکستن رکورد جهانی سرعت انتقال داده توسط ژاپنیها
آنها برای کسب چنین موفقیت بزرگی از یک فیبر نوری سههستهای استفاده کردند؛ این فناوری، دادهها را در سه لوله فیبر نوری انتقال میدهد تا از انحراف سیگنال در فواصل طولانی کم کند. سرعت انتقال 319 ترابیت بر ثانیه نیز با فناوری مشابهی به دست آمد، اما چهار هسته به کار برده شد.
دادهها با نوعی فناوری موسوم به مالتی پلکس کردن بر پایه تفکیک طول موج (WDM) انتقال داده میشوند . از فناوری لیزری برای تفکیک سیگنالها به 552 کانال استفاده شده و سپس دادهها در اختیار چهار هسته فیبر نوری قرار داده میشوند.
دستگاههای تقویتکننده که در فاصله 70 کیلومتری از فیبر قرار دارند، قدرت سیگنال را برای کاهش حداقلیِ هدررفت انتقال در فواصل طولانی افزایش میدهند. این دستگاههای تقویتکننده با دو عنصر کمیاب به نام تولیوم و اربیوم کار میکنند. در کل، سرعت انتقال داده در هر کانال بالغ بر 145 گیگابیت بر ثانیه در هر هسته بود. این در حالی است که در مجموع سرعت 580 گیگابیت بر ثانیه برای چهار هسته به ثبت رسید. با در نظر گرفتن کلیهی شرایط حاکم، این سرعت نیز خارقالعاده است.
سرعت 319 ترابیت بر ثانیه با حداکثر 552 کانال طول موج به دست آمد. روکش چهار هسته نوری دارای قطری برابر با فیبر نوری تکهستهای استاندارد است که آن را به گزینهی جذابی برای بکارگیری ابتدایی فیبرهای SDM در لینکهای راه دور تبدیل میکند چرا که سازگاری لازم را با زیرساخت کابلهای فعلی دارد. انتظار میرود این فناوری از پایایی فنی بالایی در مقایسه با فیبرهای تکحالتی برخوردار باشد .
محققان قصد دارند به تلاشهای خود برای ارتقای سیستم انتقال داده در فواصل دور ادامه دهند. با این کار، نه تنها ظرفیت انتقال افزایش مییابد، بلکه دامنهی انتقال نیز گسترش پیدا میکند. مقالهی محققان در کنفرانس بینالمللیِ ارتباطات فیبر نوری منتشر شده است .
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید