Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 ارتباط برخی ویژگی های کارکردی و ساختار مغز با تمایل به رفتارهای پرخطر

ارتباط برخی ویژگی های کارکردی و ساختار مغز با تمایل به رفتارهای پرخطر

زمان مطالعه: 2 دقیقه

محققان برخی از ویژگی های کارکردی و ساختار مغز را پیدا کرده‌اند که توجیه‌کننده‌ی تمایل به رفتارهای پرخطر است. رفتارهای پرخطر همچون سیگار کشیدن، استفاده از الکل و مواد مخدر، رانندگی پرسرعت، یا رفتارهای جنسی پرخطر منشأ بسیاری از مشکلات بهداشتی و اقتصادی هستند. تنها در ایالات متحده، 600 میلیارد دلار در سال به پیامدهای منفی این رفتارها اختصاص می‌یابد. به منظور تعریف اقدامات لازم برای کاهش این هزینه‌ها، ابتدا باید درک درستی از اساس رفتارهای پرخطر و مکانیزم‌های مربوطه به دست آورد.

تفاوت‌های کارکردی و ساختار مغز

گوکان ایدوگان، تاد هیر و کریستین راف، زیست-اقتصاددانان دانشگاه زوریخ، با همکاری یک تیم تحقیقاتی بین‌المللی ویژگی‌های ژنتیکی را مورد مطالعه قرار دادند که با ریسک‌پذیری و رفتارهای پرخطر در ارتباط هستند. این محققان با استفاده از نمونه‌ای 25 هزار نفری، رابطه‌ی بین تفاوت‌های فردی از نظر ساختار مغز و گرایش به بروز رفتارهای پرخطر را مورد بررسی قرار دادند.

[irp posts=”12025″]

مناطق مختلفی از مغز در رفتارهای پرخطر نقش دارند

محققان دریافتند کارکردهای خاصی در مناطق مختلف مغز وجود دارند که در رفتارهای پرخطر نقش دارند: هیپوتالاموس Hypothalamus که با آزادسازی هورمون‌ها (برای مثال اورکسین Orexin ، اوکسی‌توسین Oxytocin و دوپامین Dopamine) کارکردهای نباتی بدن را کنترل می‌کند. هیپوکامپ که برای ذخیره‌سازی خاطرات ضروری است. قشر خلفی‌جانبی پیش‌پیشانی مغز که نقشی مهم در خود کنترلی و تفکر شناختی بر عهده دارد. آمیگدالا Amygdala که واکنش‌های عاطفی به خطر و چندین مورد دیگر را مدیریت می‌کند، و جسم مخطط که در پردازش پاداش‌ها فعال می‌شود.

یکی از یافته‌های جالب این پژوهش، تفاوت‌های ساختار مغز در مخچه بود. مخچه منطقه‌ای از مغز است که در مطالعات مربوط به رفتارهای پرخطر اغلب مورد توجه قرار نمی‌گیرد. زیرا فرض بر این است که کارکرد اصلی آن مربوط به مهارت‌های حرکتی ظریف می‌باشد. با این حال، همانطور که در پژوهش حاضر بیان می‌شود، اخیراً تردیدهایی در مورد صحت این مفروضه مطرح شده است.

تمایل به رفتارهای پرخطر

به گفته‌ی آیدوگان: «به نظر می‌رسد مخچه نقش مهمی در فرآیندهای تصمیم‌گیری برای مثال در مورد رفتارهای پرخطر ایفا می‌کند. در مغز افرادی که تمایل بالاتری به ریسک‌پذیری دارند، ماده خاکستری کمتری در این منطقه مشاهده می‌شود. اما چگونگی تأثیرگذاری ماده خاکستری بر رفتارهای مذکور، نیازمند پژوهش‌های بیشتری است.»

بررسی عوامل تأثیرگذار به صورت یکپارچه برای اولین بار

پژوهش حاضر از چندین نظر نوآورانه محسوب می‌شود. برای اولین بار رفتارهای پرخطر در چنین نمونه‌ی بزرگ و جامعی مورد بررسی قرار گرفته است. علاوه بر این، مطالعاتی که پیش از این عوامل تأثیرگذار بر رفتارهای پرخطر (استعداد ژنتیکی و تفاوت‌های فردی از نظر ساختار و کارکرد مناطق مختلف مغز) را مطالعه کرده‌اند، این عوامل را به تنهایی و نه به صورت یکپارچه مورد بررسی قرار داده‌اند.

[irp posts=”10968″]

در حال حاضر ارتباط علّی بین استعداد ژنتیکی و نمود زیستی-عصبی آن اثبات نشده است. آیدوگان در همین راستا تأکید می‌کند: «تعامل بین محیط و ژن سؤالی اساسی است که نیاز به پژوهش‌های بیشتر در زمینه‌ی رفتارهای پرخطر را نشان می‌دهد.»

آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی را در هوشیو بخوانید.

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]