40 گام به سوی آینده‌ای هوشمند - مجموعه وبینارهای رایگان در حوزه هوش مصنوعی
Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 ساخت تراشه در سریع‌ترین زمان ممکن با استفاده از یادگیری تقویتی عمیق

ساخت تراشه در سریع‌ترین زمان ممکن با استفاده از یادگیری تقویتی عمیق

محققان بخش هوش مصنوعی گوگل موفق شدند مدلی برای ساخت تراشه توسعه دهند که می‌تواند با استفاده از یادگیری تقویتی عمیق در زمانی کمتر از 6 ساعت تراشه‌ بسازد.
محققان گوگل یافته‌های خود را به‌صورت مقاله در نشریه Nature منتشر ساخته‌اند. در این مقاله فرایند کار و نحوه ساخت این تراشه‌ها به‌صورت مفصل توضیح داده شده است.
بنابر آنچه که در مقاله پژوهشگران گوگل آمده است، این محققان از یادگیری تقویتی عمیق برای ساختن چنین فناوری استفاده کرده‌اند. نقطه قوت این فناوری مبتنی بر هوش مصنوعی در مقایسه با فناوری‌های پیشین زمان بسیار پایین ساختن تراشه در این تکنولوژی جدید است.
پژوهشگران گوگل معتقدند این فناوری قابلیت‌های بسیار خوبی برای استفاده در نسل‌های بعدی شتاب‌دهنده‌های هوش مصنوعی دارد.
مدل جدید پژوهشگران گوگل از تجربیات گذشته استفاده می‌کند و به مرور زمان عملکردش بهبود می‌‎یابد. با استفاده از این مدل می‌توان معماری‌هایی برای تراشه‌ها و اجزای بسیار ریز آن طراحی کرد. بنابر ادعای نویسندگان این مقاله، مدلی که آن‌ها ساخته‌اند قادر است در کمتر از 6 ساعت فرایند طراحی را انجام دهد. این مقدار بسیار کمتر از زمانی است که پیش از این یک تیم انسانی صرف ساخت تراشه می‌کرد.
البته باید به این مسئله نیز توجه کرد که این کار کاملاً جدید نیست و پیش از این نیز چند ماه پیش مهندسان گوگل در مقاله‌ای که در ماه مارس منتشر ساختند تکنیک‌های شبیه به این فناوری را معرفی کردند. با این حال، یافته جدیدتر مهندسان گوگل گامی رو به جلوست و بهبود فناوری‌های ساخت تراشه‌ها منجر خواهد شد.
اگر این فناوری گوگل به‌صورت عمومی عرضه شود و در اختیار کسب‌وکارهای حوزه هوش مصنوعی قرار گیرد به استارتاپ‌های کوچک و با سرمایه‌ کم کمک می‌کند تا تراشه‌های موردنیازشان را خودشان بسازند.
همان‌طور که گفتیم این فناوری جدید از یادگیری تقویتی عمیق در ساخت تراشه‌ها استفاده می‌کند. روند کار در آن نیز به این شکل است که مدل کارش را یک تراشه خالی آغاز می‌کند. سپس عامل هوشمند به کار رفته در مدل اجزای سازنده را به ترتیب تا زمانی که نت‌لیست تکمیل شود روی تراشه قرار می‌دهد. تا زمانی که این کار تمام‌وکمال انجام نشود، مدل پاداشی دریافت نمی‌کند.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]