Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 بهبود خدمت‌رسانی سازمان راهداری با هوش مصنوعی

بهبود خدمت‌رسانی سازمان راهداری با هوش مصنوعی

زمان مطالعه: 2 دقیقه

با حضور دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری، از فراخوان ملی جلب مشارکت فعال دانشگاهیان و پژوهشگران سازمان راهداری رونمایی شد. هدف از رونمایی این فراخوان رفع چالش‌های اساسی سازمان راهداری اعلام شده است.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری، ضمن بازدید از سازمان راهداری، با آخرین دستاوردهای فناورانه این سازمان و ظرفیت‌ها و قابلیت‌های علمی و عملی متخصصان آن آشنایی بیشتر پیدا کرد و با اشاره به پیشرفت‌های اخیر فناورانه در زمینه راهداری کشور گفت: سازمان راهداری یکی از نهادهایی است که همکاری خوبی در زمینه گسترش فناوری و بهره‌گیری از خلاقیت‌ها دارد و از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق برای پیشبرد طرح‌های خود بهره‌مند می‌شود.

او با تحسین عملکرد سازمان راهداری اضافه کرد: برخی نهادهای دولتی مقاومت خاصی در مقابل نوآوری و خلاقیت دارند؛ اما سازمان راهداری در این زمینه عملکرد خوبی دارد و رویدادهای بزرگ و فناورانه‌ای را در این عرصه رقم زده است.

طبق اظهارات ستاری، همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان راهداری در دو سال گذشته افزایش یافته و تفاهم‌نامه‌های مشترک بسیاری میان دو نهاد برای گسترش نوآوری‌ها در ارائه خدمات این حوزه به امضا رسیده است.

دکتر ستاری، با اشاره به نقش هوش مصنوعی در پیشبرد اهداف سازمان مذکور ابراز کرد: هوشمندسازی می‌تواند تأثیر بسزایی در توسعه خدمات سازمان راهداری داشته باشد. تلفیق این فناوری‌ها اطلاعات خوبی در اختیار مدیران این حوزه قرار خواهد داد. امروز سامانه‌هایی هوشمند در حوزه مدیریت و کنترل راه‌ها در اختیار داریم که همگی در داخل کشور تولید شده‌اند.

 

رئیس ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری چنین ادامه داد: استفاده از فناوری، نوآوری و خلاقیت، ارائه خدمات به مردم را بهبود می‌بخشد و به‌زودی مردم اثرات این توسعه فناوری را به‌خوبی در زندگی روزمره خود خواهند دید.

او افزود: استفاده از فناوری‌های نوینی چون هوش مصنوعی در حوزه راهداری منجر به کاهش تصادفات و تلفات ناشی از آنها خواهد شد. این کار می‌تواند منجر به کاهش چشمگیر آمار سالانه ۱۶ هزار فوتی تصادفات در کشور شود.

رئیس بنیاد ملی نخبگان خاطرنشان نمود: سازمان راهداری روزانه بین ۷ تا ۸ میلیون تصویر از خودروهای عبوری می‌گیرد. بر این اساس می‌توان منبع اطلاعاتی بزرگ و قابل استنادی در اختیار مدیران قرار داد. شرکت‌های دانش‌بنیان فعال حوزه فضایی و طراحی ماهواره‌ها می‌توانند در این زمینه کمک‌رسان باشند.

ستاری در ادامه ابراز داشت: این اطلاعات و سرویس‌ها باید در اختیار استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان نیز قرار گیرد و از توانمندی آنها در این زمینه استفاده شود. سامانه‌های هوشمند ایران‌ساخت کاربردی در راهداری کشور در منطقه بی‌نظیر هستند و بیشتر آنها با سرمایه و مشارکت بخش خصوصی توسعه پیدا کرده‌اند.

در این مراسم همچنین داریوش امانی، مشاور وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، طی سخنانی گفت: ۸۵ درصد بار مسافر و کالا از طریق جاده جابه‌جا می‌شود. ارائه‌دهنده ۹۹ درصد این خدمات بخش خصوصی است. سازمان راهداری از ۲۲۱ هزار کیلومتر راه نگهداری می‌کند و در تلاش است این خدمات را با کمک فناوری و نوآوری بهبود بخشد.

داریوش امانی اضافه کرد: سازمان راهداری با آغوش باز پذیرای نوآوری‌ها و خلاقیت‌هاست و با یاری بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان، پا در مسیر هوشمندسازی سامانه‌ها و نظارت‌های خود نهاده است.

در جریان برگزاری این مراسم، منوچهر منطقی، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نیز سخنرانی کرد و ضمن تأکید بر ضرورت تدوین سند هوشمند حمل و نقل در کشور گفت: این سند در حال تنظیم و نهایی‌سازی است و قرار است زیربنای خوبی برای مدیریت بهینه حمل و نقل در کشور شکل بگیرد.

منوچهر منطقی با اشاره به اینکه هرچند اقدامات در زمینه هوشمندسازی خدمات حوزه حمل و نقل در ایران دیر شروع شده اما پیشرفت قابل‌توجهی یافته است، گفت: از پنج سال پیش همکاری خوبی را با سازمان راهداری شروع کرده‌ایم و با برگزاری چند رویداد ملی، موفق به شناسایی حدود ۲۸ موضوع و چالش در این حوزه شده‌ایم.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]