طراحی سامانه هوشمند معماری توسط یک زوج پژوهشگر در کشور
امروزه هوش مصنوعی در همه ابعاد زندگی بشر، بهکار گرفته میشود؛ طوریکه با استفاده از آن بسیاری از فرایندهای زندگی ما دچار تحول شده و سطح نوینی از سرعت و کیفیت را درک میکنیم. این تحول ناشی از تعامل انسان و کامپیوتر و در ادامه ماشینهای هوشمند است؛ انسان با پیشروی در حوزه هوش مصنوعی و طراحی نرمافزارها و پلتفرمهای مختلف، قادر به گسترش بهرهگیری از هوش مصنوعی است.
امری که دقت و کیفیت انجام کارها را تا سطحی پیشبینیناپذیر بالا برده است؛ با توجه به تحولات هوش مصنوعی در جهان، ایران نیز به عرصهای دانش بنیان قدم نهاده و تلاش برای دستیابی به دستاوردهای هوش مصنوعی، طراحی و اختراع نرمافزارها و پلتفرمهای متناسب با نیازهای کشور، در اولویت دانشجویان و دانشمندان این حوزه قرار گرفته است؛ بههمین دلیل بهتدریج شاهد هوشمند شدن فرایندهای زندگی خود، چون خدماترسانی بانکها و ادارات هستیم و با اختراعات نوین دانشمندان کشور در حوزههای مختلف کشاورزی، بانکداری و….ایران نیز قدم در راه پیشرفت و پژوهش در این حوزه نهاده است.
این روزها یک زوج پژوهشگر ایرانی در حوزه معماری، موفق به طراحی سامانه هوش مصنوعی شده اند. این سامانه که نمونه خارجی ندارد، ثبت اختراع شده است و دستاوردی مهم در حوزه معماری تلقی میشود؛ چرا که از اتلاف وقت فراوان و هدررفت انرژی در مرحله طراحی نقشه ساختمان، جلوگیری میکند.
معمارها میتوانند گزینههای مرتبط با نقشه مورد نظر خود را به سامانه بدهند و سامانه مناسبترین نقشه ممکن را برای آنها طراحی کند. این سامانه میتواند در کمتر از یک دقیقه نقشه جدید تولید کند. در ابتدا، معمار، اطلاعاتی چون تعداد نفرات، جهت ساختمان، تعداد اتاقها را مشخص میکند و سامانه متناسب با آنها به طراحی نقشه میپردازد. با انتخاب گزینه نقشه جدید و ثبت ویژگیهای مورد نظر ساختمان، سامانه سبکهای طراحی ممکن برای آن را نیز پیشنهاد میکند و به بحث میگذارد.
مهسا صفرنژاد، دکترای معماری که به کمک همسرش این سامانه را طراحی کردهاست، میگوید: «این سامانه طراحی نقشه را مطابق با قوانین و استانداردهای طراحی و در عین حال ارزشهای ایرانی، اسلامی انجام میدهد.»
سامانه معماری مبتنی بر هوش مصنوعی، هزینههای این فرایند را نیز کاهش میدهد؛ در ایران استاندارد نقشهکشی دستخوش نوسان است؛ طرح تا اجرایی شدن، بارها تغییر میکند و نقشههای متفاوتی به نهادهای مربوطه ارائه میشود. علاوه بر این توجه نداشتن به مطابقت نقشه با اقلیم موردنظر، موجب اتلاف انرژی میشود اما در این سامانه طراحی با توجه به همه این گزینهها صورت میگیرد.
این طرح در گسترش خود، به برآورد فضای مورد نیاز، میزان هزینه، نیروی کار مورد نیاز و… میپردازد؛ در این روش، فاصله بین طراحی و اجرا به حداقل ممکن میرسد.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید