Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 به کارگیری هوش مصنوعی در سنجش میزان مصرف نان و دیگر اقلام خوراکی

به کارگیری هوش مصنوعی در سنجش میزان مصرف نان و دیگر اقلام خوراکی

زمان مطالعه: 2 دقیقه

با توجه به تورم افسارگسیخته، این روزها با افزایش قیمت کالاها در ایران روبروییم؛ امری که باعث شده دولت برای جلوگیری از کمبود مواد غذایی به فکر کنترل میزان مصرف خانوارها باشد؛ علاوه بر این برای یاری رساندن به دهک‌های پایین جامعه در تهیه اقلام غذایی، دولت اقدام به ارائه یارانه کرده است.

در عین حال به دلیل نابرابری ثروت در جامعه، نمودار مصرف نزد دهک‌های بالایی و پایینی متفاوت است و ممکن است مصرف بی‌رویه اقلام غذایی از سوی برخی ثروتمندان، موجب کمبود این اقلام شود؛ به همین دلیل دولت تصمیم گرفته با به‌کارگیری هوش مصنوعی به کنترل هوشمند مصرف خانواده‌ها بپردازد. امری که موجب سهمیه‌بندی مصرف برای هر خانوار، متناسب با یارانه او خواهد شد.

هوش مصنوعی فناوری است که بدون دخالت انسان مجموعه‌ای از داده‌ها را تحلیل کرده و با توجه به آن‌ها نتیجه‌گیری می‌کند؛ بر همین اساس تصمیم دولت بر این است که با استفاده از هوش مصنوعی، زیرساختی را در دستگاه‌های خودپرداز فعال کند که بتواند میزان مصرف مردم را بسنجد و آن را به پایگاه بزرگ داده خود متصل نماید. بر این اساس اطلاعات مربوط به مصرف خانوار به دولت منتقل می‌شود و رفتار خانواده‌ها در مصرف اقلام مختلف رصد و کنترل خواهد شد.

بر اساس این طرح افراد، نمی‌توانند بیشتر از سهمیه منظور شده برای آن‌ها به خرید نان اقدام  کنند؛ در غیر این صورت مجبور به پرداخت قیمت نان، طبق تعرفه قیمت آزاد خواهند بود. به‌عنوان مثال، این اطلاعات به هوش مصنوعی داده می‌شود که هر خانواده دو نفره، در ماه به هفتاد نان نیاز دارد؛ بنابراین بر اساس عملکرد هوش مصنوعی، هر بار با خرید نان از سهمیه این خانواده کم می‌شود.

در حال حاضر این تکنولوژی در نانوایی‌ها که تنها یک محصول ارائه می‌دهند، وجود دارد اما تلاش دولت افزودن این تکنولوژی به دستگاه‌های خودپرداز سوپرمارکت‌ها و مراکز خرید اقلام غذایی است که محصولات خوراکی متنوعی ارائه می‌کنند و بر همین اساس طرح هدفمندسازی یارانه‌ها را پس از دو ماه درکشور اجرا خواهد کرد تا زیرساخت‌های لازم برای به‌کارگیری هوش مصنوعی و سنجش میزان مصرف خانواده‌ها آماده به‌کارگیری باشند.

اجرای این طرح موجب مدیریت مصرف خانوارها از سوی دولت خواهد شد و دولت قادر خواهد بود به دهک‌های پایین تخفیف ارائه دهد یا با افزایش سهمیه به آن‌ها کمک کند. البته ضعف این طرح در این است که ثروتمندان جامعه امکان خرید آزاد  اقلام را، بیش از حد نیاز دارند؛ همچنین نگرانی دیگر دولت این است که دهک‌های پایین جامعه، سهمیه اقلام خریداری شده خود را در بازار آزاد بفروشند. پیش از این، فناوری هوش مصنوعی در سهمیه بندی سوخت به کار گرفته شده بود.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]